Battlefield 1 - opinie i oczekiwania
(24.10.2016, 09:21 UTC)Robinus napisał(a): Wygląda na to, że na razie DX 11 jest wydajniejszy (przynajmniej na GTX 970).

Też tak mi się wydaje. W każdym razie nie widze różnicy w DX12.

A w ogóle to dziś wyszedł ten patch 1.02. Niestety nie doczytałem się żadnych szczegółów jak na razie.
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
Jest patch notes: https://forums.battlefield.com/en-us/dis...016#latest
Odpowiedz
Szeregowy Szczygiel melduje się do bojuSmile zasysa sięSmile wysłałem wszystkim zaproszenia co wpisali nicki w tym wątkuSmile
Odpowiedz
(24.10.2016, 18:18 UTC)szczygiel napisał(a): Szeregowy Szczygiel melduje się do bojuSmile zasysa sięSmile wysłałem wszystkim zaproszenia co wpisali nicki w tym wątkuSmile

Przyjęte zaproszenie.
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Fajny TIP dla dowódców (REDDIT):

Podczas wybierania flagi do ataku (można to zrobić na dwa sposoby - drugim jest wybór z menu "Q"- jak prośba o rozkazy)
wyświetlana jest liczba - ile teamów atakuje które flagi!

As squad leader, hold down the quick chat, and go down to the orders section. You'll be able to pick a flag to order, and beneath them all it should say how many other squads are currently attacking them.

Coordinating an attack with another squad can be extremely effective.
I didn't notice it for the longest time since I'd just look at an objective to select it, so I figured maybe some of you guys would need to know too.
Odpowiedz
Fenyl, 6 Pomorska Dywizja powietrzno desantowa pytala o Ciebie, ponoc widzieli Twoj mega-skok wczoraj Biggrin

[Obrazek: 6pdpd-1.jpg]
Odpowiedz
(25.10.2016, 04:44 UTC)Robinus napisał(a): Fajny TIP dla dowódców (REDDIT):

Podczas wybierania flagi do ataku (można to zrobić na dwa sposoby - drugim jest wybór z menu "Q"- jak prośba o rozkazy)
wyświetlana jest liczba - ile teamów atakuje które flagi!

As squad leader, hold down the quick chat, and go down to the orders section. You'll be able to pick a flag to order, and beneath them all it should say how many other squads are currently attacking them.

Coordinating an attack with another squad can be extremely effective.
I didn't notice it for the longest time since I'd just look at an objective to select it, so I figured maybe some of you guys would need to know too.

Przydatna rzecz. 

edit:
A propos wskazówek; koleś tu fajnie tłumaczy jak rozprawiać się z czołgami. Niby mówi rzeczy oczywiste ale warto obejrzeć, szczególnie fragment ze snajperem o "K Bullets":

Odpowiedz
Ja bym chciał przynajmniej jedną mapę, gdzie by była wojna pozycyjna tak jak to wyglądało naprawdę, na razie wygląda dość historycznie, dźwięk też super, po czym wszyszcy biegają sprintem w kółko przez 4 godziny Smile Mogli by wyłączyć w cholerę cały sprint albo zrobić jakąś staminę, gdzie po dwuminutowym sprincie z lekkim karabinem maszynowym w dłoniach i wielkim plecakiem mdlejesz i można do Ciebie podejść i wbić Ci powoli bagnet czy też saperkę Wink
Czekam z utęskieniem na jakieś serwery z trybem hard, nadal mam mocne przyzwyczajenia z poprzednich sesji gdzie friendly fire był włączony i trzeba się było zastanowić gdzie się wrzuca granat Smile
Odpowiedz
(25.10.2016, 08:32 UTC)Baton napisał(a): Ja bym chciał przynajmniej jedną mapę, gdzie by była wojna pozycyjna tak jak to wyglądało naprawdę, na razie wygląda dość historycznie, dźwięk też super, po czym wszyszcy biegają sprintem w kółko przez 4 godziny Smile Mogli by wyłączyć w cholerę cały sprint albo zrobić jakąś staminę, gdzie po dwuminutowym sprincie  z lekkim karabinem maszynowym w dłoniach i wielkim plecakiem mdlejesz i można do Ciebie podejść i wbić Ci powoli bagnet czy też saperkę Wink
Czekam z utęskieniem na jakieś serwery z trybem hard, nadal mam mocne przyzwyczajenia z poprzednich sesji gdzie friendly fire był włączony i trzeba się było zastanowić gdzie się wrzuca granat Smile

Też czekam na hard, chociaż strach pomyśleć ile będzie tam TK z tych rammów na statkach i działach...
Co do wojny pozycyjnej - grałeś w Operacje? Z tą staminą też by fajny tryb był Smile
Odpowiedz
(25.10.2016, 08:38 UTC)TheSyntox napisał(a): Też czekam na hard, chociaż strach pomyśleć ile będzie tam TK z tych rammów na statkach i działach...
Co do wojny pozycyjnej - grałeś w Operacje? Z tą staminą też by fajny tryb był Smile

Tak, bardzo mi się Operacja podoba, chyba najchętniej w nią gram, tak naprawdę to raczej niewiele się różni od trybu Rush w poprzednich wersjach? Akurat w niej to jednak trzeba cały czas biec na wroga, więc stamina by to zabiła :Smile Bardzo mi się podoba rozkaz do ataku przy dźwięku tych gwizdków, klimat 100% :Smile
Odpowiedz