Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(19.12.2017, 15:23 UTC)Maroks napisał(a): Dobra. Nie będe wam zawracał głowy już. Macie pomysł jak szybko zarobić na DBE? Czy jest sens? Latam nadal w Haulerze. Sprzedać go? Stać mnie już na Cobrę. Jak sprzedam całego Haulera będę miał chyba około milionika. A myślę że Haulerem nie uzbieram na DBE.

Możesz porobić misje Search Zone Outpost. Ważne by trzymać się jednego systemu / rejonu i w ramach niego robić te misje to będziesz dostawać coraz bardziej wartościowe. Albo możesz też wozić raporty do mocno oddalonych stacji (np Hutton Orbital) i nie potrzebujesz do nich jakiegoś super statku.

Nie zapominaj też o tym, że lepszy statek = większe koszta wyposażenia i wykupu w razie jego utraty. Bardzo nie chcesz się obudzić po stracie fajnego statku w startowym Sidewinder'ze.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
A ile jest warte przeskanowanie gazowego olbrzyma?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Liczą się tak naprawdę Earth Like i Water World - polecam trasę Batona.
Kasę za poprzednie CG odebrałeś?
Odpowiedz
(19.12.2017, 19:01 UTC)Maroks napisał(a): A ile jest warte przeskanowanie gazowego olbrzyma?

Nie rozpraszaj się, bo w życiu na tego DBE nie zarobisz Tongue
Odpowiedz
W sprawie kasy to jeszcze nie. Nie miałem czasu.

A to ma jakiś termin ważności?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Smile po dwóch tygodniach chyba sami ci na konto wpłacą
Zresztą już to pisałem kilka razy- szczególnie początkującym pilotom. Nie masz kasy - lataj w community golach . wystarczy nawet wejśc do tych 99% po dowiezieniu kilku ton ładunku- a potem poczekac - początkowe gwarantowane 100 000 z kazdym poziomem rośnie o kolejne.Zwykle kończy sie na 800 000 albo nawet 1 000 000 kredytów. już łatwiej się nie da. obskoczysz trzy community i poczekasz tydzień i masz trzy milony albo prawie trzy. A ty sie pytasz jak zarobic na DBX Smile
A w miedzy czasie możesz latac dalej i robic inne misje...
Odpowiedz
Latałem z Maroksem na tym CG w ramach Akademii, ale jak widać, mimo tego, że nabawiłem się pęcherzy na opuszkach w szkoleniu (bo się nie udało ustalić innego kanału komunikacji), to moja szkoła poszła w las.
Wszystko wiedział, ale nie skorzystał. Teraz pyta o DBXa, którego ma na wyciągnięcie FSD do poprzedniego CG.
Ja już nie mam siły.
Odpowiedz
(19.12.2017, 13:20 UTC)Calvarian napisał(a):
(18.12.2017, 18:37 UTC)GROCHU napisał(a): Hej,  taka myśl mnie naszła.
Zawsze jak latam to mam jeden moduł heat sink launcher - jeśli będę miał dwa i sobie strzelę, to z jednego mi ubędzie jeden czy z obu modułów po jednym na rza zejdzie?  Jak wygląda powyższa sytuacja z SCB?

I jedno i drugie strzela po jednym na raz.

Dzięki za info Calvarian
Odpowiedz
No tak. Tylko że z moim Haulerem jest coś nie tak. Nwm. Może muszę prostu pozbyć się skanerów. Powiedz mi czemu mogę udźwignąć tylko 8 ton ładunku? Więcej cargo racków zamordować nie mogłem. Może powinienem wywalić wszystko a zostawić cargo racki?

Bo jakbym po 8 ton ładunku w trakcie jednego kursu przewoził to trochę ciężko uzbierać te 1,5 milionów.
Odpowiedz
(20.12.2017, 06:11 UTC)Maroks napisał(a): No tak. Tylko że z moim Haulerem jest coś nie tak. Nwm. Może muszę prostu pozbyć się skanerów. Powiedz mi czemu mogę udźwignąć tylko 8 ton ładunku? Więcej cargo racków zamordować nie mogłem. Może powinienem wywalić wszystko a zostawić cargo racki?

Bo jakbym po 8 ton ładunku w trakcie jednego kursu przewoził to trochę ciężko uzbierać te 1,5 milionów.

Do Haulera na maksa załadujesz 22 tony, ale pod warunkiem, że wywalisz skanery i osłony i wsadzisz w to miejsce cargo racki. Musisz przy tym latać dość ostrożnie i o nic nie zahaczać, a poza tym przy ewentualnym ataku od raz zaczniesz tracisz pancerz. Zostaw tego Haulera i przejdź przynajmniej na Cobrę. Do niej już zmieścisz 44 tony przy zachowaniu podstawowych osłon 4E.
Odpowiedz