Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY
Do ogólnej informacji. Ostatnio szukałem do wykopania Cobaltu (metal) przeszukałem pierścienie z metalami rich i metallic. Poszukiwany materiał odnalazłem dopiero w złożach skalnych typu rock.
Odpowiedz
(29.05.2016, 17:21 UTC)Reinrk van Dall napisał(a): Jeśli mamy obrany za cel prospektora którego wbiliśmy w asteroidę, pośród starych informacji typu 20% Painitu, pojawiła się kolejna informacja.
Material content; low, medium itd.
Bez obawy, nie oznacza to że tego Painitu jest mało czy dużo. Poza metalami i minerałami ze skał wypadają również... tak Materiały czyli to co do tej pory można było zdobyć strzelając do kamyków na powierzchni planet. Zakładka Inventory > Materials.
Własnie zawartości tych "materiałów" dotyczy ten "wskaźnik" (iron, sulphur, nickiel).
Nie zdziwcie się jeśli w czasie kopania nagle collectory przestaną działać. Sprawdzacie inventory a tam pełno miejsca, sprawdzasie rafinerię, miejsce jest. O co chodzi?!?
Sprawdźcie też zakładkę Inventory > Materals bo tam mogliście osiągnąć maksimum czyli 600 sztuk. Wywalcie te najbardziej powszechne typu Iron, Sulphur czy Nickiel.

(29.05.2016, 17:21 UTC)RADKO707 napisał(a): Cała to trochę za dużo ale jakieś 1/2 do 3/4 będzie wsam raz.

Gdy kopałem po staremu to brałem 240/320. No ale jeśli się kopie i bierze wszystko to się zgodzę.
Ja kopię 3xP i śmiecie wyrzucam, stąd moje zalecenie. Smile

Kopcie sobie co chcecie i gdzie chcecie... ale.
Painit na Maskelyne Vision jest skupowany po 70k!
Średnia galaktyczna to 40k. Wiem że kopać u Kuun-Lan jest fajnie ale u nich Painit wart jest tylko 20k!

A który to system ?
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
HIP 105408 – 57 ly - odkrył: Drakkainen / Zoltan Chivay (system zamieszkały kontrolowany przez frakcję graczy THE KUUN-LAN)

(29.05.2016, 20:30 UTC)RADKO707 napisał(a): Do ogólnej informacji. Ostatnio szukałem do wykopania Cobaltu (metal) przeszukałem pierścienie z metalami rich i metallic. Poszukiwany materiał odnalazłem dopiero w złożach skalnych typu rock.

Dobre info. Przydało by się zaktualizować 1 post o informacje w jakich ringach znaleźć te materiały potrzebne do misji czy inżynierów.
Odpowiedz
Dzięki, Reinrk van Dall

W HR`ce Ring A przy planecie 7: ZInc, Sulphur, Nickel, Carbon, Iron, Molybdenium.

Bodajże w HR 8671 planeta 7 Ring B:

Pozostałe http://thewingedhussars.com/showthread.p...1#pid17331

Kopałem jeszcze bodajże w HR 7935 9
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
Chyba czas zrobić listę pierścieni typu ICY - ach, te zimne diamenty Smile

VOLCAY - planeta 8 - pierścień ICY PRISTINE RESERVES - 36,16 Ly od HR.
Odpowiedz
Co warto zrobić do kopania? Cuttera, Anakonde czy Pythona? Dopiero zacznę przygodę z gornictwem.
Odpowiedz
W Cutterze podoba mi się umiejscowienie hardpointów, nad głową - idealne do kopania.

Anaconda ma fajnie umiejscowione Mediumy.

Python to raczej low budget ale też się nadaje całkiem nieźle.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Pythona warto mieć i tak czy siak ze względu że jest to statek medium, którym wylądujesz na outpost, w przeciwieństwie do Condy czy Cuttera
Odpowiedz
(31.05.2016, 11:03 UTC)n2god napisał(a): Co warto zrobić do kopania? Cuttera, Anakonde czy Pythona? Dopiero zacznę przygodę z gornictwem.

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/...ilhour_in/
Odpowiedz
Arnulowy Python z pierwszej strony tego wątku - polecam. Goliat napisał dlaczego, chociaż obecnie to już nie takie ważne jest - towar można przerzucić z koparki do transportera.
Odpowiedz