Teraz mnie namawiajcie na VR  Choć widziałem, że pracują na bezprzewodowym, nawet do vive jakiś gadżet już wchodzi, więc może poczekam z rok
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 23
Reputacja:
102
Platforma:
CMDR: Dr.Kobayashi
(02.11.2016, 19:18 UTC)Adix napisał(a): Na początku roku wychodzi 1080 Ti więc na voltę przyjdzie pewnie poczekać do Q3-4 2017.
NIc nie kupować teraz, czekać !
Wlaśnie nowe 1080TI bedą wypakowane 12GB RAM w GP102 GPU !, na szynie 384 bitowej.
Nawet jeśli będą trochę droższe to do tego czasu kasę uskładasz, a i obecne 1080 stanieją. Dzisiaj dużo kart nawet tej samej marki ma problem z grzaniem się pamięci i mostków zasilania o czym aż chuczy w necie. Kończy się to usmarzeniem karty...(Być może skłądane są w różnych fabrykach, lub po prostu kości pamięci wkładają takie, jakie akurat mają na stanie magazynowym)... ale tego nie wiem. Na forach znajdziesz dużo postów o takich przypadkach.
Z drugiej strony czy naprawdę jest potrzebne 1080 ?. W moim przypadku 970SLI = od 240 - do 120fps (srednio jakies 160fps) i 80-90fps na planetach.. pojawia się tutaj pytanie czy w cenie 2K za 970 sli, warto isc teraz w 1080 ktore za pare miesiecy znacząco stanieje?
Do tego czasu to co w obecnych referantach nie zostalo poprawione, usprawnią i wtedy mozna myslec o karcie na kolejne parę latek.
...up to you...
Liczba postów: 318
Liczba wątków: 3
Reputacja:
11
Platforma:
CMDR: GROCHU
@Adix po ile te karty chcesz sprzedać?
Liczba postów: 763
Liczba wątków: 8
Reputacja:
29
Platforma:
CMDR: Pienias
RSI Handle: Pienias
.png) .png) .png) .png)
(11.11.2016, 17:17 UTC)Baton napisał(a): Tak was czytam i czytam i w końcu się skusiłem, no i dostałem kartę, której pudełko jest rozmiarów typowego komputera - LOL
Dishonored 2 mnie w końcu przekonał do zakupu, ale sądzę, że ekstra prędkość się przyda w innych grach też.
![[Obrazek: jooUb29.jpg?1]](http://i.imgur.com/jooUb29.jpg?1)
Mam taki sam śrubokręt
Liczba postów: 247
Liczba wątków: 2
Reputacja:
36
Platforma:
CMDR: Philip Blaine
.png) .png) .png)
Czy można się podpiąć z pytaniem do tematu? ;P
Nie kupuję już, lada dzień, na razie zaczynam się powoli przymierzać... niemniej, myślę ostatnio o 1050 ti, ponieważ nie mam ochoty bawić się w VR, kilka monitorów, a z rozdzielczości 1920x1080 w pełni mnie zadowala.. Czy z myślą o tylko takiej rozdziałce brać ten model (wiem, nie pogram na niej w max ustawieniach, raczej stany średnio-wysokie w opcjach, ale budżet taki a nie inny.. ;P), czy lepiej zacisnąć pasa i dozbierać te dwie-trzy stówy do radeona 470 albo 1060tki, nawet tej 3GB? Czy różnice przy tych modelach są za niskie, i żeby się nie przejmować aż tak? Dodam tylko, że jeśli już, parować będę grafikę z procesorem i5-4460..
"Heavier than a star, no place is too far
Not even space and time can touch this ship of mine"
- Keldian, "F.T.L."
Galnet "Echo Przestrzeni"
Liczba postów: 109
Liczba wątków: 3
Reputacja:
11
Platforma:
CMDR: Adix
13.11.2016, 17:33 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2016, 17:38 UTC przez Adix.)
(12.11.2016, 17:18 UTC)GROCHU napisał(a): @Adix po ile te karty chcesz sprzedać?
Odpisałem Ci na PW.
@Dr.Kobayashi
No niestety póki co nie ma SLI dla VR. Jak wprowadzą to myślę o następnym Zoteku w 1080.
Pewnie, można czekać na 1080Ti... Zastanawiam się tylko jak będzie wyglądała jego cena... Poza tym, na siłę to i można pogonić o te 300-500PLN taniej obecną 1080 i dołożyć do 1080Ti... Co komu potrzeba. Ja chcę grać już i dlatego kupiłem Zoteca z czego jestem btw. mega zadowolony
Liczba postów: 293
Liczba wątków: 4
Reputacja:
28
Platforma:
CMDR: Galactic Trader
Baton to jak chcesz tą grafe do kompa zmieścić ??
Mogę pożyczyć kątówkę 
Tak serio to masz zabawkową obudowę i dlatego tak wyszło fajnie foto
A tak wracając do tematu, na tych grafach ci co mają już "nowe" gracie w UHD czy na VR ??
Albo czy ktoś ma porównanie i może coś rzec o odczuciach UHD na dużym monitorze kontra VR??
Też zmieniać grafę będę więc przydało by się info
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 0
Reputacja:
8
Platforma:
CMDR: Varlus
Ja siedze przy R9 390X na Oculusie, ale jak podbije supersampling (np w "The Climb) na wyzej niz 1.45 to FPS sie krztusi.
Ciagle mysle czy taki XF czy SLI by cos pomogl w takich przypadkach...
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Liczba postów: 129
Liczba wątków: 9
Reputacja:
22
Platforma:
CMDR: Montrala
A ja potrzebuję porady. Przez problemy z moją starą kartą graficzną (Radeon HD 7900 - chyba 7970) wypadłem na dłużej z gry. Poza tym że ona coś wariuje to okazało się że "zabija" zasilacze. Cały mój system jest dość stareńki (ma z 6 lat, ale dycha: i7-2600, 8GB RAM, system na 2x60GB SSD w RAID 0) ale moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na zakup nowego komputera lub jakąś większą inwestycję. I tu pojawia się pytanie:
Jaką najtaniej kupić kartę, żeby to miało sens w moim kompie? Żeby była może ciut lepsza od tej co mam i mniej prądu brała. Nie będę używał rodzielczości większej niż 1920x1080 bo na tyle pozwala mój monitor. Nie będzie też kilku monitorów.
Ktoś doradzi?
|