![]() |
|
> 300,000Ls ? - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: > 300,000Ls ? (/showthread.php?tid=5990) |
> 300,000Ls ? - Kevin Czaski - 20.04.2020 Cześć ![]() Choć bardzo podoba mi się zachowanie skali w tej grze to jednak mam pewien problem w pokonywaniu odległości. Gdy mój punkt docelowy orbituje wokół drugiej gwiazdy danego systemu to odległość czasem sięga ponad 300,000 sekund świetlnych. Przy trybie "Supercruise" zajmuje mi to nawet ~10 min, a dla "Hyper Space Jump" ta odległość jest za krótka. Jest to bardzo upierdliwe. No i ostatnia lokacja z takim problemem nazywa się "Chujochimba". Czy mieliście podobny problem i czy macie na to jakiś sposób, by ten czas podróży skrócić? Pozdrawiam. RE: > 300,000Ls ? - Fenyl de Lechia - 20.04.2020 Zawsze lądujesz przy gwieździe/ czarnej dziurze z największym przyciąganiem grawitacyjnym w systemie. Jak gwiazd jest kilka to takie sytuacje się zdarzają, 10 min to i tak nie dużo #hutton orbital. Sposób znam jeden - yt/netflix/inna gra na drugim ekranie. RE: > 300,000Ls ? - Iluvatar - 20.04.2020 (20.04.2020, 10:09 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Zawsze lądujesz przy gwieździe/ czarnej dziurze z największym przyciąganiem grawitacyjnym w systemie. Jak gwiazd jest kilka to takie sytuacje się zdarzają, 10 min to i tak nie dużo #hutton orbital. Sposób znam jeden - yt/netflix/inna gra na drugim ekranie.ta, tam ponad jest 6.000.000 Ls ![]() Rada taka, omijaj misje powyżej 20-30k Ls, szkoda czasu a niewiele więcej zarobisz na tym, lepiej wziąć kilka innych misji do jednego systemu, mniej płatnych ale suma sumarum i tak lepiej na tym wyjdziesz
RE: > 300,000Ls ? - MAGNUM354 - 20.04.2020 Oj niekoniecznie. Trafialy mi sie misje na przewiezienie danych za 400 000 cr .w te 10 minut nie zarobisz tyle na "zwyklych" danych. RE: > 300,000Ls ? - Indygo - 20.04.2020 Hutton Orbital w Alpha Centauri to ponad 6 mln sekund 36 Ophiuchi C to też jakieś 4 mln sekund... Biorąc misję , trzeba niestety zwracać dużą uwagę na odległość docelową stacji, a ta zawsze jest wcześniej podawana . Biorąc misję , trzeba też zwracać uwagę na to , dla kogo ją "zawozimy" , bo czasem karmimy kogoś kogo nie lubimy, albo też dla kogoś , komu nie powinniśmy w danej chwili pomagać (czyli niechciane grzybki w naszym polskim BiGoS'ie) .300.000 sekund świetlnych , to jeszcze taki średni dystans z tych dłuższych .Radzę uważać w Alpha Centauri i 36 Ophiuchi , bo tam tracimy grubo ponad godzinę z życia , na obserwowanie ciemności ![]() edit: ps... cytuję Kolegę : "zajmuje mi to NAWET 10 min" ... hmmmmm.......... ja już w "TO" gram chyba jakieś 4 lata , cóż tam 10 minut ![]() edit 2: ps 2 ... znów cytuję Kolegę : "podoba mi się zachowanie skali w tej grze" ... no cóż ... live is brutal... pretensje do Stwórcy Świata
RE: > 300,000Ls ? - Kevin Czaski - 22.04.2020 Dziękuj panowie za informacje ![]() Z pewnością będę teraz sprawdzał odległość w systemie jaka jest od głównej gwiazdy. Wcześniej polegałem tylko na mapie galaktyki, na długościach skoków. Ostatnio trafiłem na zlecenie gdzie "mission target" był oddalony o ponad 400,000Ls (jakaś szajka ukrywających się złodziejaszków do zlikwidowania). Takiej informacji już się chyba nie da przewidzieć. RE: > 300,000Ls ? - Dako - 23.04.2020 (20.04.2020, 10:09 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Sposób znam jeden - yt/netflix/inna gra na drugim ekranie.Ja znam drugi sposób ![]() Dobry audiobook z telefonu lub słuchawek... |