Liczba postów: 241
Liczba wątków: 8
Reputacja:
92
Platforma:
CMDR: akerstache
.png) .png) .png) .png) .png)
(07.12.2017, 17:08 UTC)Maroks napisał(a): Okej. A po kupieniu i poulepszaniu Cobry zbierać na Diamondback Explorera czy od razu po ulepszaniu Cobry na ASP'a? Oraz czy Cobra nadaje się do odławiania paru piratów z okolicy?
Cobrą regularnie poluję na piratów i jest OK. Jak nie dasz rady ubić to zawsze jest na tyle szybka, że uciekniesz. DBS to też jakaś opcja, ja akurat celuję w ASPa...
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Jeszcze nie posiadam
Hej doradźcie mi, bo nie wiem gdzie robię źle. Wcześniej latałem Vulture bardzo dobry na piratów, brałem misje najemnika do 1,5mln żeby nie było anakondy. Miałem świetny build i teraz miałem 2 lasery bursty. Przez spory czas zbierałem na pytona. No i kupiłem reaktor, silniki manewrowe, dystrybucja mocy, osłony, najlepsze, Poszedłem w 3 ciągłe lasery, 2 multicanony i takim sobie wyleciałem na testy i tu dowcip dostaje srogi łomot,mam wrażenie że jestem bardziej miękki niż wspomniany wcześniej Vulture,że aż się zastanawiam nad powrotem do Vulture. Albo ja nie potrafie wykorzystać jego potencjału albo coś źle robię i potrzeba mi tu waszej pomocy doświadczonych graczy. Jednocześnie myślę, że zamiast ciągłym laserów dam bursty, pyton jest wolniejszy i mniej zwrotny od Vulture. Możecie pokazać jakiś przykładowy wasz build i sposób na piratów.
09.12.2017, 00:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2017, 00:08 UTC przez Pajk.)
@Maroks Jak Cie kręcą widoki (co widziałem), to rób DBXa na wypasie i w drogę ku gwiazdom - adv skaner, detailed surface scanner, afmu, fuel scoop. Olej te imprezy combat. Jak wrócisz, sprzedasz carto, to będziesz królem okolicy.
(08.12.2017, 23:45 UTC)Mezal napisał(a): Hej doradźcie mi, bo nie wiem gdzie robię źle. Wcześniej latałem Vulture bardzo dobry na piratów, brałem misje najemnika do 1,5mln żeby nie było anakondy. Miałem świetny build i teraz miałem 2 lasery bursty. Przez spory czas zbierałem na pytona. No i kupiłem reaktor, silniki manewrowe, dystrybucja mocy, osłony, najlepsze, Poszedłem w 3 ciągłe lasery, 2 multicanony i takim sobie wyleciałem na testy i tu dowcip dostaje srogi łomot,mam wrażenie że jestem bardziej miękki niż wspomniany wcześniej Vulture,że aż się zastanawiam nad powrotem do Vulture. Albo ja nie potrafie wykorzystać jego potencjału albo coś źle robię i potrzeba mi tu waszej pomocy doświadczonych graczy. Jednocześnie myślę, że zamiast ciągłym laserów dam bursty, pyton jest wolniejszy i mniej zwrotny od Vulture. Możecie pokazać jakiś przykładowy wasz build i sposób na piratów.
Masz takie wrażenie, bo się przesiadłeś ze statku typowo bojowego do statku wielozadaniowego. Przy odpowiednim skillu Anacondę też byś Vulturem rozwalił. Dopiero zinżynierowany Python jako tako daje sobie radę w walce. Musisz się zastanowić czy wolisz w defensywie bazować na tarczach, wtedy idziesz w SCB i w Shield Boostery czy na pancerzu - wtedy montujesz wzmocnienia pancerza i tarczę bi-weave żeby szybko wstawała jak już spadnie. W obu przypadkach warto wzmocnić podstawowe opancerzenie. NPCe używają głównie broni energetycznych, więc ja poszedłbym w Mirrored Armour i dołożył wzmocnienia przeciwkinetyczne od inżyniera. Dobrym pomysłem są też chaffy - Python ma dużo większą sylwetkę, więc zakłócenie działaia gimballi czy wyłączenie wieżyczek przeciwnika daje spory bonus. Mój Python ma 2xbeam, 2xmulticannon i wyrzutnię pocisków kierowanych (seeker missile). Ja Pythona używam jako podstawowy średni statek do wykonywania misji. Do bounty huntingu mam inne statki (Federal Dropship i Imperial Clipper)
Reputacja:
2
Platforma:
09.12.2017, 11:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2017, 11:31 UTC przez Mezal.)
Czyli mogę przerobić go może na króla miningu dam 3 bursty large na gimbalach do obrony,
dwa na mining lasery. Wielka ładownie limpety do zbierania i limpety do analizy, Rafinerie kozacka.
albo przerobić go na exploratora ale to juz bym wolał np asp to zrobić, albo do misji na planetach
Ale sprobuje narazie mining może taka chwilowa odskocznia od wojenki, więcej handlu i dorabiać się na sprzęt wojskowy typowo. Tylko musiałbym z federacja miec lepsze stosunki żeby zakupić statek.
Reputacja:
2
Platforma:
09.12.2017, 13:11 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2017, 13:13 UTC przez Mezal.)
Kopanie to jakas porazka zupełnie nie oplacalne a do tego jeszcze ciagle ktos chce Cie okrasc w sumie z kilku mineralow bez sens. juz lepiej oplaca sie paczki wozic mniej roboty, tyle ze nuda
(09.12.2017, 13:11 UTC)Mezal napisał(a): Kopanie to jakas porazka zupełnie nie oplacalne a do tego jeszcze ciagle ktos chce Cie okrasc w sumie z kilku mineralow bez sens. juz lepiej oplaca sie paczki wozic mniej roboty, tyle ze nuda
Kopanie ma sens, jak bierzesz misje na konkretne minerały.
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Perduto78Pl
Zaczynam przygodę z elite, więc moje pytanie będzie rzędu mega początkowych. Nie znalazłem odpowiedzi ani na yt ani tutaj, bo też ciężko mi dobrze sprecyzować pytanie...
Niektóre osoby używają w grze takiego "wspomagacza" wygląda jak kursor myszki i pokazuje kierunek w jakim należy lecieć. Nie trzeba wtedy patrzeć na żadne radary.
Możecie mi napisać gdzie się to włącza i jak nazywa? Jest to jak widzę po filmikach dosyć dobre ułatwienie szczególnie dla początkującego jak ja, co mi zajmuje trochę czasu znalezienie wlotu do stacji...
Z góry dzięki.
Reputacja:
2
Platforma:
(09.12.2017, 14:29 UTC)Perduto78Pl napisał(a): Zaczynam przygodę z elite, więc moje pytanie będzie rzędu mega początkowych. Nie znalazłem odpowiedzi ani na yt ani tutaj, bo też ciężko mi dobrze sprecyzować pytanie...
Niektóre osoby używają w grze takiego "wspomagacza" wygląda jak kursor myszki i pokazuje kierunek w jakim należy lecieć. Nie trzeba wtedy patrzeć na żadne radary.
Możecie mi napisać gdzie się to włącza i jak nazywa? Jest to jak widzę po filmikach dosyć dobre ułatwienie szczególnie dla początkującego jak ja, co mi zajmuje trochę czasu znalezienie wlotu do stacji...
Z góry dzięki.
Po pierwsze przycisk boosta czyli przyspieszenie inaczej będziesz sie ślimaczyć.
Opcja show mouse widget
Pierwsza opcja ustawien myszki
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Perduto78Pl
(09.12.2017, 14:39 UTC)MezalPo pierwsze przycisk boosta czyli przyspieszenie inaczej będziesz sie ślimaczyć. napisał(a): Opcja show mouse widget
Pierwsza opcja ustawien myszki
Co znaczy "po pierwsze przycisk boosta czyli przyspieszenie, inaczej będziesz się ślimaczyć"??
|