Dlaczego warto wszystko sprawdzić przed lotem
Gregor sorry że nie odpisuje ale ktoś dla jaj na steam wysłał prośbę o streama i gra padła, nie moge odpisac bo jak wciskam cokolwiek to się minimalizuje i powiększa
Odpowiedz
Przecież uciec jest banalne Smile za każdym razem sie udaje i prawie zero ryzyka
Jak cię ciągną zwalniasz do zera, dzieki temu FSD szybko się chłodzi, dajesz opór prędkość, boost, boost i już uciekłeś
Odpowiedz
Cobra zawsze była najszybszym statkiem w grze (coś się zmieniło?) i po poddaniu interdykcji można na luzie "z godnością się oddalić" na dopalaczach, z resztą nawet cięższymi statkami (python) też nie jest to wyzwanie. Co to częstotliwości to faktycznie przy niektórych misjach trafiają się upierdliwcy, co potrafią przez kilka skoków męczyć, czasami warto oszacować ryzyko i delikwenta po prostu odstrzelić dla spokoju Wink
Odpowiedz
(14.03.2017, 22:04 UTC)Palmer Eldritch napisał(a): Cobra zawsze była najszybszym statkiem w grze (coś się zmieniło?)
Oj dużo się pozmieniało, jak nie masz statku zrobionego u inżynierów to z oddalaniem się na luzach może być ciężko Smile
Odpowiedz
(14.03.2017, 22:44 UTC)Baton napisał(a):
(14.03.2017, 22:04 UTC)Palmer Eldritch napisał(a): Cobra zawsze była najszybszym statkiem w grze (coś się zmieniło?)
Oj dużo się pozmieniało, jak nie masz statku zrobionego u inżynierów to z oddalaniem się na luzach może być ciężko Smile

To prawda, odpowiednio zmodyfikowany iEgle czy iCourier potrafią wyciągać ponad 800m/s Biggrin niestety nie pamiętam jaki został ustalony rekord Sad
Odpowiedz
Jako amator i generalnie żółtodziób (ale nauczony bolesnym doświadczeniem) po przegraniu interdykcji obracam się w stronę przeciwnika, idę z maksymalną prędkością na czołówkę ( z 4 pipsami w osłony), mijam go i wieję dalej na booście (4 pipsy w silniki). Gdy FSD się schłodzi robię skok. Pół roku temu działało.
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
Zazwyczaj zwykła ucieczka mi działała chociaż latalem wtedy cobrą która jest trochę szybsza. ASP miał z tym problem.
Odpowiedz
Conrdd, ja w ten sposób grałem przez pierwsze dwa dni w elite.. spróbuj tak:

jak cię zaczynaja wyciągać i nie dasz sobie rady to od razu wyłacz cią do zera w silnikach,, wyjdziesz z supercruise ale napęd ostygnie w ciągu kilku sekund zamiast ponad minuty... oczywiście jak tylko wyskoczysz z supercrise to ciąg na maxa i uciekasz a kilka sekund później włączasz ponownie silniki Smile
Odpowiedz
Sprawdzę. Ale jak to wygląda gdy wyciąga coś dużego - np. Anaconda? Po wyciągnięciu jest na 6, rozpędzona i po chwili pojawia się masslock. Dokładając do tego iż np. siedzę w lekkim AspExplorer wystarczy chwila by z d... zrobiła się jesień średniowiecza. O patencie z wyłączaniem silnika podczas wyciągania dowiedziałem się niedawno ale doświadczenia z uciekaniem po prostej mam niedobre.
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(23.03.2017, 06:55 UTC)Conrdd napisał(a): O patencie z wyłączaniem silnika podczas wyciągania dowiedziałem się niedawno ale doświadczenia z uciekaniem po prostej mam niedobre.

Jak uciekasz to stosuj prostą technikę: Joystick w prawo a silniki manewrowe w lewo (lub o odwrotnie, wedle uznania Smile ) dodatkowo ciągły boost (4 pipsy w silniki) i chaffy. Gdy padną tarcze i masz jeszcze heatsinki przechodzisz w silent running dzięki czemu masz dużą szansę zgubić locka i uciec.
Odpowiedz