Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
zuch chłopak

Chwilkę musiałem tego poszukać :
https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=6513

poczytaj sobie ten wątek, niedawno HKL organizował masowe zbieranie materiałów. W tych miejscach zbierzesz materiały szybciej i więcej.
Odpowiedz
Pytanie za 100pkt czy zegar widoczny w prawym górnym rogu można przestawić na nasz "UTC+1" szukałem w ustawieniach ale przyznam się, że ogrom ustawień mnie pokonał i nie wszystko przeklikałem.
Odpowiedz
Nie zmienisz go, zawsze pokazuje czas serwera
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Witam wszystkich, jestem dość świeżym graczem, gram od niedawna i jeszcze cały czas poznaje grę, dlatego proszę o wyrozumiałość za dziwne pytania.

Obejrzałem sporo różnych poradników, w tym prawie cały od Mathias Shallowgrave, w jednym z odcinków mówi o aplikacjach pomocniczych i tu się zaczyna mój problem. Chciałem zainstalować EDMC co by połączyć z strona edms niestety nie mogą uruchomić EDMC. Ściągnąłem, rozpakowałem ale nigdzie nie widzę pliku .exe, nie wiem czy nie to pobrałem czy coś innego. Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak to uruchomić oraz skąd dokładnie ściągać?? Prosił bym też o wytłumaczenie jak/skąd inne aplikacje pobierać i uruchamiać.

Uprzedzając pytania korzystałem z linków które są pod filmikiem od Mathias Shallowgrave o aplikacjach, no i sobie nie radze.
Odpowiedz
https://github.com/EDCD/EDMarketConnecto...ease/5.3.0

Tu masz link do EDMC, jakie inne aplikacje konkretnie masz na myśli.
Odpowiedz
(20.02.2022, 18:49 UTC)Arthur83 napisał(a): Ściągnąłem, rozpakowałem ale nigdzie nie widzę pliku .exe
Prawdopodobnie ściągnąłeś źródła. Plik instalatora Windows: https://github.com/EDCD/EDMarketConnecto..._5.3.0.msi
[Obrazek: 244031.jpg]

Odpowiedz
@n.nemo
Tak ogólnie pytałem

@Gnievmir
Pewnie masz racja, tak było.

Takie jeszcze mam pytanko, ostatnio bawiłem się tel i zauważyłem że tam też są apki do Elite, ktoś je testował? Używał?
Odpowiedz
Mam kolejne pytanie, w sumie to dwa Biggrin wybieram się Anakondą na wyprawę 5000LY by odblokować kolejnego inżyniera. Co dodatkowo oprócz DSS i Fuel Scoop zabrać, A drugie pytanie czy nadal po wybuchnięciu statku stracę nieoddane układy czy coś zmienili w tym temacie przez te lata?
Odpowiedz
(01.03.2022, 19:30 UTC)Cieslik Dariusz napisał(a): Mam kolejne pytanie, w sumie to dwa Biggrin wybieram się Anakondą na wyprawę 5000LY by odblokować kolejnego inżyniera. Co dodatkowo oprócz DSS i Fuel Scoop zabrać, A drugie pytanie czy nadal po wybuchnięciu statku stracę nieoddane układy czy coś zmienili w tym temacie przez te lata?

Po "Puffnięciu" nadal tracisz wszystkie dane. Na dalekie podróże, jeśli chcesz latać po neutronówkach -koniecznie- AMFU (Auto Field Maintenace Unit), moduł naprawczy. Na bardzo dalekie podróże-dwa. No i łazik może się przydać jakbyś chciał o planetkę zahaczyć (aczkolwiek w odysei pewnie niekoniecznie Tongue ).
Odpowiedz
Czyli jak nie będę z neuronówek ładował się to AMFU nie potrzebuję? I jeszcze jedno pytanie, bo kliknąłem na "pałę" na mapie by wyszła odległość 5000LY i jak na niedalekie układy klikam obok to nie widzę zamieszkałych i moje obawy są co do naprawiania statku jak nie będę miał gdzie wylądować. Jak to jest lecieć tak daleko i jeszcze dalej od SOL?
Odpowiedz