Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
Ha! I to się nazywa odzew!

W eksperymentalnym patchu, który aktualnie jest już na steamie, łaziki można już budować na każdej planecie Smile

https://www.reddit.com/r/NoMansSkyTheGam...raft_bays/

---------

Wczoraj miałem przemiłą sesję z łazikiem. Nowy quest związany ze skanerem na łaziku, który wykrywa magazyny i złoża, powiódł mnie w trasę, która wg interface'u miała trwać 12 minut, a w rzeczywistości wyrwała mi ponad godzinę. W dodatku dotarłem ledwo żywy.
Pech chciał, że na planecie z misją jest więcej wody niż lądu. Łazik działa bardzo fajnie pod wodą, nie trzeba uzupełniać powietrza, nie straszne skażenie i inne nieprzychylne warunki, jednak nie można go pod wodą "spawnować".
Jak się zatnie - to koniec trasy.
Zmusza to do wybierania tras, kombinowania, wspinania się pod podwodne wzniesienia, objeżdżanie dolinami, itd.
Bardzo przyjemna, satysfakcjonująca zabawa. Łazik mnie urzekł, a do odkrycia jeszcze dwa inne pojazdy!
Odpowiedz
Mam myk na przerobienie sejwa normal na survival
Welcome to the hell Biggrin

https://github.com/matthew-humphrey/nmssavetool
https://www.reddit.com/r/no_mans_sky/com...ditor_v12/
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(11.03.2017, 18:42 UTC)Kyokushin napisał(a): Mam myk na przerobienie sejwa normal na survival
Welcome to the hell Biggrin

https://github.com/matthew-humphrey/nmssavetool
https://www.reddit.com/r/no_mans_sky/com...ditor_v12/

Eeee Kyoku - ja proponuję od początku.

Na prawdę świetnie się bawiłem po pierwszym updacie resetując save'y. W każdym survivalu najwięcej frajdy dają początkowe etapy przecież. Na wszelki wypadek możesz skopiować bieżące save-y i spróbować szczęścia w brutalnej wersji NMS od początku Smile

Ja Teraz już mam nieźle, tylko kasy mało. A frachtowiec się marzy...
Znajdę jakąś miłą planetkę i założę plantację. Jak tylko uda mi się wyrwać z rozgrzanej do czerwoności planety, na której właśnie nieopacznie wybiegłem ze statku do pobliskiego budynku i zostało mi jedno życie na powrót... Smile
Nie mam tego filtra od gorąca... Biggrin
Odpowiedz
Aktualizacje pobrane, podoba mi się szczególnie tryb perma death oprócz .... perma death uważam że trudnośc taka jaka powinna być poza tym jednym ficzerem. Wcale nie jest też tak trudno zawsze można linka do marketu wybudować i dokupić brakujące minerały to pierwsze druga trudność czasami w okolicy spawnuje się mało cynku (Zn) co szczególnie na początku jest problemem wystarczy rozwalić kilku strażników oni właśnie wyżucają Zn. Więc podejsrzewam że jeśli przypadkiem nie zginę to też nie będzie przesadnie trudny tryb.

Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
(12.03.2017, 09:59 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Aktualizacje pobrane, podoba mi się szczególnie tryb perma death oprócz .... perma death uważam że trudnośc taka jaka powinna być poza tym jednym ficzerem.

...

To właśnie Survival ma trudność podniesioną, za to daje drugą szansę... i trzecią... i pięćdziesiątą... Smile

Ale nie grałem w Perma Death - może jeszcze bardziej pojechali...
Odpowiedz
Robinus tak mi zasadziłeś gwoździa tymi opisami że ściągnąłem wersję "demo" ... i jest dużo lepiej niż kiedyś. Może kupię w jakiejś promocji.
Odpowiedz
Cytat:Robinus tak mi zasadziłeś gwoździa tymi opisami że ściągnąłem wersję "demo"

A jest demo na Steamie ?
Odpowiedz
Też pobrałem demo przez was i kurde, chyba to nawet zaraz albo za niedługo kupię...
Choć w mojej wersji miałem tylko naprawić statek a potem odkryć hipernapęd to do późna siedziałem i jeszcze trochę plutonu, trochę węgla itp. Tongue

Edit
Nadal uważam że latanie jest cholernie uproszczone i strasznie arcadowe ale frajdę daje eksploracja i zbieranie surowców Smile
Odpowiedz
Teraz za 35 eur można kupić. To nie jest zły deal. Bierzcie na GOG, lepiej wspierać Polską platformę.
Można też szukać na allegro, po 135 zl widziałem gifty.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
A gog ma politykę zwrotów? Tongue
Na steam musiałbym tylko pilnować żeby nie przekroczyć 2h gry.

Dwa podstawowe pytania:
Jak teraz wygląda optymalizacja? Moje "demo" nie chodziło najgorzej ale nie miałem trybów do wyboru wiec to pewnie jakaś starsza wersja.

I co najważniejsze, czy jest już bardziej wypełniona treścią, czy potrafi dać zajęcie jak ED na wiele godzin czy się nudzi? Chodzi o to jak dużo jest celów do osiągnięcia Smile
Odpowiedz