Liczba postów: 29
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Platforma:
CMDR: CNY20
.png) .png) .png) .png) .png) .png) .png)
(07.01.2018, 14:04 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (07.01.2018, 11:11 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Cny20 - a czemu 30 kilometrów od RESa ? po co tak ryzykować,, ja tam latam na drugą stronę planety...
To nie ma znaczenia, piraci wszędzie za Tobą wlecą.
No ja nie miałem gości upewnilem się tylko czy nic za mną nie leci i tyle.. A kopalem 2x po 250t.
Liczba postów: 58
Reputacja:
7
Platforma:
CMDR: MarcinW
To znowu ja. Pokopałem trochę w tym T6 i zastanawiam się nad przesiadką na coś większego zanim dojdę do Pythona. Zauważyłem że 2 drony do zbierania uroku to trochę mało, ładownia też mogłaby być większa. Wstępnie wymyśliłem sobie coś takiego Type 7 górnik Potem jednak trochę poczytałem m.in tutaj http://forum.thewingedhussars.com/showth...p?tid=3432 i teraz mam wątpliwości czy to dobry pomysł. Z drugiej strony nie widzę za bardzo co innego mógłbym w chwili obecnej zmienić. Co prawda jest imperial clipper ale wymaga barona w imperium a tym czasem ja na razie robiłem rangi tylko w federacji.
(08.01.2018, 09:46 UTC)MarcinW napisał(a): To znowu ja. Pokopałem trochę w tym T6 i zastanawiam się nad przesiadką na coś większego zanim dojdę do Pythona. Zauważyłem że 2 drony do zbierania uroku to trochę mało, ładownia też mogłaby być większa. Wstępnie wymyśliłem sobie coś takiego Type 7 górnik
Ja bym spróbował tym T7 (tylko tam sobie dodaj jakiś discovery scanner bo będziesz latał na ślepo). Trochę zależy od tego jak masz zamiar kopać, jak idziesz na ilość i szybkość powiedzmy kopiąc złoto to wtedy te zastrzeżenia w wątku który cytujesz się stosują, ale jeśli na przykład chcesz szukać painite, to wtedy głównie Ci zależy na pojemności statku i wtedy taki T7 dobrze się sprawdzi w porównaniu z mniejszymi statkami.
Liczba postów: 58
Reputacja:
7
Platforma:
CMDR: MarcinW
(08.01.2018, 10:38 UTC)Baton napisał(a): (08.01.2018, 09:46 UTC)MarcinW napisał(a): To znowu ja. Pokopałem trochę w tym T6 i zastanawiam się nad przesiadką na coś większego zanim dojdę do Pythona. Zauważyłem że 2 drony do zbierania uroku to trochę mało, ładownia też mogłaby być większa. Wstępnie wymyśliłem sobie coś takiego Type 7 górnik
Ja bym spróbował tym T7 (tylko tam sobie dodaj jakiś discovery scanner bo będziesz latał na ślepo). Trochę zależy od tego jak masz zamiar kopać, jak idziesz na ilość i szybkość powiedzmy kopiąc złoto to wtedy te zastrzeżenia w wątku który cytujesz się stosują, ale jeśli na przykład chcesz szukać painite, to wtedy głównie Ci zależy na pojemności statku i wtedy taki T7 dobrze się sprawdzi w porównaniu z mniejszymi statkami.
Scannera nie mam bo na razie latam tylko do znanych systemów. A do nieznanych zawsze mogę najpierw podlecieć ASPx i przeskanować. Przy kopaniu nie idę na szybkość tylko bardziej na jakość, tzn. staram się szukać skał zawierających cenniejsze metale czyli painit, platyna, pallad.
A czy te 4 mining lasery to nie za dużo? Może 2 by wystarczyły? Przy PD 3A i 4 pipsach w WEP to 2 lasery mogłyby pracować w trybie prawie ciągłym, a statek miałby 4 tony mniej.
(08.01.2018, 11:37 UTC)MarcinW napisał(a): A czy te 4 mining lasery to nie za dużo? Może 2 by wystarczyły? Przy PD 3A i 4 pipsach w WEP to 2 lasery mogłyby pracować w trybie prawie ciągłym, a statek miałby 4 tony mniej.
Za dużo to na pewno nie, nie wiem jak wolno będzie kopać z dwoma jedynkami, po prostu sobie podleć i zobacz, ja zawsze mam dwie dwójki, no ale w ten statek nie wepchniesz.
Reputacja:
6
Platforma:
(08.01.2018, 12:28 UTC)Baton napisał(a): (08.01.2018, 11:37 UTC)MarcinW napisał(a): A czy te 4 mining lasery to nie za dużo? Może 2 by wystarczyły? Przy PD 3A i 4 pipsach w WEP to 2 lasery mogłyby pracować w trybie prawie ciągłym, a statek miałby 4 tony mniej.
Za dużo to na pewno nie, nie wiem jak wolno będzie kopać z dwoma jedynkami, po prostu sobie podleć i zobacz, ja zawsze mam dwie dwójki, no ale w ten statek nie wepchniesz.
Ja tez z 2 kopalem a i tak limpid mialy co robic.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
08.01.2018, 16:56 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.01.2018, 16:57 UTC przez MAGNUM354.)
dwie dwójki sa miodzio bardszo duża róznica w tempie wiercenie wzglęwdem dwóch jedynek. do tego 4 limpety albo trzy w jednym slocie i styka,
Pamiętaj że prospector może być tylko jeden - i tak naraz sprawdzasz jedną asteroidę.
A imperial Clipperem możesz mieć problem w trafieniu w asteroidę  (żart...ale.. )
Reputacja:
6
Platforma:
Liczba postów: 144
Liczba wątków: 9
Reputacja:
4
Platforma:
CMDR: Maroks
08.01.2018, 19:47 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.01.2018, 19:51 UTC przez Maroks.)
Tak sobie otwieram ten wątek. Myślę sobie: Może jeśli nie mogę zadawać tu pytań, to może spróbuję chociaż odpowiedzieć na jakieś. No trudno. Może kiedyś zdobędę wystarczającą wiedzę. Wyobraźcie sobie: wszyscy zwracają się do mnie z pytaniami co do eksploracji. Commander Maroks: Ekspert w dziedzinie eksploracji. Na razie jestem tylko nowicjuszem. Co ja mogę. No nic. Pożyjemy zobaczymy.  Przynajmniej ja wam głowy nie zawracam
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Reputacja:
6
Platforma:
(08.01.2018, 19:47 UTC)Maroks napisał(a): Tak sobie otwieram ten wątek. Myślę sobie: Może jeśli nie mogę zadawać tu pytań, to może spróbuję chociaż odpowiedzieć na jakieś. No trudno. Może kiedyś zdobędę wystarczającą wiedzę. Wyobraźcie sobie: wszyscy zwracają się do mnie z pytaniami co do eksploracji. Commander Maroks: Ekspert w dziedzinie eksploracji. Na razie jestem tylko nowicjuszem. Co ja mogę. No nic. Pożyjemy zobaczymy. Przynajmniej ja wam głowy nie zawracam
Exploracja się przydaje. Zaczynając od odblokowania Palina
kończąc na elite i wlot do dezry. Mi się to udało w tydzień.
|