Dowcip(y) dnia według CMDR Szarik and Other
Kofi podzielił się dziś z nami na SB czymś takim Biggrin
Tak więc w jego imieniu wrzucam żeby nie przepadło w czeluściach Shoutboxa Smile

Należy ręcznie włączyć napisy.

Odpowiedz
To żeby zostać w nerdowskim temacie to przytoczę dwie sytuacje z życia wzięte, w których wyglądałem pewnie jak gość z tego filmiku.
Rzecz się działa w firmie tworzącej oprogramowanie do kasyn. Ja pracowałem w supporcie. Dostaliśmy z innego działu człowieka (przyszedł od testerów gier). Ucieszyliśmy się, bo nasz dział był nowy i wiele rzeczy rozkminialiśmy sami - np. budowę "reelówki" czyli "jednorękiego bandyty", a tu dostajemy gościa, który zjadł na tym zęby. Przynajmniej teoretycznie... Przyszedł. Rozgrzebaliśmy maszynę. No to mów, gościu. No to opowiada, rozkręca się i w końcu pokazuje na jeden z przewodów sygnałowych i mówi "a ten przewód jest ośmiobitowy". Zdębieliśmy na chwilę. "Dlaczego uważasz, że jest ośmiobitowy?" rzuciłem koło ratunkowe. "Bo ma osiem żył." Biggrin

Sytuacja druga z tym samym gościem. Zabrałem go na wyjazd instalacyjny do klienta. Siedem klubów do ogarnięcia w pięć dni. Maraton totalny. Miałem ze sobą zgrzewkę półtoralitrowych butelek Tigera. Wszystkie zeszły Wink Ale do rzeczy. Co by szybciej było, zrobiłem elegancką checklistę i wysłałem go, żeby robił równolegle drugą miejscówkę. Ja skończyłem, jadę do niego. Siedzi. "Dlaczego siedzisz?", "Bo nie da się skonfigurować systemu?" odpowiada, "Jak to?" pytam. "Bo O nie wchodzi". "Jakie znowu O?" rośnie we mnie żądza mordu. "Bo muszę wpisać O, a nie wchodzi?, O, tu, widzisz?". "Tomek", wdech, wydech, wdech, wydech, "To jest pole adresu MAC, tak?", "no tak" odpowiada z nadal nic nierozumiejącym wzrokiem. "Adresy MAC podaje się w notacji szesnastkowej, tak?" brnę dalej. "No tak" odpowiada niezmieszany. "To po cholerę ci O jak litery masz do F" (tu następuje wiązanka, której nie mogę przytoczyć na forum). "Aha, a ja myślałem, że to O, nie moja wina, że jest tak nadrukowane, że nie widać różnicy czy to O czy 0" Smile Dobrze, że w salonach gier sprzedają też alkohol. Poszedłem się napić.

PS. Człowiek skończył Politechnikę Krakowską. Wcześniej miałem obawy przed pracą w tej firmie, bo wszyscy po AGH albo właśnie krakowskiej polibudzie, a ja z jakiejś tam Częstochowy się urwałem. Po tych i kilku podobnych perełkach przestałem mieć kompleksy w stosunku do absolwentów uczelni technicznych z Krakowa Wink
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Rozmowa w sklepie:
- dwa pączki z adwokatem poproszę.
- Nie ma, skończyły się.
- To dwa z różą i setkę.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
- Żeby zasnąć, liczę kobiety, z którymi się przespałem.
- Dlaczego nie owce?
- Oj tam, raz się zdarzyło...
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
dowcipu nie będzie ale spróbujcie z kamienna miną dotrwać do końca 4 minutowego filmu Biggrin

https://www.facebook.com/BardzoMeskieZab...454789019/
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(24.02.2017, 10:45 UTC)Kofi Paridae napisał(a): - Żeby zasnąć, liczę kobiety, z którymi się przespałem.
- Dlaczego nie owce?
- Oj tam, raz się zdarzyło...

Oj tam, wszyscy wiedzą, że miałeś tak miało kobiet, że nie ma co liczyć i liczysz owce Smile
Odpowiedz
Zagraniczny dziennikarz do Polskiego dziennikarza:
- Zauważyłem, że kilku waszych ministrów, to ma takie ogniki w oczach.
- To nie ogniki, to się trociny we łbach zapaliły.
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz
- Przepraszam. Jaki teraz mamy rok?
- 377 przed Chrystusem.
- A kto to jest ten Chrystus?
- A nie mam pojęcia...
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz
Z dedykacją dla Kofiego Biggrin

Rozmawia dwóch kumpli:

- Stary, syn mi się urodził!
- Gratuluję! A jak tam żona?
- Żona jeszcze nie wie, ale chyba się wkurzy.
Odpowiedz
Ciemna noc. Włamywacz zakradł się do domu. Idzie cicho i nagle zatrzymuje się słysząc głos:
- Jezus na ciebie patrzy.
Znów zapada cisza i włamywacz idzie dalej.
- Jezus na ciebie patrzy - słyszy znowu.
Przestraszony staje i rozgląda się. Nagle w rogu pokoju dostrzega klatkę z papugą.
Pyta się papugi:
- Czy to ty mówiłaś - Jezus na ciebie patrzy?
- Tak - mówi papuga.
Włamywacz oddycha z ulgą i mówi:
- Jak ci na imię.
- Clarence - mówi ptak.
- To głupie imię dla papugi. Jaki idiota nazwał papugę Clarence?
- Ten sam, który nazwał rottweilera Jezus...
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz