Rozbudowa "Stacji Głównej"
Witam, chciałbym zaproponować rozbudowę działu forum o nazwie "Stacja główna". Oto moja sugestia:

Proponowałbym utworzenie wewnątrz działu "Stacja główna" nowych poddziałów do dyskusji na określone tematy - w obecnym kształcie dział służy do rozmów dosłownie o wszystkim, trafiają tam nawet rzeczy niezwiązane z tematem działu ale o tym już pisałem w innym temacie. Wracając do poddziałów, oto jak widziałbym to osobiście:
  • Stacja główna
  • ---- Bar "11 Parseków"
  • ---- Lore
  • ---- Eksploracja
  • ---- Stocznia
  • ---- Inżynierowie
  • ---- Powerplay
W chwili obecnej w jednym dziale "Stacja główna" odbywają się dyskusje na tematy przedstawione wyżej jako nowe działy. Przejdę teraz do opisu każdego z nich:
  • Bar "11 Parseków" - dyskusja niepasująca nigdzie indziej np. rozmowy o nadchodzących aktualizacjach gry, rozmowy nt. Husarii
  • Lore - rozmowy na temat lore samej gry np. niedawne odkrycie wraku nieznanego statku
  • Eksploracja - dział dla wszystkich odkrywców Elite służący do dzielenia się swoimi odkryciami
  • Stocznia - tutaj proponuję przeniesienie istniejącego działu o tej samej nazwie, IMHO dział ten powinien być poddziałem działu Stacja główna, gdyż odbywają się wewnątrz niego dyskusje na temat buildów statków
  • Inżynierowie - dyskusja na ich temat, proponowałbym utworzenie przypiętego tematu z listą poradników dot. Inżynierów
  • Powerplay - dyskusje na temat Powerplay i aktualnej sytuacji politycznej w galaktyce
Oczywiście odpowiednie działy można nazwać zgodnie z husarskim lore i każdemu nadać unikatową nazwę - jak w przypadku Baru "11 Parseków".
Odpowiedz
Postaramy się omówić to jutro na zebraniu Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Ciekawa propozycja, dzięki Gienek. Na pierwszy rzut oka - Lore może pójść jako osobny poddział do działu RP. Inżynierów możemy wrzucić jako nowy dział w Stacji Orbitalnej, sam o tym niedawno myślałem. Eksploracja i Powerplay nie potrzebują nowych poddziałów, bo nie ma o nich aż tylu wątków - to będą puste działy. Szczerze mówiąc nie jestem fanem dużej ilości poddziałów. Wolę układ Kategoria >> Działy Główne. Na takiej bazie budowałem forum i chyba tak zostanie.

Jak tylko starczy czasu jutro, omówimy to. Jeśli nie jutro, to za tydzień.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz