Ankieta: Czy obecna struktura forum (kategorie / działy) jest przejrzysta i łatwa do ogarnięcia?
Tak, łatwo mi to oganąć
Nie, gubię się w tym gąszczu!
Nie mam zdania, jest mi to obojętne
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
moja opinia o forum
Dla mnie jest nie do ogarnięcia, dziesiątki rozgałęziających się działów, nawet go nie próbuje przeglądać bo nie wiem gdzie co znaleźć. Rozumiem chęć porządku, ale raczej nie dam rady tego używać z powyższych powodów, pewnie mój wiek Smile
Nie dało by się zacząć od prostszej formy i jeśli się okaże że jest ruch to ją rozwijać?
Odpowiedz
Też miałem takie wrażenie na początku, szukałem niektórych wątków. ale po kilku dniach użytkowania człowiek się nie tyle przyzwyczaja co dochodzi do wniosku że jest to dobry układ i ciężko wymyślić bardziej funkcjonalny. Przynajmniej tak było w moim przypadku Wink
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
(08.11.2015, 09:25 UTC)baton napisał(a): Dla mnie jest nie do ogarnięcia, dziesiątki rozgałęziających się działów, nawet go nie próbuje przeglądać bo nie wiem gdzie co znaleźć. Rozumiem chęć porządku, ale raczej nie dam rady tego używać z powyższych powodów, pewnie mój wiek Smile
Nie dało by się zacząć od prostszej formy i jeśli się okaże że jest ruch to ją rozwijać?

Trochę prawdy w tym jest. Z drugiej strony doświadczenie mówi mi, że jak na początku nie zrobi się właściwej struktury to potem jest już bardzo ciężko ogarnąć i kosztuje to ogrom pracy, i zaangażowania (pomijając, że niektórych rzeczy już się nie da zrobić - zależą od silnika forum). W moim przypadku, używając, po pewnym czasie się po prostu przyzwyczajam Smile
Odpowiedz
(08.11.2015, 09:25 UTC)baton napisał(a): Dla mnie jest nie do ogarnięcia, dziesiątki rozgałęziających się działów, nawet go nie próbuje przeglądać bo nie wiem gdzie co znaleźć. Rozumiem chęć porządku, ale raczej nie dam rady tego używać z powyższych powodów, pewnie mój wiek Smile
Hehe, no proszę, a myślałem, że tylko ja tak mam, więc się nie wyrywałem Wink  Dla mnie wygląda to na lekki przerost formy...Nie do końca rozumiem takie rozdrabnianie się, bo czy rzeczywiście potrzeba nam na prawie każdy temat osobny dział ? To na prawdę ciężko ogarnąć, nie że nie da się całkiem, ale no ciężko. W dodatku to nazewnictwo, które pewnie finalnie wyjdzie na dobre, ale póki co, jest dla mnie problemem intuicyjnie tu coś odnaleźć...
Odpowiedz
Dokładnie ja mam to samo. Ciężko się ogarnąć w tych tematach, wczoraj przez 5minut szukałem listy naszych ludzi i ... nie znalazłem, znalazłem go poprzez wyszukiwarkę i dodałem do zakładek. Inaczej nie idzie tego ogarnąć ani zapamiętać. Są przecież inne fora które działają normalnie i jakoś nie mają problemów z dojściem do ładu. Choćby taka elektroda.pl to jest ogromne forum a działa na klasycznych tematach i podtematach. Dla mnie tak jak i kolegom wyżej pomysł jest nietrafiony i powoduje tylko jeszcze większe zamieszanie.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Ja mam w drugą stronę. Dla mnie, im większy podział/segregacja informacji, tym lepiej.
Na forum Frontiera jest wszystko luzem, co mym zdaniem, jest dość chaotycznym rozwiązaniem.
Odpowiedz
Dla mnie wszystko jest proste i czytelne... Konieczność przebijania się przez kilkanaście stron jakiegoś wątku aby znaleźć jakieś info to koszmar... Może to kwestia tego ze jestem zaznajomiony dobrze z takim forumowym stylem organizacji.
Odpowiedz
(08.11.2015, 16:05 UTC)SOTBMP napisał(a): Ja mam w drugą stronę. Dla mnie, im większy podział/segregacja informacji, tym lepiej.
Na forum Frontiera jest wszystko luzem, co mym zdaniem, jest dość chaotycznym rozwiązaniem.
Ale mówisz chyba o angielskim forum, bo nasz dział uważam, że jest całkiem w porządku. Ja też niby wolę jak jest porządek, ale tu się gubię i już. Nie zamierzam niczego zmieniać, bo przecież zdaję sobię sprawę, że pewnie większości pasuje tak jak jest, wyraziłem tylko opinię. Prawdopodobnie z czasem się przyzwyczaję.
Odpowiedz
Mhm, głównie o angielskim. Choć w polskim także czasem szukałem na którejś z dalszych stron jakiegoś wątku.
Odpowiedz
Smile ja się dostosuję - ważne by odpowiadało większości. Podyskutować przecież zawsze warto - co n głów to nie n-1 czy n-x Wink
Odpowiedz