[VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna
Mam pytanie, chcę pokazać VR komuś kto jest pasjonatem samolotów czy też latania, jest jakiś darmowy symulator lotu który mogę odpalić na dwie godziny i najlepiej, żeby działał z HOTAS-em? War Thunder się nada?
Odpowiedz
(02.04.2017, 09:07 UTC)Baton napisał(a): Mam pytanie, chcę pokazać VR komuś kto jest pasjonatem samolotów czy też latania, jest jakiś darmowy symulator lotu który mogę odpalić na dwie godziny i najlepiej, żeby działał z HOTAS-em? War Thunder się nada?

DCS Word 1.5 - tam sa 2 samoloty za free i 2 mapy. Warthunder IMHO nie jest symulatorem.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Dzięki, może niepotrzebnie użyłem zwrotu symulator, jako, że to ma być demo na chwilę, airplane experience bardziej Smile

BTW nie wiem czy są te dema Disney VR na Vive, ale jak są to warto zaciągnąć, bardzo dobre dla demonstrowania znajomym, a mnie osobiście film 360 z produkcji Rogue One bardzo się podobał.
Odpowiedz
(02.04.2017, 09:17 UTC)Baton napisał(a): Dzięki, może niepotrzebnie użyłem zwrotu symulator, jako, że to ma być demo na chwilę, airplane experience bardziej Smile

BTW nie wiem czy są te dema Disney VR na Vive, ale jak są to warto zaciągnąć, bardzo dobre dla demonstrowania znajomym, a mnie osobiście film 360 z produkcji Rogue One bardzo się podobał.

te dema sa płatne czy za free ? Soft z Oculusa mogę emulować..
Warthuder moim zdaniem słabo wygląda w VR i nie chodzi tylko o zachowanie samolotów, graficznie mi nie podszedł , skala tez taka jakaś taka nie naturana. Najchętniej to poleciłbym Ci AeroFlight FSX 2 , nie wiem czy jest na Oculusie , na VIVE jest super ale trzeba płacic ( moze steam refund akurat na 2 godziny) , w zamian jednak dostajesz sporo, łącznie z możliwościowa pilotowania "dużych krów"

Odpowiedz
Dema Disneya są darmowe, ale to takie minutowe filmiki, kilka sztuk, akurat, zeby komuś pokazać, scena z Księgi dżungli z królem małp jest niesamowita Smile

Aeroflight, właśnie rzuciłem okiem, nie jest za darmo, skoro sam nie mam zamiaru używać, to nie będę kombinował, ściągam ten DCS World, starczy.
Odpowiedz
Microsoft Flight też jest za free (nie mylić z MFS)
Odpowiedz
(02.04.2017, 12:44 UTC)Quarion napisał(a): Microsoft Flight też jest za free (nie mylić z MFS)
Jakiś link do tego gdzie on działa z Vive czy CV1?
Odpowiedz
Jak kumplowi pokazywałem OR wraz z HOTASem (też pasionat samolotów, głownie WW II) na War Thunderze to miał efekt wow, może dlatego, że sam zagrywa w War Thundera na joy'u ale bez OR Tongue
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
(02.04.2017, 16:12 UTC)Baton napisał(a):
(02.04.2017, 12:44 UTC)Quarion napisał(a): Microsoft Flight też jest za free (nie mylić z MFS)
Jakiś link do tego gdzie on działa z Vive czy CV1?

Rozglądać się można i z HOTASa korzystać, nie wystarczy? Tongue
Odpowiedz
(02.04.2017, 09:29 UTC)Baton napisał(a): Dema Disneya są darmowe, ale to takie minutowe filmiki, kilka sztuk, akurat, zeby komuś pokazać, scena z Księgi dżungli z królem małp jest niesamowita Smile

Aeroflight, właśnie rzuciłem okiem, nie jest za darmo, skoro sam nie mam zamiaru używać, to nie będę kombinował, ściągam ten DCS World, starczy.

jestem przekonany ze jakby to zobaczył https://www.youtube.com/watch?v=p5FhDKfvQ9Y
to byłby wniebowzięty - dosłownie i w przenośni Smile Ta gra jest od podstaw robiona pod VR

Odpowiedz