Stardew Valley
[Obrazek: JRDktkpTURBXy83ZDhkODk2OTQzNDc3ZTE4NGI1N...MFzQMgzQHC]

http://stardewvalley.net/

Jedna z najlepszych gier 2016 roku, mega rozbudowana wersja Harvest Moona, farmerskie rpg, niezwykle przyjemna i zrobiona z sercem, a nie kolejna taśmowa produkcja.

Czy ktoś oprócz mnie ma "syndrom jeszcze jednego dnia" ?

Jak wygląda Wasza farma?

Jaką postać lubicie najbardziej?

Ja aktualnie gram drugi raz (po formacie straciłem save). Gra staje się wtedy nieco łatwiejsza (już na jesień mój farmer wziął ślub z Haley i ma całkiem dobrze prosperujacą farmę, wysokie skille i myślę, że do końca drugiego roku uda mi się odbudować community centre. 

Gra non stop mnie czymś zaskakuje. Udało mi się wyhodować dwa dinozaury! Albo w zimie znalazłem mega sposób na zarabianie kasy (bez użycia kopalni i łowienia ryb).

Oto moja farma w 1 dzień wiosny:

[Obrazek: wE7RGtU.png]

Jeśli ktoś gra to niech pokaże swoją Smile

Jakie macie oczekiwania względem wersji 1.1? Ja ciekaw jestem nowych budynków, które mają jeszcze rozbudować i tak obszerny endgame.

Odpowiedz
Również miałem syndrom 'jeszcze jednego dnia' dlatego przestałem grać... (jestem chyba na etapie zimy pierwszego roku..;P). Staram się unikać produkcji które pożerają mój czas bezlitośnie;P Ale podejrzewam, że w chwili wyjścia multi wrócę do tej gry żeby pograć 'chwilę' ze znajomymiBiggrin
A co do samej gry to czekałem na nią od bardzo dawna i trochę bałem się, że moje oczekiwania ją przerosną, a jednak prawie sprostała im. Na nowy update też czekam. Właściwie niedawno się o nim dowiedziałem, bo przestałem śledzić prace nad rozwojem Stardew i dopiero znajoma mi przesłała jakąś stronkę z jego zapowiedzią. A najbardziej wyczekiwaną funkcją przeze mnie jest... możliwość przestawiania budynków:>
".. when you dream, there are no rules - people can fly.. anything can happen.."
Odpowiedz
Że tak powiem: bogactwo ... łapserdaki.

Zgadzam się z przedmówcami. Gierka jest świetna i swego czasu nie mogłem się od niej oderwać. Teraz czekam tylko aż dodany zostanie tryb multiplayer. Smile
[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz
O Masakra jaki bogacz Biggrin!

Który już rok masz Doom? Bardzo fajny styl w środku domu zrobiony. Strasznie mi się podoba. Szczerze powiedziawszy nie widziałem takich podłóg jeszcze w żadnym sklepie. Jedyne co mnie dziwi to to, że nie masz stajni zaraz koło domu.

No i widzę Abigail, chyba 90% graczy ją wybiera (nie to co Haley, którą większość osób nienawidzi Biggrin )

Przestawianie budynków też będzie super, no i możliwość kolejnego ulepszenia domu. Imo przydała by się np. jakaś piwniczka powiedzmy, gdzie można by wstawić beczki do produkcji wina itp.

Ja o grze dowiedziałem się przypadkowo zupełnie bodaj z TV gry, zdziwiłem się, że ludzie tak to chwalą, czytałem recenzje i oceny na steamie i wreszcie stwierdziłem - co mi szkodzi, spróbuję. No i wsiąknąłem całkowicie Smile

Odpowiedz
Ma być multi w tej grze? Surprised
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(06.09.2016, 16:55 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Ma być multi w tej grze? Surprised

Tak tylko nie wiadomo kiedy. 1.1 to chyba content patch a multiplayer dojdzie osobno. Ogólnie wszystko nieco zwolniło przez wypalenie samego twórcy (przez jakiś czas nie pracował w ogóle nad grą), jednak wydaje mi się, że do końca roku doczekamy się wszystkich zapowiedzianych usprawnień.

Odpowiedz
Uu, to będzie oficerska farma Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(06.09.2016, 17:11 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Uu, to będzie oficerska farma Biggrin

Będziemy hodować owce  Rolleyes

Odpowiedz
Koń jest koło domku tylko go nie uchwyciłem, tam na górze sadu. To drugi rok gry Tongue
[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz
(06.09.2016, 17:27 UTC)Doom_days napisał(a): Koń jest koło domku tylko go nie uchwyciłem, tam na górze sadu. 

No stajnia obok domu to podstawa. Ja przy 2 podejściu u niej zapomniałem i musiałem trochę rzeczy rozwalić, żeby mogła wejść.

(06.09.2016, 17:27 UTC)Doom_days napisał(a): To drugi rok gry Tongue

How SurprisedOO

I to tak bez czitów? Surprised

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości