HELP! Kabel do skrzyni biegów - Renault Clio
Husaria dobra na wszystko, więc może tutaj ktoś mi doradzi Biggrin

Mamy tu jakiegoś mechanika samochodowego? Muszę zakupić kabel łączący drążek skrzyni biegów z samą skrzynią, w wyszukiwarce wyskakuje mi milion różnych opcji, jakieś modele, numerki i nie mam pojęcia co mam wziąć. 

Renault Clio, tam są podobno 2 takie kable, co tym bardziej komplikuje sytuację... Send help! ?

To są kable to mojego modelu: https://www.autodoc.co.uk/car-parts/cabl...-cr0j-cr11 - generalnie jeden kabel obsługuje 1-2-3-4, a drugi 5-R. Potrzebuję tego pierwszego, ale w sumie wymieniłbym nawet obydwa - tylko nie mam pojęcia które dokładnie mam kupić Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Trzeba wybrać balans między ceną a jakością, bo linki pewnie wszystkie z listy pasują, tylko co producent to inna cena. Jakieś forum tematyczne twojego Renault i sprawdzenie co ludzie piszą o konkretnych linkach. No chyba że rzeczywiście ktoś tutaj ma, i poleca konkret.

PS. Ale ponglish wszedł już głęboko, nawet mnie zmyliłeś na początku tymi "kablami do skrzyni biegów"  Biggrin
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
A to się linka po polsku nazywa? Biggrin

To dobrze pokazuje poziom mojej wiedzy w tym temacie Biggrin
--

Odpowiedz
Z tego co widzialem, to te linki maja podane rozne dlugosc w tym sklepie. Wiec kupowanie bez zmierzenia wczesniej wymontowanej moze byc ryzykowne. Zwlaszcza, ze roznica wynosi 10-20 cm.

W polskim kabel to rodzaj przewodu elektrycznego Wink.

PS. Angielskie "cable" mozna tlumaczyc jako wlasnie kabel albo lina/linka, zaleznie od kontekstu. Nie-elektryczne sa linki.
Odpowiedz
Hej,

Spędziłem trochę czasu nad szukaniem na innych stronach i rozczajaniu tematu, ale szczerze przyznam, że nie wiem co Ci doradzić.
Jak w moim aucie się coś psuje to jadę do warsztatu i mówię żeby mi naprawili Biggrin

https://www.czesciauto24.pl/renault/clio...nia-biegow - ale też są różne długości, tak jak napisał @Debren najlepiej by było wymontować zmierzyć i wtedy kupować.

PS. Naciąg linki do ręcznej skrzyni biegów, eng. cord.
PS2. patrzyłeś czy takie same są dla normalnych samochodów i do tych wyspiarskich ? Smile
[Obrazek: p0nJHNW.png] 
Odpowiedz
(28.04.2023, 20:36 UTC)Kethrax napisał(a): Hej,

Spędziłem trochę czasu nad szukaniem na innych stronach i rozczajaniu tematu, ale szczerze przyznam, że nie wiem co Ci doradzić.
Jak w moim aucie się coś psuje to jadę do warsztatu i mówię żeby mi naprawili Biggrin

https://www.czesciauto24.pl/renault/clio...nia-biegow - ale też są różne długości, tak jak napisał @Debren najlepiej by było wymontować zmierzyć i wtedy kupować.

PS. Naciąg linki do ręcznej skrzyni biegów, eng. cord.
PS2. patrzyłeś czy takie same są dla normalnych samochodów i do tych wyspiarskich ? Smile

Chyba po prostu pojadę do innego warsztatu Biggrin
--

Odpowiedz
A to oni kazali Ci czesci kupowac samemu? To tam tak to zalatwiaja?
W Polsce wiekszosc warsztatow woli robic na wlasnych czesciach a nie klienta.

Dla klienta korzysc jest taka, ze nie musi sie zastanawiac, czy czesc bedzie pasowac - to warsztat ma sprowadzic odpowiednia.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości