[VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna
(31.01.2017, 12:59 UTC)Baton napisał(a):
(30.01.2017, 17:50 UTC)Yata_PL napisał(a): Warto się zapoznać z tym odcinkiem VR news :

Się zapoznałem, nie do końca rozumiem co chcą powiedzieć przez to, że statek obsadzony 4 komandorami będzie równy skrzydle 4 komandorów, czyli 1 korweta obsadzona czterema będzie miała szanse pokonać 4 korwety z pojedyncza załogą? Smile

juz nie aktualne , prawda ? Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Popatrzyłem wczoraj na Landfall, dostępne jako beta na Oculusie.

Wow! założyłem gogle i myślę "ktoś mi zrobił upgrade do 4K" Smile
W końcu jest jakiś produkt, który został zrobiony z głową. Devsi użyli na przykład tekstur, które minimalizują efekt screen door, do tej pory zawsze od czasu do czasu widziałem przedmiot, który wyglądał dużo lepiej niż reszta, rzeczy takie jak w demo The Lab, w tym pokoju czarodzieja wisi taka zasłona na oknie i dla mnie ona wygląda prawie perfekcyjnie i w Landfall się zastanowili i zrobili i efekt powoduje opad szczeny Smile Są wybrane tekstury tak, że się niejako wplatają w siatkę pixeli i w rezultacie ona jest prawie niewidoczna. Autentycznie mam wrażenie, że mam dwa razy większą rozdzielczość.

Gra poza tym dla mnie taka sobie (trochę nie te lata, żebym się napalał na strzelające ludziki), w beta jest tylko trening i multi a mnie się nie chce grać online, ale podejrzewam, że i tak ja kupię jak wyjdzie, bo gości, którzy się tak postarali trzeba nagrodzić, żeby kontynuowali pracę. Samo przyglądanie się na to co się dzieje jest interesujące.

Wielki +rep i oznaka tego co nadchodzi i panowie, za rok będzie miodnie Smile
Odpowiedz
a ja dzis przez przypadek zajrzalem na allegro a tu takie kwiatki :

http://allegro.pl/htc-vive-i-msi-vr-one-...75733.html

Całe 1.5h bez ładowania...hehe mam nadzieje ze ludzie jednak tacy głupi nie są i wezma TPCast za ułamek kwoty

Odpowiedz
(07.02.2017, 16:28 UTC)Yata_PL napisał(a): a ja dzis przez przypadek zajrzalem na allegro a tu takie kwiatki :

http://allegro.pl/htc-vive-i-msi-vr-one-...75733.html

Całe 1.5h bez ładowania...hehe mam nadzieje ze ludzie jednak tacy głupi nie są i wezma TPCast za ułamek kwoty

Trochę bez sensu bo ograniczenie płynie nadal z latarni... ale gdyby tego nie było to już wyobrażam sobie hektarowe pole i poginanie po nim w świecie jakiegoś RPGa Smile
...póki co TPCast będzie bardziej użyteczny i o wiele tańszy. Wink
[Obrazek: 33911.png]
Odpowiedz
Tak się zastanawiam dlaczego cukrowy chłopiec do kompletu z Oculus'em nie wykupił Sensics. Mają długie doświadczenie z HMD, obecnie standard u nich to 1920x1080 na oko oferujące spore pole widzenia. Podobno robią też HMD 4200×2400 na oko... dorwać taki HMD, poprosić Sthalik'a żeby w Opentrack'u przywrócił opcję AUX i pożenić EdTracker'a z FreeTrack'iem... Albo nawet sobie odpuścić bo mogą zintegrować eye trackera i 9 czujnikowy układ śledzenia położenia... chyba mają kiepski PR lub ceny Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
1. ktos z was testowal Sairento VR? niby same pozytywne komentarze ale cena chyba przesadzona w stosunku do kontentu
https://www.youtube.com/watch?v=P7Fk4ZF6fGc

2. Bedzie wyska kluczy do SoulKeepera VR EA wystarczy zalogowac sie tutaj : https://gleam.io/mWJaS/soulkeeper-early-...y-giveaway

Odpowiedz
Kopin ma wprowadzić 1" ekrany 3Kx3K 120Hz, pytanie tylko czy producenci VR po nie sięgną w najbliższej przyszłości. Chociaż znając życie nie będą na rynek wprowadzać takich żylet do czasu aż GPU potrafiące to uciągnąć nie osiągnie odpowiedniego poziomu cena/wydajność, a w ogóle wpierw musza się pojawić Biggrin
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
"Podczas tegorocznej edycji Intel Extreme Masters w Katowicach, a konkretnie w ramach targów IEM Expo, które będą miały miejsce w Międzynarodowym Centrum Kongresowym, odbędą się turnieje w wirtualnej rzeczywistości – Intel VR Games.

5 marca każdy odwiedzający imprezę będzie mógł wziąć udział w otwartych turniejach w trzech grach VR – The Unspoken, Lone Echo i Arizona Sunshine. Dla najlepszy graczy przewidziano nagrody ufundowane przez Intel i Omen by HP.

W The Unspoken tematem przewodnim są pojedynki magów, Lone Echo to gra akcji, w której gracz-android musi poradzić sobie ze skutkami kosmicznej anomalii, a Arizona Sunshine jest strzelaniną w świecie postapo"

Odpowiedz
Robo Recall, kiedyś widziałem film z gry na YT i nie byłem przekonany, ale teraz dostałem i to za darmo i jest świetnie zrobione, perfekcyjna grafika, ciekawie się gra, włożyłem gogle na 10 minut i prawie dwie godziny zleciały migiem i mam ochotę na więcej Smile
Odpowiedz
Witam

Testuje od 3 dni Gtx 1080 Ti Asus Strix oczywiście z grami VR bo do czego by innego ?Smile ( Dzieki Hetmanie za linka na Discordzie)
Dlatego stwierdziłem ze podzielę sie kilkoma spostrzeżeniami tutaj aby nie wkurzac innych z watku dotyczacego "wyboru karty graicznej do Elite"
Zaczalem testy od wykonaia OC i tutaj odrazu niemila niespodzianka - MSI Afterburner po chcwili dzialania zaczol odmawiac posłuszeństwa i wysypywać sterowniki lub całkowite zwiechy ekranu. Wrócilem wiec do softu OC pozostalego po Palicie czyli ThunderMaster , zapodalem OC w trybei boost okolo 2000Mhz na rdzen i plus setke do pamieci. Z takim OC karta w elice zachowywala sie prawidlowo ale po godzinie w Asseto Corsa juz nie, obniżyłem taktowanie i tez byly problemy - moze to kwestia w sterowników lub wczesnego biosu karty.
Wracajac do Elity , przy ustawieniach takich jak miałem czyli SteamVR na 2.0 , HMD Q 1, SS.1.0, AA off, shadow low , reszta high/ultra
zaczolem testowac , w stacji oraz planecie otrzymywałem stale 90 fps , polecialem na res , wlatuje widze 2 statki zerkam na licznik FPS i widze magiczna liczbe 90,  ale gdy zrobiła sie zadyma sporo statków i latajacych rakaiet to mialem maskaryczne spadaki o ~25 fps w dół. Moze to kwestia mojego procka i7 3770k i od niego najwiecej zalezy przy walce z wieloma przeciwnikami a moze ta karta ciagle jest za słaba. Dziwne jest to ze na 1080 mialem na resach bardzo podobne wyniki przy zadymach tyle ze wtedy gralem w ED 2.2 a teraz testuje 2.3 bete 05. Na chwile obecna trudno mi polecić Ti tylko i wyłącznie dla Elity , łudze sie jeszcze ze może sie cos zmieni i poprawia drivery dla tej karty i wyniki sie poprawia. Jesli to kwestia samej gry to 1080 z Asynchroniczna Reprojekcja ciągle bedzie wystarczajaca karta no chyba ze ktos nei planuje walczyc wtedy mozna zapodac AA , shadow medium i chyba będzie cacy ( ciagle testuje w rożnych lokacjach bez przeciwników)
Testowalem chwile RoboRecall - tam często przy rodzielczosci SS 1.5 włączała mi sie reprojekcja a teraz jest ok nie widze mikro przycięć i chyba jest stabilne 90 fps.

Odpowiedz