17.08.2016, 10:35 UTC
Witamy w erze Pre-Orderów
|
No Man's Sky - dyskusja ogólna
|
|
17.08.2016, 10:35 UTC
Witamy w erze Pre-Orderów
17.08.2016, 10:36 UTC
(17.08.2016, 09:15 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Generalnie nie jestem fanem tego typu postów, bo uważam, że każdy powinien wyrobić sobie zdanie o grze sam, natomiast ten reddit po prostu bitch slapuje developerów Ale to jest dalej treść "co miało być a nie ma". Ja wolę się skupiać na tym co jest. I tym się bawić. Nie chcę absolutnie w ten sposób przekonywać kogoś do gry. Ona jest tak specyficzna, że z pewnością znajdzie tyle samo zwolenników co przeciwników. Po prostu chyba miałem dużo szczęścia z tą grą. Słyszałem tylko ogólniki, przed zakupem naoglądałem się filmików zs "gameplayów". Stwierdziłem "pasi mi to za tę cenę" i kupiłem. Mam wrażenie, że całą aferę rozpętali ludzie, którzy chcieli mieć jakąś grę a kupili inną. Oczywiście rozumiem ich rozgoryczenie i złość ale szkoda mi - w mojej opinii - bardzo dobrej gry, która dostała ciężkie baty. Deweloperzy, kilka miesięcy przed premierą, nagrywali filmy z gry. Chyba sami wystraszeni oczekiwaniami graczy prezentowali ją na prawdę rzetelnie. Trudno doszukać się czegokolwiek innego niż jest z ich prezentacji: Ale taki pociąg trudno zatrzymać...
GalNet RADIO: http://listen.radionomy.com/galnet.m3u
17.08.2016, 10:40 UTC
proponuje w takim razie cofnac sie pare lat i rozliczyc wszystkich, zwlaszcza tych z FD za niespelnione obietnice, za trailer do ED, ktory ni jak nie wyglada jak gra, ktora nam zaprezentowali. CDPR tez rozliczmy, za downgrade w grafie i pare innych rzeczy, i Ubi tez, za grindfest Division, przeciez nie tak mialo byc.
Szkoda, ze caly ten shitstorm spadl na HG, bo spowoduje to tylko jedno, male studia nie beda podejmowac 'nowych' tematow ze strachu przed linczem. Wiec wszyscy skonczymy w erze COD 45 i BF 40, szkoda Tymczasem, tyle rzeczy do zbadania w NMS! Ciao!
17.08.2016, 10:47 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.08.2016, 10:55 UTC przez Kyokushin.)
I powinno sie.
To jest tak że ludziom obiecano coś, zapłacili za to i nie dostali tego. Ci którym to nie wisi, i nie cieszą się z byle ochłapu, a oczekują produktu który miał być dostarczony, czują się oszukani. Przecież jakbym w pracy robił coś innego niż mam zrobić, z ułamkiem funkcjonalności, to by mnie po tygodniu wylali. A tu goście już wzięli kasę, naobiecywali i polecieli w bambus bez słowa wyjaśnień. FD też można wiele zarzucić, i też powińno się trzymać na krótkiej smyczy, ale Ci przynajmniej jasno powiedzieli że nie będzie offline solo i go nie ma. A tu wychodzi typek w kraciastej koszuli i non stop bajeruje, jeszcze kilka dni przed premierą, że istnieje szansa na spotkanie, a jak wyszło szydło z wora, to nawet ani nie potwierdzi ani nie zaprzeczy tylko udaje głupa że it blow his mind... ... i dodatkowo cała lista obiecanek wypunktowanych na reddit. To co, zrobił grę i nie wiedział o czym mówi? I przypadkiem potykając się zaklejał ikone online na pudełkach? Zapomniał zakodować obiecanych aktywności, o których już nie zapomniał wspomnieć że będą? I na kioniec sweet samojebna focia całego uśmiechniętego i zadowolonego z siebie studia z wersją GOLD idącą do tłoczni. Twarze zadowolonych z siebie ludzi którzy wiedzą że spełnili obietnice..
17.08.2016, 11:02 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.08.2016, 11:02 UTC przez Robinus.)
Kyokushin
I powinno sie. I na kioniec sweet samojebna focia całego uśmiechniętego i zadowolonego z siebie studia z wersją GOLD idącą do tłoczni. Twarze zadowolonych z siebie ludzi którzy wiedzą że spełnili obietnice.. ![]() Kyoku - sam się nakręcasz. To są twarze ludzi, którzy zakończyli ważny etap 3-letniej pracy. Nie cieszyłbyś się?
GalNet RADIO: http://listen.radionomy.com/galnet.m3u
17.08.2016, 11:09 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.08.2016, 11:14 UTC przez Kyokushin.)
Wiedząc że oszukuję ludzi, brzydziłbym się sobą, stając do tego zdjęcia.
Piszę jak jest. Zrobili ludzi w bambuko, z uśmiechem na twarzy. Tu nie było nawet niedomówień, ale kłamstwa. Reddit pięknie podsumował. Niech Chris Roberts obserwuje jak Murray płonie na stosie, bo on ma szanse być następnym. Tu nie zawiodła komunikacja. Komunikacja była perfekcyjna. Tyleże mówiono coś innego niż ludziom dano.
17.08.2016, 11:20 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.08.2016, 11:24 UTC przez TeddyPanda.)
Trailer do gry, cinematic nigdy nie wygląda jak gra. Czy ktoś ogląda świetne cinematiki od blizzarda i liczy na to, że tak będzie wyglądać wow? Myślę, że każdy uznaje to za normę w tej branży.
Co do zestawienia to jest świetne i komentarza Kyoka to całkowicie Go popieram. Nawet nie wiem co by dopisać bo ten komentarz odzwierciedla dokładnie to co sam myślę. Frontier od samego początku opowiada, że ED to długoterminowy projekt, że pewne funkcjonalności dostaniemy z czasem. Ja się czułem oszukany tylko wtedy kiedy nie dostałem obiecanych darmowych statków (później dostałem jednak Vipera Mk4). Myślę, że komentarz Kyoka do zdjęcia nie jest nakręcaniem się. Ja myślę podobnie gdy np oglądam wywiady z osobami z tego studia i jak widzę finalny produkt. Dla mnie to jest wręcz żenujące z tej perspektywy. Są jednak dla mnie 2 wielkie pozytywy NMS. Pierwszy: NMS pokazało mi jak świetną grą jest Elite, w pewien sposób dzięki NMS odczuwam większą przyjemność z gry w Elitkę. Wszystko działa to jest prawdziwy kosmos! Drugi: Imo NMS świetnie pokazało w jak beznadziejnym położeniu jest obecna branża w wielu aspektach począwszy od wydawania niedorobionych, beta wersji gier w cenie pełnego produktu, przez downgrade graficzne i nakręcanie sztucznego Hype, który sprzedaje produkt. Gdybym dysponował kasą w takiej firmie co produkuje gry, wolałbym więcej przeznaczyć na reklamę i kręcenie hype, jakiegoś miłego gościa sprzedającego ludziom zmyślone obietnice niż na programistów którzy napiszą dobrą grę. Więcej bym zarobił.
17.08.2016, 11:29 UTC
Podzielam zdanie Kyoka.
Rzeczy trzeba nazywać po imieniu. Kupując preorder opierasz się na tym co twórcy mówią(obojętnie którzy i o jaki produkt chodzi). Poczekałem z kupnem, i bardzo dobrze. Za pół tej ceny łyknę Wiedźka GOTY - bo ja nigdy nie grałem w żadnego Wiedzimina, zawsze widok z trzeciej osoby mnie odstraszał, a tu jeszcze mod first person wyszedł.... mniam.
17.08.2016, 11:37 UTC
Pograłem kilka godzin w NMS i odinstalowałem. Zdecydowanie gra nie dla mnie, za pstrokata i z wieloma problemami.
Jeden plus jaki widzę, to fakt, że od nowa zacząłem doceniać Elite ![]() Jedno co mnie martwi, to brak agresywnego marketingu FD na problemach NMS: pod tweetami Seana powinny być tweety FD w stylu: Jeżeli chcesz spotkać gracza we wszechświecie: mamy to
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
17.08.2016, 11:45 UTC
Krzyczenie że CPRED powinniśmy rozliczać za downgrade Wiedźmina jest totalną głupotą zwłaszcza że wypuścili pliki które ulepszają grafikę do tego co było na pierwszych trailerach.
NMS to coś zupełnie innego - to nie jest downgrade graficzny, to jest po prostu przykre bo wyciągnęli ogromną część rozgrywki, planety które miały być pełne życia są prawie tak puste jak w Elite a nade wszystko uderza powtarzalność - tam wszystko różni się tylko minimalnie, jedyna rzecz która trochę mnie ciągnęła to był wątek z nauką języków ale i to się szybko znudziło, rośliny i zwierzęta różnią się tak naprawdę tylko wielkością i jakimiś malutkimi szczegółami, a szkoda bo gra zapowiadała się świetnie, w takim stanie w jakim jest w ogóle nie powinna się była pojawić na rynku |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| No Man's Sky - Pierwszy Husarski Event | Pol Detson | 2 | 691 |
05.08.2025, 06:31 UTC Ostatni post: Eisley1975 |
|
| No Man's Sky - Husarskie Kosmiczne Hell's Kichen | Pol Detson | 0 | 511 |
13.11.2024, 18:33 UTC Ostatni post: Pol Detson |
|
| Friend Code, czyi wspólne granie w No Man's Sky | Pol Detson | 1 | 643 |
09.11.2024, 10:09 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
|
| No Man's Sky - Pierwsze Husarskie Zawody Wędkarskie | Pol Detson | 5 | 1,345 |
23.10.2024, 17:53 UTC Ostatni post: Pol Detson |
|
| Zabawy w No Man's Sky | Pol Detson | 23 | 2,900 |
01.04.2024, 23:27 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
|