Skyrim
Witam

Ktoś praktykuje Skyrim SE? Wiem że SKSE jeszcze się nie pojawił na 64bit ale postanowiłem spróbować z modami, to moje pierwsze doświadczenia z modowaniem, choć opanowałem NMM i Wrye Bash to jednak przeraża mnie ilość pracy w szukaniu, testowaniu itd. Mam więc proste pytanie czy jest coś co szególnie polecacie a co uatrakcyjni rozgrywkę, mody graficzne sam ogarnę interesują mnie głównie dodatki zmieniające samą rozgrywkę?

Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
ja przy modowaniu korzystałem z poradnika predcaliber'a
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Taki ciekawy filmik znalazłem dzisiaj i facet ma sporo racji Smile

--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(06.03.2017, 16:10 UTC)TeddyPanda napisał(a): Oglądam sobie ostatnio wikingów serial więc wiec zrobiłem sobie gostka z nową stylówą. Co myślicie?

[Obrazek: mId6n8e.png]

Ooo Floki Smile
Odpowiedz
Ja zacząłem nową grę w SE właśnie , na razie sam początek, ale już widzę, że gra mi się wyjątkowo dobrze w tą nową wersję, gram Dark Elfem
gameplaye są na moim kanale
Odpowiedz
Skyrim VR... OMG! Surprised

Na razie za bardzo nie mogę nic powiedzieć, bo mam szczękę na ziemi... Biggrin
--

Odpowiedz
A zrobisz LP ?
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
[Obrazek: 46vvVvg.png]
Odpowiedz
Nie, z VR raczej nie. Może jakiś krótki filmik, ale pełnego LP raczej nie. BTW - powoli przymierzam się w ogóle do wznowienia aktywności na kanale, jako że prawie już ogarnąłem wszystkie prywatno-zawodowe sprawy Smile
--

Odpowiedz
Wstępny modbuild pod VR gotowy Biggrin

Lista:

Dobrych wieści jest więcej niż złych!

1) Większość modów działa bez problemu
2) Można używać narzędzi takich jak Mod Organizer 2, TES5EDIT, Wrye Bash czy LOOT, aczkolwiek trzeba trochę pokombinować z katalogami i zrobić kopię pliku EXE ze zmienioną nazwą.
3) Jest już alpha SKSE VR, tak więc działają te bardziej rozbudowane mody, które używają customowych skryptów napisanych przez modderów. 
4) Ludzie tacy jak Chesko (Frostfall, Campfire) pracują nad konwersją swoich modów pod VR

Złe wieści są takie, że nie ma jeszcze żadnego ulepszenia UI oraz nie działa rozszerzenie oskryptowania PapyrusUtil (musi zostać przekompilowane pod SKSE VR), co eliminuje część ciekawych modów. 

Ogólnie prognozy są dobre, widać, że społeczność modderów dobrze przyjęła VR i z niecierpliwością czekam co ciekawego wymyślą Smile

A na razie zaczynam przygodę - postać to Fjoldvik, wojownik Nordów, który zostanie Dragonbornem i przyłączy się do Companions, po czym przeistoczy się w wilkołaka, aby na końcu załatwić Alduina. Prawdopodobnie tą postacią zrobię też DLC Dragonborn.
--

Odpowiedz
Companions to najgorszy quest line w calej grze Tongue
Odpowiedz