Dlaczego warto wszystko sprawdzić przed lotem
Dawno nie grałem w elite, grając w inne gry zdążyłem zapomnieć co i jak. Stwierdziłem dzisiaj że wrócę. Zrobię kilka misji, oddam dane kartograficzne zgodnie z Salą Odpraw bo trochę mi się nazbierało. Jak zawsze po drodzę zobaczyłem fajne misje więc zamiast lecieć do celu bardziej oddalałem się od niego. Robię tak misje i pamiętając że boty prawie nigdy nie atakują nie interesowały mnie systemy bezpieczeństwa, po co to komu. Nie wiem czy coś się zmieniło czy pecha miałem ale w ciągu 20 minut 3 razy mnie zaatakowali. 2 razy uciekłem, chociaż było ciężko (10% kadłuba). Niestety do 3 razy sztuka. Oczywiście w między czasie wciąż nie sprawdziłem sterowania więc podczas ataku klikałem co popadnie licząc że się sprawdzi. W ten sposób straciłem misje, sporo pieniędzy i dane które były celem podróży. Pamiętajcie o przejściu samouczka raz jeszcze jeżeli od dawna nie graliście bo kto wie co was zaskoczy.

Przy okazji - chce ktoś pomóc ze zbieraniem funduszy na cokolwiek? Po wykupieniu aspa zostało mi na 1/4 aspa a to trochę słabo. Lepiej teraz polecieć po sidewindera i zbierać kasę aż będzie na wykup czy lepiej ryzykować i latać limuzyną? Dane kartograficzne się usuwały po śmierci prawda?
Odpowiedz
Mogę Cię podratować trochę bo właśnie się loguje od gry Smile
Przyleć do Ngakwites - Seyfert Port, będe ja jakieś 5-10 min.

EDIT: wysłałem Ci zaproszenie, daj znać czy żyjesz bo nie będę czekał do rana Wink

Chyba go wcięło, whatever
Odpowiedz
Cytat:Chyba go wcięło, whatever

Może nie liczył na tak szybki odzew Smile
Odpowiedz
(14.03.2017, 07:00 UTC)Berecik napisał(a):
Cytat:Chyba go wcięło, whatever

Może nie liczył na tak szybki odzew Smile

To prawda, myślałem że najszybciej koło 13 dostanę jakieś odpowiedzi więc wyłączyłem wszystko i poszedłem spać trochę zdenerwowany bezradnością. Dzięki za chęci.
Jest ktoś dzisiaj? Teraz będę sprawdzał szybciej
Odpowiedz
Zmienili coś z botami teraz? Wszedłem na solo (tak wiem wstyd itp ale chciałem zminimalizować ryzyko) bo cobra stała 2 skoki od mojego miejsca a stacja nie miała opcji przywiezienia statku, tuż po pierwszym skoku (a aspem z fuel scoopem osiągającym 600 jednostek to są sekundy) zostałem zaatakowany. No bez jaj, ledwo statek wykupiłem, nie stać mnie na tą zabawę. Nawet ładownia pusta była(wybuch to takie czyszczenie magazynu), co on chciał zobaczyć to nie wiem. Udało mi się uciec, mam cobrę i zaraz lece misje pasażerską, oby bez ataków. Dzisiaj i wczoraj zostałem zaatakowany więcej razy niż od początku grania
Odpowiedz
Czy przynależysz do jakiejś frakcji z Power Play?
Czy masz na sobie bounty?
Czy wykonujesz misję, w której na odprawie ostrzegali, że możesz zostać zaatakowany?

Nie poddawaj interdykcji, tylko ją wygrywaj - będziesz mieć już spokój od tego konkretnego gościa. Jeśli masz zamiar zostać w systemie, jeśli i tak miałeś już wyskoczyć to poddaj interdykcję i skacz potem asap.
Jak wpadasz do systemu i po chwili masz komunikat typu [DIRECT] i gość się odgraża, ustaw się kuprem do gwiazdy, atakujący próbując wyjść Ci na plecy wypadnie z SC i się usmaży.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
(14.03.2017, 19:49 UTC)CYJAN3K napisał(a): Zmienili coś z botami teraz? Wszedłem na solo (tak wiem wstyd itp ale chciałem zminimalizować ryzyko) bo cobra stała 2 skoki od mojego miejsca a stacja nie miała opcji przywiezienia statku, tuż po pierwszym skoku (a aspem z fuel scoopem osiągającym 600 jednostek to są sekundy) zostałem zaatakowany. No bez jaj, ledwo statek wykupiłem, nie stać mnie na tą zabawę. Nawet ładownia pusta była(wybuch to takie czyszczenie magazynu), co on chciał zobaczyć to nie wiem. Udało mi się uciec, mam cobrę i zaraz lece misje pasażerską, oby bez ataków. Dzisiaj i wczoraj zostałem zaatakowany więcej razy niż od początku grania

W solo i na grupie NPCe atakują częściej.
Odpowiedz
(14.03.2017, 19:58 UTC)Yautja napisał(a): Czy przynależysz do jakiejś frakcji z Power Play?
Czy masz na sobie bounty?
Czy wykonujesz misję, w której na odprawie ostrzegali, że możesz zostać zaatakowany?

Nie poddawaj interdykcji, tylko ją wygrywaj - będziesz mieć już spokój od tego konkretnego gościa. Jeśli masz zamiar zostać w systemie, jeśli i tak miałeś już wyskoczyć to poddaj interdykcję i skacz potem asap.
Jak wpadasz do systemu i po chwili masz komunikat typu [DIRECT] i gość się odgraża, ustaw się kuprem do gwiazdy, atakujący próbując wyjść Ci na plecy wypadnie z SC i się usmaży.

Powerplay nigdy nie ruszałem, bounty też żadnego nie mam. Faktycznie przed zniszczeniem czyli po 2 ataku dostałem informacje że ktoś może mnie ścigać za jedną misję (50k za głowę, całkiem sporo) lepiej ją oddam szybko.

Za resztę rad dzięki chociaż rzadko mi się udaje wygrać a po poddaniu mam problem z długo ładującym się napędem. Kiedyś umiałem uciec nawet nie trafiony a teraz jakoś mam problem uciec w całości. Na pewno trochę doświadczenia nabiorę. No i wiem gdzie chaff jest
Odpowiedz
Drugie podejście Smile jak będziesz jeszcze online to pisz w grze
Odpowiedz
Cyjanek coś zmienili, chyba , kiedyś mnie raz na jakiś czas atakowano a cały czas misje robię z ryzykiem, teraz niemal non stop, aż coś mnie trafia... z 20 razy na wieczór gry chyba uciekam i co dziwne na klawiaturze uciekam z palcem w... nosie, zawsze po sekundzie czy dwóch, a na dzoju nie ma szans i zawsze mnie wyciągną i potem ledwie przed ostrzałem się ratuje lub ginę.
Odpowiedz