Ankieta: Jak chcesz grać w RUST, na jak dużej mapie?
swobodna rozgrywka bez wyznaczonych ram - samotnicza wersja
walki dwóch drużyn o zdobycie bazy przeciwnika - grupowa rozgrywka zaproponowana jako SESJA 2
inne forma rozgrywki - po zaznaczeniu tej opcji proszę o opisanie propozycji w tym wątku
Wielkośc mapy - 4000 (w sesji 1)
Wielkość mapy - 2000 (w obecnej sesji testowej stworzona, najmniejsza możliwa mapa)
Wielkość mapy - 6000 (bardzo duża mapa, dla 8-14 graczy zdecydowanie za duża)
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
RUST - ankieta do SESJI 2
Rainbow 
Dwie osoby wyraziły dez-aprobatę oficjalną (na forum) na uwagi innych graczy podczas pierwszej sesji... natomiast nie widzę, by inni gracze się na forum w tym względzie udzielili - dlatego powstała ta ankieta... 

...ankieta ma formę wielokrotnego wyboru - celem jest oficjalne ustosunkowanie się graczy do formy zabawy w RUST - tak  by jak największej ilości graczy odpowiadała...

...w wątku poniżej proszę też o określanie się kto nie chce  lub nie wersję testową - niestety nie mogę już edytować ankiety w celu dodania tych dwóch pytań...

CMDR SZARIK:

- forma rozgrywki: dla mnie może być dowolna, propozycji miałbym więcej, łącznie z tworzeniem questów, ale to wymaga pluginów itd. dlatego nie będę na razie mieszał i rozpisywał się na ten temat...

- wielkość mapy: 2000 uważam przy takiej ilości (max. kilkanaście osób) graczy za odpowiednią i pozwoli urozmaicić rozgrywkę poprzez łatwiejsze napotkanie innych graczy...

- wersja testowa: jestem za tym by jej nie było, osobiście uczyłem sie wszystkiego na serwerach oficjalnych i typu community gdzie byłem małym szaraczkiem i nie znałem całkowicie mechaniki gry, nie sprawdzałem poradników, nie oglądałem pomocniczych filmów - cała frajda to było wolniutkie poznawanie mechaniki... każda śmierć to było kolejne nowe wyzwanie i nigdy nie poczułem się źle z powodu wielokrotnej śmierci, nawet jak traciłem cały dobytek - to po prostu była wielka nauka i świetna przygoda .... dlatego osobom które nadal nie czują sie pewni w tej grze polecam spróbowanie takiej formy i określeniem się za brakiem wersji testowej....
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Jedno pytanie - kiedy zaczyna się 2 sesja?
Odpowiedz
prosze usunac tego posta
Odpowiedz
(28.01.2017, 15:12 UTC)TheKkubas napisał(a): Jedno pytanie - kiedy zaczyna się 2 sesja?

Najlepiej pytać o to w głównym wątku... normalnie zaplanowałem testy do końca przyszłego tygodnia i start w piątek nowej SESJI... ale ostateczna decyzja co robimy z serwerem zapadnie po tej ankiecie... Jeżeli w postach poniżej nikt w ogóle nie określi się, że chce wersji testowej to jestem za tym, by SESJE NR 2 zacząć jak najszybciej...

Przy okazji nowy gracz SELEVEN, który zaczął rozgrywkę wczoraj określił się, że nie chce wersji testowej i dodatkowych profitów z tym związanych... i chętnie zaczął by oficjalną rozgrywkę określoną jako SESJA 2.
Odpowiedz
Bez wersji testowej.

Odpowiedz
(28.01.2017, 15:31 UTC)szarik napisał(a):
(28.01.2017, 15:12 UTC)TheKkubas napisał(a): Jedno pytanie - kiedy zaczyna się 2 sesja?

Najlepiej pytać o to w głównym wątku... normalnie zaplanowałem testy do końca przyszłego tygodnia i start w piątek nowej SESJI... ale ostateczna decyzja co robimy z serwerem zapadnie po tej ankiecie... Jeżeli w postach poniżej nikt w ogóle nie określi się, że chce wersji testowej to jestem za tym, by SESJE NR 2 zacząć jak najszybciej...

Przy okazji nowy gracz SELEVEN, który zaczął rozgrywkę wczoraj określił się, że nie chce wersji testowej i dodatkowych profitów z tym związanych... i chętnie zaczął by oficjalną rozgrywkę określoną jako SESJA 2.

Dzięki, następnym razem będe pisać w głównym wątku.
Odpowiedz
(29.01.2017, 09:48 UTC)TheKkubas napisał(a):
(28.01.2017, 15:31 UTC)szarik napisał(a):

Dzięki, następnym razem będe pisać w głównym wątku.

W czwartek jest 'globalny WIPE' - dlatego najlepiej rozpocząć sesje w piątek i ciągnąc maksymalnie 4 tygodnie do następnego WIPE... do czwartku zbieramy głosy w powyższej ankiecie...
Odpowiedz
Wszystkich zainteresowanych zachęcam do głosowania - jutro serwer będzie postawiony według wytycznych z ankiety... jeżeli ktoś z Waszych znajomych będzie grał a nie należy do husarii to podeślijcie na co się decydują.
Odpowiedz
Rainbow 
SELEVEN zagłosował na:
- swobodna rozgrywka bez wyznaczonych ram - samotnicza wersja
- Wielkość mapy - 4000

Szarik - zagłosował na wszystkie 3 tryby, wybiera 'swobodna rozgrywka bez wyznaczonych ram - samotnicza wersja'

Obecna ekipa:

1. Kriztozz    - mapa 4000 - samotnicza egzystencja
  2. Qasz        - mapa 6000 - samotnicza egzystencja 
  3. szarik      - mapa 2000 - samotnicza egzystencja 
  4. Varlus      - mapa 6000 - samotnicza egzystencja lub walki dwóch drużyn 
  5. [Cornholio] - mapa 4000 - samotnicza egzystencja
  6. Berecik     - mapa 4000 - walki dwóch drużyn
  7. Myr0n       - mapa 2000 - walki dwóch drużyn
  8. TheKkubas   - mapa 2000 - walki dwóch drużyn
  9. Xeonary     - mapa 6000 - walki dwóch drużyn
  10. zendzian    - mapa 2000 - walki dwóch drużyn
  11. LeWaR       - mapa 6000  
  12. Shamoth     - mapa 6000 
  13. Seleven     - mapa 4000 - samotnicza egzystencja
WYNIK:
MAPA 2000 - 4
MAPA 4000 - 4
MAPA 6000 - 5

TRYB - SAMOTNICZY - 6
TRYB - WALKI      - 6 

Jest remis Varlus zdecydował się na oba tryby... z uwagi na wielkość wybranej mapy lepsza rozgrywka będzie w trybie 'samotnicza egzystencja'

Ostateczny wynik pada na:
  • swobodna rozgrywka bez wyznaczonych ram - samotnicza wersja
  • oraz  wielkość mapy 6000

Zabieram się dziś za aktualizacje i uruchomienie serwera - czas startu ok. 15:00 dzisiejszego dnia.

EDIT: Poprawiono wyniki i dodano uwagi (dzięki TheKkubas)
Odpowiedz
Jakieś dziwne mam uczucie, że oczy ludu zwrócił się ku mnie....

PS. nie trzeba było mnie aż tak wyróżniać Tongue
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz