Battlefield 1 - opinie i oczekiwania
(21.10.2016, 11:58 UTC)Robinus napisał(a):
(21.10.2016, 11:49 UTC)Tesu napisał(a):
(21.10.2016, 11:45 UTC)Robinus napisał(a): A miała być tak zoptymalizowana świetnie...

A na ile masz ustawione resolution scale? W becie to byl glowny problem z wydajnoscia, bo nikt ludzi zawczasu nie poinformowal, ze 42% w grze odpowiada 100% rozdzielczosci ekranu.

Sprawdzałem - 100% tutaj już jest normalnie 100% - i tak mam.
Procesor szaleje bardziej od karty graficznej. Nawet niskie ustawienia nie zmieniają dość częstych "haratnięć" do 40fps.
Podciągnę go jeszcze do 4,5GHz (teraz leci na 4,3) - ale wątpię żeby pomogło...

Raczej nic to nie da. Możesz zmniejszyć to skalowanie i zobaczysz czy to coś da ewentualnie.
Tak niestety ta gra się zachowuje póki co, z betą też nie miałem żadnych problemów, a tu podobnie jak Ty. Z tego co słyszałem to mają do jutra wypuścić jakąś łate - 1.02 zdaje się - może to naprawią.
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
u mnie i7 3770k 3.5 16GB i 980Ti - wszystko wymaksowane jak tylko sie da, zadnego spadku nie odczulem. (dx12 of kors)

Jest klimat, zwlaszcza na mapce z tym takim zamkiem gdzie C jest. uuuuu....grubo Smile

ps. mi perfoverlay.drawfps 1 nie zadzialalo jak probowalem, musialem sie frapsem ratowac

edyta: co do Hellfighter pack, mi tez nigdzie nie pokazywalo ze mam dociagnac to, a w grze jest dostepne wszystko

edyta2: a jakie stery, Robin? mi nie chciala wystartowac gra dopoki nie zrobilem update do najnowszych (mialem 365.xx bo najlepiej pod Assetto dzialaly)
Odpowiedz
U mnie i7 6700k 4GHz, 16GB i GTX 970 - w becie wszystko smigalo az milo, w pelnej wersji w singlu zadnych spadkow nie zauwazylem, multi nie odpalalem jeszcze, wiec tu sie nie wypowiem.

Co do Hellfighter pack, to niektore sklepy kody na DLC wysylaja osobno i z opoznieniem. Jesli Origin nie pokazuje, ze Hellfighter Pack jest dostepny do pobrania/zainstalowany, to warto to wyjasnic bezposrednio ze sklepem. Ja doslownie kilka minut temu dostalem maila z kodem na niego.
Odpowiedz
Sterownik najnowszy - 373.06

Zmiana serwera nic nie pomogła. Co ciekawe, obciążenie procesora i karty rzadko przekracza 50% w czasie spadków FPS.
Mam więc nadzieję na łatkę...

Spadki nie są tragiczne bo trwają krótko. Wiecie jak to jest z wizualizacją - dla jednego jest świetnie, dla innego dramat. Ja cierpię i widzę (może przez to, że gram na dużym wyświetlaczu) chwilowy, mniej niż sekundowy - spadek do 45 FPS.

W dodatku jak akurat celuję, jak się odwracam próbując cel znaleźć, taki spadek może kosztować mnie życie!
A to nie żarty - przecież to wojna... Smile
Odpowiedz
sprobuj 375.57, wczoraj wyszedl nowy, zawsze mozesz wrocic do 373.06 jak bedzie tak samo albo gorzej

edyta: Robin, a to sie dzieje na DX11, czy DX12?
Odpowiedz
(21.10.2016, 12:30 UTC)Pueblo napisał(a): sprobuj 375.57, wczoraj wyszedl nowy, zawsze mozesz wrocic do 373.06 jak bedzie tak samo albo gorzej

12 i 11 identycznie. Próbowałem na początku 12.
Odpowiedz
(21.10.2016, 12:39 UTC)Robinus napisał(a):
(21.10.2016, 12:30 UTC)Pueblo napisał(a): sprobuj 375.57, wczoraj wyszedl nowy, zawsze mozesz wrocic do 373.06 jak bedzie tak samo albo gorzej

12 i 11 identycznie. Próbowałem na początku 12.

Znalazlem takie cos, moze warto sprobowac:

Go into the game’s Video settings, go into Advanced and Disable GPU Memory restriction. This is enabled by default. Disabling it could improve your frame rate.
Odpowiedz
(21.10.2016, 12:49 UTC)Pueblo napisał(a): Znalazlem takie cos, moze warto sprobowac:

Go into the game’s Video settings, go into Advanced and Disable GPU Memory restriction. This is enabled by default. Disabling it could improve your frame rate.

Dzięki ale próbowałem tego przedwczoraj, nic to u mnie nie zmienia.
Odpowiedz
Kilka podobnych problemów z podobną konfiguracją podobno wynika z przegrzania procesora...

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id...-drop.html

Ja nie wiem czy to nie jakieś czary, ale kombinuję. Po zmianie pasty i przywróceniu taktowania do standardowego

...

windows 10 wywala mi bluescreena przy próbie uruchomienia mapy Biggrin
Odpowiedz
(21.10.2016, 14:30 UTC)Robinus napisał(a): windows 10 wywala mi bluescreena przy próbie uruchomienia mapy Biggrin

LOL Biggrin
Odpowiedz