(29.06.2017, 12:43 UTC)Pueblo napisał(a): na mnie zrobilo, ta mapa ktora sie wyswietlila, samo podlatywanie do tej lokacji, ogrom tej struktury....wszystko na plus
na minus, jak nas wywalilo i zniknal mi statek. zeby przywolac musialem odjechac na 3km, 3km w laziku w VR, na wybojach, wymiot byl bliski
jest kolejne odkrycie na FF
Zrzucic wszystkie 3 (UA, UP, UL) w przestrzeni
Poczekac az same sie uloza w trojkat
Odtworzyc wiadomosc audio
i mamy takie cos
Ja już wiem co nie podoba mi się w sposobie rozwiązywania zagadek w Elite. Całkiem fajnie że dają zaszyfrowane wiadomości w postaci spektrogramu, tylko szkoda że trzeba korzystać z ZEWNĘTRZNYCH narzędzi żeby to odszyfrować. Gra powinna oferować mechanikę która pozwala na rozszyfrowanie in game wiadomościm, czyli możliwość nagrania i przetworzenia jej w świecie gry, tego właśnie mi brakuje. Bo ta cała zabawa z nagrywanie i analizowaniem sygnału poza grą to tylko dla największych zapaleńców rozwiązywania zagadek ;D.
29.06.2017, 13:03 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2017, 13:05 UTC przez Pueblo.)
(29.06.2017, 13:00 UTC)zigusek napisał(a):
(29.06.2017, 12:43 UTC)Pueblo napisał(a): na mnie zrobilo, ta mapa ktora sie wyswietlila, samo podlatywanie do tej lokacji, ogrom tej struktury....wszystko na plus
na minus, jak nas wywalilo i zniknal mi statek. zeby przywolac musialem odjechac na 3km, 3km w laziku w VR, na wybojach, wymiot byl bliski
jest kolejne odkrycie na FF
Zrzucic wszystkie 3 (UA, UP, UL) w przestrzeni
Poczekac az same sie uloza w trojkat
Odtworzyc wiadomosc audio
i mamy takie cos
Wszystko fajnie, ale ten spektogram to nadal z wiadomosci, ktora juz jest 'rozszyfrowana' - powiedzmy.
To ten obrazek:
Ktos na FF zasugerowal, zeby 3 CMDR w wingu zabralo UP, UA i UL do trzech roznych systemow (tylko wlasnie nie jest napisane jakich) i zeskanowac je w tym samym czasie.
29.06.2017, 13:12 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2017, 13:14 UTC przez zigusek.)
(29.06.2017, 13:03 UTC)Pueblo napisał(a):
(29.06.2017, 13:00 UTC)zigusek napisał(a): wrzuciłem w spektrogram
Wszystko fajnie, ale ten spektogram to nadal z wiadomosci, ktora juz jest 'rozszyfrowana' - powiedzmy.
To ten obrazek:
Ktos na FF zasugerowal, zeby 3 CMDR w wingu zabralo UP, UA i UL do trzech roznych systemow (tylko wlasnie nie jest napisane jakich) i zeskanowac je w tym samym czasie.
dalsza cześć to ryk statków thargoidów ,albo jest również tam jakaś wiadomość
link do mp3 :http://pluto.uploadfile.pl/pobierz/1139948---g6rf.html
Zigi, sprobuj jeszcze raz w spektogram z tymi ustawieniami
Freq. range 1-18 MHz (for some reason everything above 16 MHz is cut out here though-- youtube's audio compression?). Logarithmic scaling. Black and white. Use a hanning algorithm and increase the window size to 2048.
29.06.2017, 13:24 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2017, 13:25 UTC przez dasketh.)
Może jakby ustawić pomiedzy planetą a systemem element - wskaże linię. Tak jest z Merope?
Więc kolejne dwa powinny wskazać nowy system.
W Merope ustawić jeden i w tym z nagraniem jeden - patrzeć kiedy nadaje, zrobić triangulację i zobaczyć gdzie się przetną, tam szukać nowego systemu "po prawej"
(29.06.2017, 13:16 UTC)Pueblo napisał(a): Zigi, sprobuj jeszcze raz w spektogram z tymi ustawieniami
Freq. range 1-18 MHz (for some reason everything above 16 MHz is cut out here though-- youtube's audio compression?). Logarithmic scaling. Black and white. Use a hanning algorithm and increase the window size to 2048.
(29.06.2017, 13:16 UTC)Pueblo napisał(a): Zigi, sprobuj jeszcze raz w spektogram z tymi ustawieniami