> 300,000Ls ?
Cześć Smile

Choć bardzo podoba mi się zachowanie skali w tej grze to jednak mam pewien problem w pokonywaniu odległości.

Gdy mój punkt docelowy orbituje wokół drugiej gwiazdy danego systemu to odległość czasem sięga ponad 300,000 sekund świetlnych. Przy trybie "Supercruise" zajmuje mi to nawet ~10 min, a dla "Hyper Space Jump" ta odległość jest za krótka. Jest to bardzo upierdliwe. No i ostatnia lokacja z takim problemem nazywa się "Chujochimba".

Czy mieliście podobny problem i czy macie na to jakiś sposób, by ten czas podróży  skrócić?

Pozdrawiam.
Odpowiedz
Zawsze lądujesz przy gwieździe/ czarnej dziurze z największym przyciąganiem grawitacyjnym w systemie. Jak gwiazd jest kilka to takie sytuacje się zdarzają, 10 min to i tak nie dużo #hutton orbital. Sposób znam jeden - yt/netflix/inna gra na drugim ekranie.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(20.04.2020, 10:09 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Zawsze lądujesz przy gwieździe/ czarnej dziurze z największym przyciąganiem grawitacyjnym w systemie. Jak gwiazd jest kilka to takie sytuacje się zdarzają, 10 min to i tak nie dużo #hutton orbital. Sposób znam jeden - yt/netflix/inna gra na drugim ekranie.
ta, tam ponad jest 6.000.000 Ls Tongue
Rada taka, omijaj misje powyżej 20-30k Ls, szkoda czasu a niewiele więcej zarobisz na tym, lepiej wziąć kilka innych misji do jednego systemu, mniej płatnych ale suma sumarum i tak lepiej na tym wyjdziesz Smile
Odpowiedz
Oj niekoniecznie. Trafialy mi sie misje na przewiezienie danych za 400 000 cr .w te 10 minut nie zarobisz tyle na "zwyklych" danych.
Odpowiedz
Hutton Orbital w Alpha Centauri to ponad 6 mln sekund
36 Ophiuchi C to też jakieś 4 mln sekund...

Biorąc misję , trzeba niestety zwracać dużą uwagę na odległość docelową stacji, a ta zawsze jest wcześniej podawana .
Biorąc misję , trzeba też zwracać uwagę na to , dla kogo ją "zawozimy" ,  bo czasem karmimy kogoś kogo nie lubimy, albo też dla kogoś , komu nie powinniśmy w danej chwili pomagać (czyli niechciane grzybki w naszym polskim BiGoS'ie) Wink .

300.000 sekund świetlnych , to jeszcze taki średni dystans z tych dłuższych Wink.

Radzę uważać w Alpha Centauri i 36 Ophiuchi , bo tam tracimy grubo ponad godzinę z życia , na obserwowanie ciemności Wink

edit:
ps... cytuję Kolegę :  "zajmuje mi to NAWET 10 min" ... hmmmmm.......... ja już w "TO" gram chyba jakieś 4 lata , cóż tam 10 minut Smile

edit 2:
ps 2 ... znów cytuję Kolegę : "podoba mi się zachowanie skali w tej grze" ... no cóż ... live is brutal... pretensje do Stwórcy Świata Wink
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Dziękuj panowie za informacje Smile

Z pewnością będę teraz sprawdzał odległość w systemie jaka jest od głównej gwiazdy. Wcześniej polegałem tylko na mapie galaktyki, na długościach skoków.

Ostatnio trafiłem na zlecenie gdzie "mission target" był oddalony o ponad 400,000Ls (jakaś szajka ukrywających się złodziejaszków do zlikwidowania). Takiej informacji już się chyba nie da przewidzieć.
Odpowiedz
(20.04.2020, 10:09 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Sposób znam jeden - yt/netflix/inna gra na drugim ekranie.
Ja znam drugi sposób Wink
Dobry audiobook z telefonu lub słuchawek...
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości