Starpoint Gemini Warlords
Dalszy ciąg fali kosmicznych przygód!

Film na zachętę:

Jak tylko zobaczyłem wczoraj w nocy - zerwałem się do kompa i kupiłem.

Jeszcze są klucze tańszej, przedpremierowej wersji na G2A:
https://www.g2a.com/starpoint-gemini-war...lobal.html

Nie zdążyłem jeszcze porządnie zagrać - obsługa pada jest "spsuta" i czas mi mija na próbach poprawnego odpalenia go w grze. 
Pomijając to - sama gierka chyba obowiązkowa dla kosmo-wyjadaczy! Biggrin
Odpowiedz
Fajnie ale na razie się wstrzymam Smile

A w EVE to co? My z Quaszem potrzebujemy rekrutów w organizacji naszego pirackiego małego imperium Biggrin
Odpowiedz
W sumie to takie trochę EVE (dokowanie, widok zewnętrzny), trochę STAR TREK (tarcze, misje), trochę X3 (zarządzanie flotą, abordaże!). Liznąłem początek fabuły dopiero. Lata i walczy się bardzo przyjemnie.

Grafika ładniutka, a muzyka w tle klimatem miażdży - coś jak ambient z No Man's Sky z motywami przewodnimi rodem z... jakiegoś filmu (Interstellar), a może gry (Mass Effect)... No w każdym razie idealnie pod mgławice Smile

[Obrazek: 9pvpKJH.jpg]

[Obrazek: Vw0Pm7X.jpg]

DEVSi wzorowi.
Po premierze pojawiły się problemy z obsługą XBOX Pada. Odpowiadali na steamie w ciągu godziny, patcha obiecali dzisiaj przed południem, wieczorem już był w formie hot-fixa. 

Trailerek na zachętę:

Odpowiedz
Szkoda że bez multi
Odpowiedz
Grałem trochę w SG2 - w skrócie to takie X3 dla ubogich, w sumie fajnie się gra, ale gra pod każdym względem jest dosyć płytka. Najbardziej przeszkadzała mi kiepskie odczucie skali statków, nawet latając największym miałem wrażenie, że jestem w sidewinderze. Wszystko to nie zachęciło mnie do kupna kolejnej części, może jak stanieje.
Odpowiedz
"Warlords" własnie stara się rozbudowywać tę płytkość.
Nie namawiam, sam ledwo liznąłem, ale dla mnie to bardziej taki Freelancer z dodatkowymi opcjami zarządzania zaczerpniętymi z serii X, a nie zubożona wersja X'ów.

Dla porównania do Gemini 2:

Starpoint Gemini 2 vs Warlords - What's the difference?
We've compiled a short list of the most important bits, but I'm sure you'll have a lot more specific questions. Please do post them and we'll answer as soon as we can.

*Much larger world - Let us emphasize this a bit more: MUCH LARGER world.
*Ship sizes - One of those frequently asked about things in SG2. The difference in size between a meager gunship and a behemoth carrier will be a lot more evident
*Role-playing - Role-playing is and has to be much more than just a skill-tree. You need the freedom of choice, to really play as you want to play, to get into your character. This is essential, and along with the 4X elements, this portion is receiving the most focus.
*Headquarters - Build and develop your own stronghold. This will be your center, your base of operations. Here you'll research new weapons, build completely new ships, outfit your war fleets and finally, building your massive behemoth of destruction, the Proxima.
*Territorial expansion - Expand your territory, either unclaimed or by snatching it from other major factions. Build various structures to increase resource gain or strengthen your hold of the territory.
*Fleets - Assemble your war fleets and send them at the enemy... or friend, whichever you prefer.

EDIT:
...No i w X  nie można atakować planet! Biggrin
(fajny kawałek rozgrywki znaleziony w sieci):

Odpowiedz
Wytrzymałem 20 minut Biggrin gra sympatyczna, ale model sterowania zdecydowanie nie dla mnie Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(05.06.2017, 20:29 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Wytrzymałem 20 minut Biggrin gra sympatyczna, ale model sterowania zdecydowanie nie dla mnie Smile

próbowałem, poległem, ehh, nie ta bajka co ED Biggrin nawet nie ta sama liga Biggrin
[Obrazek: p0nJHNW.png] 
Odpowiedz
Grałem w Starpoint Gemini 2, przyznaję, że jestem zainteresowany Warlords Biggrin

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz