Rangi NPC a ich kompetencje
Witam,
Jak w temacie, jak się ma ranga NPC do jego kompetencji w walce.
Nie walczę póki co zbyt dobrze i sporo nauki przede mną, ale mam podejrzenie graniczące z pewnością żeby się za bardzo nie sugerować rangą NPC.
Kilka razy w RES zdarzyło mi się spotkać Deadly lub Elite, którzy nie byli wcale mocni. Np. wczoraj NPC o randze Deadly w dobrze wyposażonej Anakondzie leciał jak cegła i generalnie otworzyłem go Pythonem jak puszkę konserw bez zadyszki.
Innym razem Novice w Vulture spuścił mi łomot, że ledwo się wycofałem z 4% kadłuba /:, więc jak to jest?.
Odpowiedz
Kiedyś czytałem że im lepsza ranga tym lepszy dmg i wytrzymałość ale to dawno było. Nie kojarzę żeby wspominali cos o ogólnych umiejętnościach albo od tamtego czasu wszystko się zmieniło.
Odpowiedz
Ranga ma wpływ na zachowanie NPC, wypuszczanie chaffów, strzelanie z SCB itd, natomiast po przekroczeniu pewnego poziomu statku praktycznie nie odczuwa się różnicy między nimi. Powiedziałbym, że większe znaczenie ma statkie i miejsce, w którym z nim walczymy. W Conflict Zonach wyjątkowo twarde są np. Vultury, a Pythony padają w moment. W RESach natomiast Pythony strzelają milionami SCB.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Czy jest sens w takim razie wlatywać do CZ średnio podciągniętą Cobrą? Chciałbym zdobyć trochę doświadczenia na NPCach, ale nie wiem czy na moim etapie (nadal harmless) nie lepsze jest polowanie na pojedyńczych piratów?
Odpowiedz
Najlepiej polecieć do RESa i przyłączać się do policji bijącej wanted NPC Smile albo wpaść na Discorda i zapytać, czy ktoś nie chce polecieć na RESa lub CZta w wingu.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Moim zdaniem w RESach zawsze znajdziesz coś ciekawego, a w razie czego Cobrą uciekniesz. Tam często piraci ganiają się między sobą albo z policją. Można się podłączyć jak już tamtemu padną osłony i voila Smile
Odpowiedz
(09.11.2017, 12:54 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Najlepiej polecieć do RESa i przyłączać się do policji bijącej wanted NPC Smile albo wpaść na Discorda i zapytać, czy ktoś nie chce polecieć na RESa lub CZta w wingu.

Popieram.
Na cz na razie sam się nie pakuj bo źle to się skończy Sad
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz