World of Tanks
@Berecik

Dzięki.

Zmieniłem mundur czołgisty na artyleryjski, ponieważ prędkość Matyldzi, szybkość szkolenia załogi mnie lekko zniechęciła. 

Przesiadłem się na II trier niemiecki. Załoga 50%, znowu ten sam błąd. Wolno skupia.

Jak doczytałem, najlepsza do nauki jest linia amerykańska.  Trzeba będzie wypróbować ale z lepiej wyszkoloną załogą.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
Załoga daje na prawdę dużo, nie namawiam oczywiście do kupna za golda to te ceny są trochę przegięte, a i kupno załogi 75% na początku to duży wydatek a przynajmniej do momentu uzyskania 6 tieru bo chyba na nim się najlepiej zarabia jeżeli nie używasz premki i czołgów premium. Osobiście nie lubię grać artylerią i nikomu jej nie polecam. A ten 3 tryb to pokazuje jak będzie pocisk leciał więc łatwiej się nad przeszkodami przestrzelić i jak dobrze pamiętam to uruchamia się go klawiszem G.
Ja na początek polecam nadal linię do IS-7, może do 5 tieru nie jest idealnie, ale za to KV-1 już to wynagrodzi, jest to bardzo twardy czołg z dobrym działem i jest na pewno szybszy od Matyldy ;P
Odpowiedz
@Nizm0

Arta ciekawy przerywnik. 

Matyldę mam prawie wymaksowaną. Teraz pójdę w kierunku KV-1. 

Może ceny wyszkolonej załogi są przecięte, jednak mój dowódca Matyldzi nie przeskoczył 60%. 

Na pewno mogę mieć T-28. Dodatkowo są promocje na pojazdy w linii sowieckiej  (nievpremki).

Odpowiedz
Chodzi mi oczywiście o ceny za golda czyli załogę 100%, przy czołgu gdzie wchodzi 5 ludzi to 1000G co według mnie stanowczo za dużo. Za załogę 75% czyli 20 000 za załoganta to już nie jest najgorzej, na początku owszem to za tą cenę kupisz kilka czołgów z pierwszych tierów a te 25% robi ogromną różnicę, czołg szybciej jedzie, szybciej skupia, większy zasięg widzenia szybciej przeładowujesz, same plusy. Za golda jeszcze nie zdarzyło mi się kupować załogi, ale przeszkolić owszem, głównie jak jest zniżka 50% na przeszkolenie ale i jak mam już więcej perków na załodze i będę potrzebował czołg szybko gotowy.
Co do zniżek na radzieckie to nie wiem do kiedy będą trwały, możliwe że tylko do końca miesiąca.
Odpowiedz
Nawet nie wiedziałem, że można podszkolić załogę.

Przy kupnie czołgu, podana cena za 75% dotyczy jednego załogzałoganta cz

Podana cena dotyczy całej załogi czy jednego członka. 

Sorry z koma piszę.

Odpowiedz
Można przeszkolić nie podszkolić. Można też wykorzystać wolne doświadczenie do szkolenia ale tylko do perków, czyli musisz mieć już załogę na 100% wyszkoloną.

Załogę zawsze możesz przenieść z czołgu na inny czołg, ale tracisz w tedy na ich sprawności (25% w przypadku jeżeli czołg jest tego samego typu czyli np średni-średni, 50% jeżeli typ będzie się różnił np średni na ciężki) aby nie tracić aż tyle należy takiego załoganta przeszkolić, zachowuje on wszystkie zdobyte perki, jeżeli przeszkalasz za złogo nie traci nic soświadczenia, za srebro tracisz 10% całej puli zdobytego doświadczenia co przy załodze 100% jest spadnie do ok 97% za przeszkolenie za darmo traci 20% całej puli doświadczenia.

Cena podana jest na jednego członka załogi, 200G lub 20k za sztukę
Odpowiedz
Dzięki

Odpowiedz
jaką armatę proponujecie do T-46?

Podobno najlepsza jest haubica?

Odpowiedz
Zły pomysł dawać haubicę do tego meda Wink Dwa że i tak to czołg przejściowy Smile z T34 będziesz miał ciekawie Smile
[Obrazek: 53912.png]
Odpowiedz
@Biomm

Dzięki.

Zrobiłem wczoraj Matyldzią pierwszą misję na STUG. W końcu kupiłem wentę. Już widać skutki.

Arta niemiecką na II trier niegrywalna.

No i rolką zmienia się widok z kamery

Odpowiedz