Bioware, Andromeda - Manveer Heir
I odnośnie rasy dominującej - ludzie biali to niecałe 20% ludzkości o ile dobrze pamiętam... Jesteśmy zdecydowaną mniejszością, bezkarnie można na białych pisać co się chce i ich obrażać. Jak na mój gust - to właśnie jest rasizm, bynajmniej to nie biali w obecnych czasach się go dopuszczają.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Dlatego napisałem o tym. Nie wiem dokładnie jak wyglądają obecnie proporcje, musiałbym zrobić research na ten temat.  

Dla mnie rasizm w stosunku do białych to to samo co w stosunku do czarnych. Żaden z nich nie jest "lepszy" i gdyby ten koleś był białym skandynawem, piszącym podobne rzeczy o czarnych też bym o tym poinformował na forum. 

Przyzwolenie na to przez Bioware z automatu sprawia, że nie kupię ich gry, właśnie z powodów o których pisał Kyoku i o których ja również pisałem:

(17.03.2017, 15:29 UTC)Kyokushin napisał(a): Jako konsument to jest jedyna szansa na to, by wpłynąć na świat. Bo jak 1000 000 osób tak zrobi, to nie sprzedadzą miliona kopii (...) A myślenie jest jak jest, i tak to nic nie zmieni, prowadzi właśnie do tego, że jest jak jest. 

Odpowiedz
(17.03.2017, 15:47 UTC)Kyokushin napisał(a): I odnośnie rasy dominującej - ludzie biali to niecałe 20% ludzkości o ile dobrze pamiętam... Jesteśmy zdecydowaną mniejszością, bezkarnie można na białych pisać co się chce i ich obrażać. Jak na mój gust - to właśnie jest rasizm, bynajmniej to nie biali w obecnych czasach się go dopuszczają.

Nie jestesmy nawet w 10% ..., troche ponad 10% jezeli liczymy arabow i wszystkich z kaukazu, izreala, poludniowych wloch itp
Odpowiedz
Tak, a Ci nie-biali z Azji, Afryki i Ameryki Południowej są naprawdę bardzo uprzywilejowani. Normalnie nic, tylko się farbować!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(17.03.2017, 20:50 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Tak, a Ci nie-biali z Azji, Afryki i Ameryki Południowej są naprawdę bardzo uprzywilejowani. Normalnie nic, tylko się farbować!

Ano Biggrin

Stare, ale ciągle się śmiejemy: http://niezalezna.pl/89297-dziennikarz-w...odleglosci
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Takie coś to po prostu żenada... I nie mam tyle na myśli pieprzenia tego gościa (bo inaczej się tego nazwać nie da ;P) - chociaż pewnym osobom w obecnych czasach wolno mówić praktycznie wszsytko, i jeszcze dostają za to poklask.. zresztą Kyoku natrafniej to ujął na którejś stronie wcześniej - ale zajmując pewne stanowiska po prostu powinno się trzymać jakiś poziom i pewne rzeczy zachować dla siebie... Niech mu EA teraz podziękuje za piękny PR jaki zrobił, bo trochę nabywców Andromeda na pewno straci.
Ja wprawdzie póki co i tak nie pogram, bo nie mam adekwatnego sprzętu, ale po przeczytaniu tego poważnie się zastanowię czy w ogóle sięgnę po Andromedę.
(szczerze mówiąc mój wewnętrzny złośnik ma ochotę w tej chwili jeśli już to poczekać na wydanie Andromedy w pewnym popularnym szwedzkim "sklepie" - i jak jestem przeciw piractwu, tak dla takiego barana zrobiłbym chyba wyjątek.)
"Heavier than a star, no place is too far

Not even space and time can touch this ship of mine"

- Keldian, "F.T.L."

Galnet  "Echo Przestrzeni"
Odpowiedz
Manveer Heir nie pracuje już dla Bioware Smile

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości