Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(03.08.2017, 07:29 UTC)Dydex82 napisał(a): Chciałbym żeby ktoś mi wyjaśnił jak to jest z wbijaniem rangi w Imperium lub Federacji. Mnie interesuje aktualnie Imperium, z którym jestem friendly na 51%, rank mam na 100%, ale stopień "none". Oddałem kilka zadań i stopień się nie zmienił. Co muszę zrobić żeby pójść do przodu? Wystarczy robienie misji dla dowolnej frakcji imperialnej na stacji, czy tylko dla frakcji kontrolującej?

Musisz zrobić misje na awans - da Ci ją jakaś imperialna frakcja, niekoniecznie kontrolująca.
Wtedy "stopień" w imperium przeskoczy i awansujesz.

To "friendly", to taka "reputacja" w imperium - to nie ma znaczenia dla awansu.
Odpowiedz
(03.08.2017, 07:29 UTC)Dydex82 napisał(a): Chciałbym żeby ktoś mi wyjaśnił jak to jest z wbijaniem rangi w Imperium lub Federacji. Mnie interesuje aktualnie Imperium, z którym jestem friendly na 51%, rank mam na 100%, ale stopień "none". Oddałem kilka zadań i stopień się nie zmienił. Co muszę zrobić żeby pójść do przodu? Wystarczy robienie misji dla dowolnej frakcji imperialnej na stacji, czy tylko dla frakcji kontrolującej?

W tym momencie musisz szukać misji typu "Imperial Navy...." od jakiejś imperialnej frakcji. Po wykonaniu tej misji ranga pójdzie Ci w górę.

Edit: żeby wziąć taką misję, musisz mieć reputacje Cordial lub większą dla frakcji z której ją bierzesz.
Odpowiedz
Ranga Ci nadal rośnie, ale musisz zrobić misję typu "promotion", żeby przeskoczyła. Jak ją zrobisz, to się okaże, że następną masz już mocno zaawansowaną, jak sporo natłukłeś misji przy tym 100% poprzedniej. Rangę na promocję na następny stopień znajdziesz w systemie rządzonym przez imperialną frakcję.

EDIT:
haha, aleśmy się rzucili Smile
Odpowiedz
Cześć
zadam pewnie głupie pytanie,ale co tam. Chcę kupić do mojego Haulera AFMU+DSS. Rozumiem,że mam tego szukać w zakładce Utility Mounts, ale tam mam tylko np. Shield Booster, Wake Scanners, Kill Wariant Scanners.
Albo żle szukam, albo nie wszystkie stacje mają to w ofercie. Może nie odblokowałem lub nie kupiłem czegoś, żeby odblokować dostęp do potrzebnego wyposażenia.

Pzdr
Odpowiedz
Akurat AFMU+DSS są w zakładce Optional Internal i tam należy szukać
przykład stokowego Haulera z zamontowanymi powyższymi modułami
https://coriolis.edcd.io/outfit/hauler?c...A%3D%3D%3D
Odpowiedz
Oba wchodzą do Optional Internal Wink
Odpowiedz
Wink 
Super, dzięki Panowie za szybką odpowiedź i pomocnego linka. Wieczorkiem będę działał, żona znowu będzie brzęczeć że siedzę do nocy Winking
Odpowiedz
Pytanko techniczne: jak już się pochwaliłem, zmieniam kompa. Wystarczy na tym nowym pobrać Elitkę, zalogować się i będzie śmigać, czy przygotować się na jakieś kombinacje alpejskie typu przenoszenie logów czy coś? Smile
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
(08.08.2017, 12:01 UTC)Yautja napisał(a): Pytanko techniczne: jak już się pochwaliłem, zmieniam kompa. Wystarczy na tym nowym pobrać Elitkę, zalogować się i będzie śmigać, czy przygotować się na jakieś kombinacje alpejskie typu przenoszenie logów czy coś? Smile

Jeżeli nie masz zmienionego koloru kokpitu czy innych zmian w plikach konfiguracyjnych gry, to wszystko będzie śmigać po instalacji Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Jeszcze tylko trzeba wgrać husarski ekran startowy Smile
Odpowiedz