Pierwszy kontakt z Obcymi!!!
A ktoś sprawdzał na mapie galaktyki w jakim miejscu jesteśmy po wyciągnięciu? W systemie z którego skakaliśmy, docelowym, czy gdzieś pomiędzy?
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
w tym z którego skakaliśmy, u mnie było jakieś 3000ls od punktu gdzie wyskoczyłem
Odpowiedz
A ja po w sumie ponad 8h dałem sobie spokój i wróciłem do codziennych zajęć...
Odpowiedz
Wiecie co ? tak oglądam ten filmik ju zktóryś raz i zacząłem się zastanawiać czy to oby napewno Thargoidzi.
Być może właśnie spotkani zostali Guardiani ?!? ( ich nazwa sugeruje, że mieliby nam pomagać, lub bronić przed atakującymi Thargoidami)

Dlaczego uważam, że mogą to być Guardiani?

1 Statek przed skokiem ma jedynie 60% paliwa ( 40 sekunda zanim padł HuD)
2 po skoku, spawnuje się Conda, sadzi z rakiet, beam'a, i pulsów.
3 Potem spawnuje się statek "kwiatek" i zielonym promieniem strzela do statku autora
... następnie..
4 Po restarcie/powrocie zasilania na statku widać, że paliwo jest juz zatankowane do pełna
5 pomimo ostrzału z wrogiej kondy na "naszym statku" nie ma zadnych, choćby najmniejszych uszkodzień, nawet tarcze nie są choćby lekko nadgryzione
6 atakująca Konda w magiczny sposób znika ... czyżby została teleportowana ?
7 wrogi statek nie atakuje, nie przechwytuje, nie robi zupełnie nic... troche jakby chciał pomóc po czym odlatuje w siną dal

To jedynie moje obserwacje na podstawie filmiku.
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz
W sumie tok myślenia dobry.
Jak oglądałem drugi film właśnie zauważyłem że jest równocześnie drugi statek który strzela do autora [ z racji moich początków z ED nie jestem w stanie określić jego typu] , póżniej [ ale dosłownie ] pojawia się TO COŚ, jest wrażenie że atakuje intruza po czym spokojnie odlatuje, Ale wydaje się mnie że już podczas ataku drugiego statku na autora jest on w jakiś sposób chroniony przez KWIATEK , TO COŚ .
A wsparcie widoczne - przez uwidocznienie się z przodu statku jest celowe .
Równie dobrze mogli wspierać strzelać nie będąc widocznymi np. z tyłu.
C.O-O. siwuch
Odpowiedz
(07.01.2017, 18:22 UTC)Dr.Kobayashi napisał(a): Wiecie co ? tak oglądam ten filmik ju zktóryś raz i zacząłem się zastanawiać czy to oby napewno Thargoidzi.
Być może właśnie spotkani zostali Guardiani ?!? ( ich nazwa sugeruje, że mieliby nam pomagać, lub bronić przed atakującymi Thargoidami)

Dlaczego uważam, że mogą to być Guardiani?

1 Statek przed skokiem ma jedynie 60% paliwa ( 40 sekunda zanim padł HuD)
2 po skoku, spawnuje się Conda, sadzi z rakiet, beam'a, i pulsów.
3 Potem spawnuje się statek "kwiatek" i zielonym promieniem strzela do statku autora
... następnie..
4 Po restarcie/powrocie zasilania na statku widać, że paliwo jest juz zatankowane do pełna
5 pomimo ostrzału z wrogiej kondy na "naszym statku" nie ma zadnych, choćby najmniejszych uszkodzień, nawet tarcze nie są choćby lekko nadgryzione
6 atakująca Konda w magiczny sposób znika ... czyżby została teleportowana ?
7 wrogi statek nie atakuje, nie przechwytuje, nie robi zupełnie nic... troche jakby chciał pomóc po czym odlatuje w siną dal

To jedynie moje obserwacje na podstawie filmiku.
Ja jednak brak obrażeń powiązałbym z oskryptowaniem tego eventu, a tej Condy teoretycznie nie powinno tam być więc gra próbując ogarnąć co się dzieje po prostu ją usunęła. Prawdopodobne jest również to, że to jedynie zwiadowca, nieuzbrojony i dlatego właśnie ucieka... 
Z drugiej strony argument, który może potwierdzać twoją tezę... 

Cytat:They are very hostile and aggressive and have not been interested in diplomatic relations to date.
Jest to cytat z tematu Thargoids na E:D Wiki.

Chociaż to też nie do końca potwierdza, że są to guardiansi, ponieważ mówi on - "[...]nie interesowali się oni stosunkami dyplomatycznymi do chwili obecnej."
Równie dobrze guardiansi to może być oddzielna "frakcja" lub "podgatunek" thargoidów, a ich nazwa niekoniecznie odnosi się do naszych przyjaciół, mogą to być strażnicy naszej galaktyki, którym nie za bardzo spodobał się nasz sposób ekspansji czyli terraformowanie planet itp.

Myślę, że jedyne co nam pozostaje to czekać na rozwój wydarzeń i na ten pierwszy prawdziwy kontakt...
Odpowiedz
w pierwszej reakcji potraktowałem atak drugiego statku na autora [ filmu] jako trening bojowy !!!

Macie więcej doświadczenia z ED
C.O-O. siwuch
Odpowiedz
Wiem! To będzie nowy system Frontier związany z Crime and Punishment oraz ograniczeniem PVP w Open xD
Odpowiedz
Może będzie więcej niż jedna rasa... gdyby tylko była taka rasa jak w Grze Endera... z mechaniką roju...  Biggrin
Odpowiedz
Też po przeczytaniu co nieco o Thargoidach jestem pewien, że to nie oni. Poza tym wraki statków obcych leżą też z naszymi, więc musieli spotkać na swej drodze coś większego. Możliwe, że ruiny są odpowiedzią. Ten statek obcych nijak się ma do architektury tych ruin, dlatego spodziewam się czegoś większego.
Odpowiedz