Liczba postów: 671
Liczba wątków: 20
Reputacja:
180
(26.08.2016, 13:09 UTC)Tom Pold77 napisał(a): te wszystkie skórki dostępne w sklepie, oprócz kilku, są tragiczne. Te flagi narodowe na statkach to jakiś chory pomysł 
Niech dadzą narzędzia do otwarcia tych plików to wtedy można będzie samemu modować, jak coś się spodoba to wezmą do sklepu.
Nie wiem dlaczego tego w ten sposób nie robią. Akurat skórkami w kilku grach się bawiłem, tutaj też można by coś fajnego zrobić...ale się nie da 
Teoretycznie możesz sobie samemu sprawdzić podmieniając pliki w grze. Czy jest to zgodne z Terms of Use, to już zależy od Ciebie.
“There will be killing till the score is paid.”
― Homer, The Odyssey
Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Liczba postów: 340
Reputacja:
47
Platforma:
CMDR: Tirith_PL
(26.08.2016, 16:18 UTC)Kofi Paridae napisał(a): (26.08.2016, 13:09 UTC)Tom Pold77 napisał(a): te wszystkie skórki dostępne w sklepie, oprócz kilku, są tragiczne. Te flagi narodowe na statkach to jakiś chory pomysł 
Niech dadzą narzędzia do otwarcia tych plików to wtedy można będzie samemu modować, jak coś się spodoba to wezmą do sklepu.
Nie wiem dlaczego tego w ten sposób nie robią. Akurat skórkami w kilku grach się bawiłem, tutaj też można by coś fajnego zrobić...ale się nie da 
Teoretycznie możesz sobie samemu sprawdzić podmieniając pliki w grze. Czy jest to zgodne z Terms of Use, to już zależy od Ciebie.
Nawet jeśli tak się da to inni nie będą tego widzieć raczej
Problem polityki studia, a nie graczy. Niech zatrudnia dobrego Product managera żeby rozkręcił produkcje. Bo wiele pomysłów jest po prostu kiepskich, a nie wierze, ze nie potrafią zaimplementować prostych rzeczy. A może już spisali Elitę na straty i tylko czekają na rychły koniec?
Co do zmiany modelu płatności to myśle, ze jakby wprowadzili abonament to wiele osób zarzadałoby zwrotu kasy jaka zapłacili za grę.
Pamiętajcie, ze w modelach F2P 20% graczy finansuje produkcje, pozostali grinduja za free. To w przypadku elite daje... Let me Think... 1500 graczy płacących za grę? kazdy po 10$ miesięcznie = 15.000$ miesięcznie, może na pensje dla jednego dyrektora by starczyło
Liczba postów: 1,074
Liczba wątków: 58
27.08.2016, 15:40 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2016, 15:40 UTC przez 2M1R.)
Jeśli FD zażądało by abonamentu za ED to po prostu przestał bym grać... Płacić abonament za grę która nie ma podstawowych funkcji MMO i której instancje działają tylko od święta? YOU ARE CRAZY?
Liczba postów: 322
Liczba wątków: 5
Reputacja:
63
Platforma:
CMDR: Tom Pold
(26.08.2016, 16:18 UTC)Kofi Paridae napisał(a): (26.08.2016, 13:09 UTC)Tom Pold77 napisał(a): te wszystkie skórki dostępne w sklepie, oprócz kilku, są tragiczne. Te flagi narodowe na statkach to jakiś chory pomysł 
no właśnie nie można w ogóle otworzyć tych plików. Są oczywiście odpowiednie foldery i chyba nawet po nazwach plików wiadomo które z nich to skórki, ale nie mam programu ani wtyczki która je pozwala edytować. Próbowaliśmy kiedyś cały dzień z tym coś zrobić, z takim jednym bardzo znanym moderem  . Ale ani ja, ani on i jego kilku znajomych, nie dało rady tym plikom. Frontier ma jakies swoje narzędzia do ich pakowania. Bez tego narzędzia lub czegoś udostępnionego przez Frontiera, nie ruszysz tych plików....no chyba że przez ostatni rok coś zmieniło się w tej kwestii. Bo te skórki próbowaliśmy jakiś rok temu otwierać...nie dało się.
Jeszcze problemem może nie być wcale otwarcie tych plików, ale ich ponowny zapis.
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
Co do wspierania Elite - lubię grę, pewnie kupić kolejne dodatki aczkolwiek nie odpowiada mi wiele rzeczy które wprowadza FDev, brakuje mi wielu rzeczy których pewnie nie wprowadzą. Ot ED jest całkiem dobre aczkolwiek liczę na to że SC bardziej trafi w moje oczekiwania. Próbowałem namówić kilku kumpli na granie w ED ale chyba nic z tego, nawet jak im grę kupię. Jak w trzecim sezonie Frontier zapowie coś co mi się spodoba to może wtedy ich wesprę w ten sposób  .
Ja kupiłem "Liftime Expansion Pack" i czuję się spełniony jeżeli chodzi o wspieranie wydawcy  No może dokupię jakieś skórki w bliższej lub dalszej przyszłości.
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
Co do wsparcia ED. Frontier powinien wystartować z taką kampania crowd foundingową jak Star Citizenie na stronie Elite.
Ustawiają cele i jak zbiorą kasę to realizują. Np jak zbierzemy 2 000 000 $ do dodamy mutli z dedykami itp itd  .
Reputacja:
180
(28.08.2016, 20:04 UTC)Tom Pold77 napisał(a): (26.08.2016, 16:18 UTC)Kofi Paridae napisał(a): (26.08.2016, 13:09 UTC)Tom Pold77 napisał(a): te wszystkie skórki dostępne w sklepie, oprócz kilku, są tragiczne. Te flagi narodowe na statkach to jakiś chory pomysł 
no właśnie nie można w ogóle otworzyć tych plików. Są oczywiście odpowiednie foldery i chyba nawet po nazwach plików wiadomo które z nich to skórki, ale nie mam programu ani wtyczki która je pozwala edytować. Próbowaliśmy kiedyś cały dzień z tym coś zrobić, z takim jednym bardzo znanym moderem . Ale ani ja, ani on i jego kilku znajomych, nie dało rady tym plikom. Frontier ma jakies swoje narzędzia do ich pakowania. Bez tego narzędzia lub czegoś udostępnionego przez Frontiera, nie ruszysz tych plików....no chyba że przez ostatni rok coś zmieniło się w tej kwestii. Bo te skórki próbowaliśmy jakiś rok temu otwierać...nie dało się.
Jeszcze problemem może nie być wcale otwarcie tych plików, ale ich ponowny zapis.
Owszem, pliki OVL są własnościowym formatem Frontiera - rozpakować się je da. Problemem jest spakowanie ich żeby były uważane jako valid. W formacie pliku jest zakodowana suma kontrolna a póki nie ma sposobu na znalezienie algorytmu to nici z własnych dodatków. Sumy kontrolne mogą być też trzymane w innych plikach w grze. Ponadto Frontier prosił o zaprzestanie wstecznej inżynierii na plikach gry.
Tu masz więcej na temat tego formatu: http://wiki.xentax.com/index.php/RollerCoaster_Tycoon_3
― Homer, The Odyssey
Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Reputacja:
180
02.09.2016, 11:14 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.09.2016, 11:18 UTC przez Kofi Paridae.)
I jak zwykle w większości wątków zeszliśmy trochę z głównego tematu.
Ile macie zakupionych zestawów skinów w Elite ?
― Homer, The Odyssey
|