Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Kupić grę na blaszaku tylko po to, żeby dodać oficerów do znajomych Biggrin
A serio, to skoro się nie da, to się nie da Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(16.07.2017, 11:01 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Kupić grę na blaszaku tylko po to, żeby dodać oficerów do znajomych Biggrin
A serio, to skoro się nie da, to się nie da Smile
Ok, jasna sytuacja. Dzięki za info Smile
[Obrazek: 71680.png]
Odpowiedz
Czy ktoś może mi objaśnić na czym polegają misje z czaszką np. war aquisition - czy są do tego potrzebne limpety na opróżnianie ładowni?
[Obrazek: ps4logo.jpg][Obrazek: 72955.png]
Odpowiedz
Mam problem z misjami typu Planetary surface target scan.
Lecę, znajduję, ląduję, włażę w łazik i skanuję obydwa nadajniki.
No i często mnie rozwalają Sad
Jak w miarę bezpiecznie wykonać taką misję?

Czy jeśli po wylądowaniu odprawię statek. A zginę w łaziku to tracę tylko łazik a odradzam się w statku? Bo jak tak to koszt jest śmieszny tylko za łazika...
Odpowiedz
Za dużo skanujesz Smile
Do zrobienia misji najczęściej wystarczy skanować jeden nadajnik - zanim zaczniesz skanować sprawdź, co się wyświetla po lewej stronie - "public', czy "private". Jak jest public, to się nikomu nie narazisz, jak private, to po zeskanowaniu jesteś wanted. Dlatego warto wysłać statek na orbitę, skan i w długą, może się uda uciec. Dobrze mieć trochę materiałów na naprawę SRV w trakcie ucieczki.
Odpowiedz
He he Smile
No to taki właśnie mam styl działania przy private Smile
Skanuję - zazwyczaj obydwa nadajniki bo zawsze coś tam wpadnie z danych - i spiep**am ile wlezie. czasami nie przeżyję ale misja wypełniona a łazik do odkupienia Smile
Myślałem, że jest jakieś bardziej szpiegowskie podejście do tych misji Smile Ale widzę że na rympał Wink
Odpowiedz
Na rympał to jest tak, że najpierw rozwalasz generator zasilający wieżyczki, skimmery, goliaty, co tam się kręci, a potem spokojnie do wyłączonej stacji podjeżdżasz i sobie skanujesz. Ten generator też po kilku minutach wstaje, więc tak zupełnie lajtowo nie jest.
Odpowiedz
I jeszcze jedno pytanie dotyczące zbierania surowców z planet.
Muszę nazbierać 15 Niobium.
Namierzyłem planetę, na której wystepuje.
I po 3h jazdy łazikiem nazbierałem 3... No już mnie to nieco nudzi.. :/
Oczywiście w cholerę surowcow, których akurat nie potrzebuję Wink

Jest jakaś zasada gdzie lądować? W kraterach? przy górach? Gdzie znajde najwięcej minerałów?
Odpowiedz
(01.08.2017, 17:59 UTC)Spili napisał(a): I jeszcze jedno pytanie dotyczące zbierania surowców z planet.
Muszę nazbierać 15 Niobium.
Namierzyłem planetę, na której wystepuje.
I po 3h jazdy łazikiem nazbierałem 3... No już mnie to nieco nudzi.. :/
Oczywiście w cholerę surowcow, których akurat nie potrzebuję Wink

Jest jakaś zasada gdzie lądować? W kraterach? przy górach? Gdzie znajde najwięcej minerałów?

Wypadało by trochę poczytać forum-chociaż główna stronę : Przydatne linki/ Inżynierowie i trzeci akapit. 

Proszę

Ps. nie ma znaczenia gdzie lądujesz
Odpowiedz
Chciałbym żeby ktoś mi wyjaśnił jak to jest z wbijaniem rangi w Imperium lub Federacji. Mnie interesuje aktualnie Imperium, z którym jestem friendly na 51%, rank mam na 100%, ale stopień "none". Oddałem kilka zadań i stopień się nie zmienił. Co muszę zrobić żeby pójść do przodu? Wystarczy robienie misji dla dowolnej frakcji imperialnej na stacji, czy tylko dla frakcji kontrolującej?
Odpowiedz