nVidia DSR - różnice w natywnej rozdzieloczości i x4
@Calvarian & @Dejot - to głównie do Was Smile

Calv pisałeś, że nie widzisz różnicy między natywną a x4, a Dejot że się nie znam Biggrin

Tu macie porównanie - dwie sceny A i B. 1440p i 1440p z DSR x4. + pliki z Legendą z zaznaczonymi obszarami gdzie szukać zmian. Diabeł tkwi w szczegółach. Nie ma aliasingu, nie ma shimmeringu (chociaż na statycznych screenach tego nie widać). Dalsze obiekty są o wiele wyraźniejsze.

Weźcie sobie otwórzcie pliki 1440p i 1440p x4 i na przemian strzałka w lewo i prawo - na zmianę zmieniajcie obrazy przód i tył, obserwując miejsca zaznaczone na legendzie.

LINK: https://files.mycloud.com/home.php?brand...9&name=DSR - Celowo nie wrzucam na imgura, bo kompresuje screeny.

Część różnic jest spowodowana światłem i efektami, jak falowanie obrazu od ciepła czy mruganie lamp, ale te obszary, które zaznaczyłem na legendzie, to różnice spowodowane włączeniem DSR x4.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ostatnio wyczaiłem że podbicie tekstur w configu, np zmiana z 512 na 2048, daje podobny efekt jak włączenie dsr, ale bez takiego wpływu na fps.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Ej... ale ja tylko robiłem to co zwykle czyli trolololo Smile Napewno się bardziej znasz niż ja Tongue

Ale ponowie pytanie: czy dla cienizny jaką posiadam ja, tj 960 GTX jest sens się w to wgłębiać?
[Obrazek: coLdRBJ.png][Obrazek: 38390.png]

Odpowiedz
Luzik luzik Biggrin Ja też z przymrużeniem oka Wink

Jeśli grasz w 1080p, to zawsze warto sprawdzić. Moja poprzednia 970 w 1080p dawała radę z DSR Smile

To zajmuje chwilę, nie trzeba nawet restartować kompa, tylko włączyć to w panelu, uruchomić grę i zmienić rozdzielczość na większą, po czym sprawdzić jak hula.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz