Oculus Rift CV1
Zwariowali? $59900 Za tyle kasy to ja sobie samolot kupie O_o.
[Obrazek: KpB4998.png]
Odpowiedz
nie
(06.01.2016, 20:28 UTC)kuchi napisał(a): Zwariowali? $59900 Za tyle kasy to ja sobie samolot kupie O_o.
a
(06.01.2016, 16:21 UTC)SOTBMP napisał(a): €742.00 z wysyłką do Polski.
(...)
Smile różnica dość spora....
Odpowiedz
(06.01.2016, 21:54 UTC)Delwin napisał(a): nie
(06.01.2016, 20:28 UTC)kuchi napisał(a): Zwariowali? $59900 Za tyle kasy to ja sobie samolot kupie O_o.
a
(06.01.2016, 16:21 UTC)SOTBMP napisał(a): €742.00 z wysyłką do Polski.
(...)
Smile różnica dość spora....
A w dolarach mi tyle pokazuje O_o

[Obrazek: 8pntsjdi0gv0_t.jpg]
[Obrazek: KpB4998.png]
Odpowiedz
To tak żeby rozwiać wszelkie wątpliwości jak coś, mają błąd, i tam powinien być przecinek, tak więc cena to 599.00 USD a nie 59900 USD Smile
Odpowiedz
co i tak dalej jest ceną kosmiczną Sad
Odpowiedz
Może nie kosmiczna, ale zdecydowanie wysoka, zwłaszcza w świetle tego, co mówili przez te 3 lata. Jak widać Facebook zrobił swoje Smile

HTC Vive będzie jeszcze droższe, ale od razu z kontrolerami, i chyba już wolę poczekać 3 miesiące (jak dobrze pójdzie i nie będą mieli kolejnej obsuwy) i mieć cały zestaw, niż potem czekać na drugą połowę 2016 na kontrolery Oculusa. Plus jest też taki, że wraz z upływem czasu będzie coraz więcej contentu.

No i niestety cały czas mamy tylko spekulacje, a widać jak się to kończy potem Smile Czekać, czekać, czekać Smile
Odpowiedz
Smile Wydaje mi się panowie że trochę się "napaliliście" fakt- jest to przełomowa technologia, fakt Każdy z nas chce być jak we "Władcy Umysłów", fakt - jest to STANOWCZO ZBYT DROGIE !
Jeżeli mam być szczery to nie widzę tam NIC uzasadniającego tak astronomiczną kwotę i traktuje to w kategoriach "gadget". Biggrin Chciałbym też przypomnieć ze .... nie jest wcale powiedziane że to tak naprawdę przełom. Przypomnę tylko ostatnie okularki googla, seagway . Broń boże nie namawiam do zakupywania czy też niezakupywania. Po to bozia dała nam rozum byśmy samodzielnie decydowali Biggrin. Ja staram się w myśl starego powiedzenia poety "mierzyć siły na zamiary" i na chłodno przekalkulować. Za taką kwotę wole sobie kupić trochę krzaczków do ogródka Smileale to dlatego ze lubię sobie w sezonie pogrzebać. Jestem "optymistą z doświadczeniami" dlatego ostateczną decyzję podejmę jak już przetestuję to urządzenie i porównam je z innymi. To tak jak u mnie z Horizons - nie kupiłem w promocji bo uznałem że nie ma tam nic co by było dla mnie warte zapłacenia danej kwoty. Jeżeli pojawi się to co mnie interesuje to skalkuluję i kupie lub nie ale jeżeli kupie to nie będę żałował że nie zrobiłem tego w promocji Smile bo w momencie kupna w promocji nie było tam tego co mnie interesowało.
Zauważcie też jedną rzecz. Wszyscy jesteśmy dorośli i sporo jest wśród nas osób sytuujących się powyżej średniej zarobkowej, mających w domu potężne maszyny do rozrywki a jednak jak na razie nie widzę zbyt wielu chętnych na zakup w takiej cenie. Więc albo nisza albo spadek ceny. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w powtórkę fenomenu jabłuszka Smile
Odpowiedz
Cytat:Chciałbym też przypomnieć ze .... nie jest wcale powiedziane że to tak naprawdę przełom. Przypomnę tylko ostatnie okularki googla, seagway

*khe* Kinect *khe*
Odpowiedz
elite jak dla mnie ma niepełne wsparcie tego 3D, aby był jakiś sens kupna occulusa to tej akurat gry. w 3D jest zaledwie kokpit i kilka innych bzdetów. Najistotniejsze elementy gry są nadal pokazywane w 2D.
Odpowiedz
(07.01.2016, 16:21 UTC)kris750PL napisał(a): elite jak dla mnie ma niepełne wsparcie tego 3D, aby był jakiś sens kupna occulusa to tej akurat gry. w 3D jest zaledwie kokpit i kilka innych bzdetów. Najistotniejsze elementy gry są nadal pokazywane w 2D.

Czy testowałeś kiedyś gogle VR?
Odpowiedz