Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Dokładnie.
Z próbą wyciągnięcia z supercruse można walczyć starając się podążać za znacznikiem ESCAPE VECTOR.
Jeżeli jednak przegrasz tą minigierkę to wypadasz do zwykłej przestrzeni tracąc na pewien czas  kontrolę nad statkiem także FSD ma wydłużony czas odzyskiwania gotowości do pracy.
Drugim sposobem zachowania w tej sytuacji jest poddanie interdykcji - masz wtedy cały czas kontrolę nad statkiem zaś FSD szybko będzie gotowe do ucieczki
Nie troszczycie się zbytnio o jutro. Macie do tego prawo. Ale nie uskarżajcie się, gdy jutro was zaskoczy.
John Brunner
Odpowiedz
Okej. Dzięki. Z ciekawości: czy podobnie wyglądał pierwszy kontakt z Thargoidami? W sensie lecisz sobie w nadprzestszeni i nagle wyławiają ciebie z niej, tracisz zasilanie i świecą w ciebie tym żółtym czymś i odlatują?

I jeszcze jedno pytanie: jak zmienić kolor HUD
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Nie, Thargoidzi wyciągają Cie podczas skoków między systemami i nie jesteś w stanie nic zrobić.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Kolorki możesz zmieniać edytując wartości w pliku GraphicsConfigurationOverride.xml
który mieści się  w  C:\Users\ nazwa twojego użytkownika \AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Graphics
Ale ja polecam użyć czegoś co się nazywa  EDProfiler  możesz tam znacznie więcej niż kolorki hud.

A jeśli chodzi o Thargoidów to faktycznie może tak być jak piszesz o ile nie masz w ładowni czegoś co ich zainteresuje ; >
Odpowiedz
Nie mam w folderze options foldera graphics
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
(17.11.2017, 14:07 UTC)Maroks napisał(a): Nie mam w folderze options foldera graphics

https://forums.frontier.co.uk/showthread...dd-yours!)

powyżej masz wszystko czego Ci trzeba a nawet więcej.

EDIT: No chyba, że masz Windows XP albo MacOS. W pierwszym wypadku i tak sobie nie pograsz w drugim jak dobrze się orientuje to nikt w naszej grupie nie gra ma Macu więc Ci tez nie pomoże.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
No dobra ale co zrobić jak nie mam folderu Graphics? I tak, mam windows. Windows 10 jeśli to zrobi różnicę.
Odpowiedz
A próbowałeś użyć tego programu EDProfiler ? Spróbuj. Interesuje cię fragment GUI color. Masz tam presety więc nie będziesz musiał szukać co w tym pliku w ogóle zmieniać etc. Moim zdaniem łatwiej, prościej i szybciej plus jest tam wiele innych rzeczy poza kolorem GUI.

http://www.drkaii.com/tools/edprofiler/
Odpowiedz
Takie pytanie. Czy jest sens ulepszać Sidewindera czy lepiej poprostu kupić Haulera?
Odpowiedz
Lepiej kupić haulera albo zbierać na cobre
                                                        [Obrazek: QtSCvGW.png]               

Odpowiedz