Liczba postów: 385
Liczba wątków: 22
Reputacja:
43
Platforma:
CMDR: Kethrax
.png) .png) .png)
Czołem,
Może ktoś z Was będzie wiedzieć lub spotkał się z takim problemem w Win10 Start Menu.
Jeżeli wyszukuję "ręcznie" jakiś zainstalowany program i klikam to się uruchamia bez problemów, ale jak wyszukuję w Menu Start po nazwie, np. Winamp i w wyszukanych aplikacjach klikam na ikonę Winamp'a to nie uruchamia się za chiny, dotyczy to także innych aplikacji wyszukiwanych w Starcie.
Ehh, zrobiłem już klika sprawdzeń (dism, rejestr), resartów i nic, dalej to samo.
o7
Liczba postów: 1,682
Liczba wątków: 46
Reputacja:
186
Mi po nieco przepchniętej na siłę instalacji pakieru Corela na WINDOWS 10 wysiadł całkowicie START i dolny pasek. Nie reagował na "kliki".
Pomogło przywrócenie wartości rejestru, które instalka podobno psuła:
http://vendyxiao.com/how-to-fix-windows-...orel-draw/
Wcześniej znalazłem jakieś bardziej "uniwersalne" metody na problemy z menu start w 10:
http://home.bt.com/tech-gadgets/computin...4000314532
Powo!
Jeśli nie znajdziesz sposobu żeby to konkretnie naprawić to zrób sobie stick z najnowszą instalką (media creator tool Win 10) i zainstaluj Windę uruchamiając setup z działającego systemu (nie przez boot). Taka naprawa zachowuje wszystkie pliki i programy.
To bardzo często naprawia wszelkie problemy tego typu, choć gwarancji nie ma, ale jak już wykorzystasz inne sposoby i nie zadziałają..
Nie masz czegoś w stylu Classic Shell itp?
Liczba postów: 314
Liczba wątków: 7
Reputacja:
71
CMDR: Grzechu789
Śmierdzi mi to uszkodzonym plikiem podczas jakiejś aktualizacji albo czegoś takiego. Spróbuj tak:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help...ted-system
Ewentualnie sprawdź jaki masz język klawiatury. Czasami to ma wpływ na search bar. Spróbuj język wprowadzania ustawić na English (US) albo polski programisty (nie 214, czy jak on tam się zwał).
![[Obrazek: AmqzlzA.jpg]](http://i.imgur.com/AmqzlzA.jpg)
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
Liczba postów: 451
Liczba wątków: 9
Reputacja:
28
Platforma:
CMDR: Shamoth
07.09.2017, 17:53 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2017, 17:55 UTC przez Shamoth.)
Sprawdź lepiej czy z którąś aktualizacją win10 ta wersja apki lub sama apka nie straciła statusu kompatybilności z win10...
Corel'a X4 nie zainstalujesz na 10 ale jeśli był zainstalowany na 7 i zrobiło się upgrade do 10 to corel X4 nadal działał do jakiejś tam aktualizacji 10...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
![[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]](https://forums.frontier.co.uk/image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040)
Reputacja:
43
Platforma:
.png) .png) .png)
07.09.2017, 18:51 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2017, 19:14 UTC przez Kethrax.)
@Robinus, @Baton, @Grzechu789, @Shamoth
Dzięki za podpowiedzi
Ale nic nie zabanglało, niestety, chyba pozostanę z tym problemem do czasu kompletnego reinstalu OS'a.
@Baton taką opcję można odpalić z samego win10 (Usatwienia, Aktualizacja i zabezpieczenia, Odzyskiwanie, itd..) ale na razie mi się nie chce tego robić, backup najpierw
Jak uda się rozwiązać to napiszę co i jak żeby zostało na forever (takie wtrącenie ala Hetman).
HA!
Znalazłem rozwiązanie:
PowerShell As Administrator i:
Kod:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
I teraz działa, ciapunkszt, jeżeli pisaliście o tym wcześniej i jakoś to przeoczyłem to laury dla Was
Sprawdź w filtrach (przy wpisywaniu nazwy) czy masz wszystkie, czy jakąś inną kategorię. oznacz najlepiej aplikacje, albo wszystkie
(07.09.2017, 18:51 UTC)Kethrax napisał(a): @Baton taką opcję można odpalić z samego win10 (Usatwienia, Aktualizacja i zabezpieczenia, Odzyskiwanie, itd..) ale na razie mi się nie chce tego robić, backup najpierw 
Gratki, że się udało, to co piszesz wyżej to jak najbardziej działa, chyba, że się wysypie w trakcie i wtedy dupa blada, lepiej mieć windę na sticku, przynajmniej masz od czego zacząć jakby padło, a już widziałem sporo przypadków
Reputacja:
43
Platforma:
.png) .png) .png)
Oj tam, poziom wk... braku spokoju był wysoki i zaryzykowałem, udało sie, sprawdziłem, backup mam z przed tygodnia, ufff jakby co to będzie do czego wracać
(07.09.2017, 20:57 UTC)Kethrax napisał(a): Oj tam, poziom wk... braku spokoju był wysoki i zaryzykowałem, udało sie, sprawdziłem, backup mam z przed tygodnia, ufff jakby co to będzie do czego wracać
Mam na myśli potencjalne niebezpieczeństwa naprawy Windowsa przez Reset/Repair a nie ten powershell co zrobiłeś :  Do tego wystarczy system restore (za każdym razem jak coś pisze po angielsku teraz to się zastanawiam czy będzie z tego chryja teraz, ale za boga nie pamiętam jak jest system restore po polsku, punkt przywracania?)
|