Ankieta: Jak dowiedziałeś się o forum TWH?
Ankieta jest zamknięta.
Wyszukiwarka internetowa
24.74%
192 24.74%
Oficjalne forum Frontiera/Elite
4.12%
32 4.12%
Discord TWH
2.71%
21 2.71%
Kanał rootsrat na YouTube / Twitch
42.40%
329 42.40%
Społeczność kyca - #WinaFenyla
1.68%
13 1.68%
Facebook - fanpage TWH
0.13%
1 0.13%
Facebook - grupa Elite Dangerous Polska
3.22%
25 3.22%
Discord Elite Dangerous Polska (EDPL)
1.29%
10 1.29%
Pocztą pantoflową (od znajomego itp.)
7.86%
61 7.86%
Inne - prosimy o wpis w wątku
11.86%
92 11.86%
Razem 776 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Jak dowiedziałeś się o forum TWH?
(06.04.2021, 18:49 UTC)Kurg79 napisał(a): dowiedziałęm się z Twitcha od Octo Han (GrooshG) i Anger_Ash

Dobrze Ciebie w końcu tutaj zobaczyć Smile
Odpowiedz
To jak już wszyscy chwalą się, jak dotarli do husarskiego forum to w moim przypadku wyglądało to tak:
Kiedy jeszcze nie posiadałem gry oglądałem sobie po Twitchu różne streamy polaków - a tak po prostu by se popatrzeć jak latają bez większego zagłębiania się w szczegóły. Jak wszyscy wiemy bądź niektórzy się właśnie dowiadują, kiedyś Epic rozdawał Elitkę więc jak i masa ludzi przypisałem sobie grę do konta a niech sobie wisi w bibliotece. I w tym momencie jak już gra sobie wisiała w bibliotece pojawia się cała husarska otoczka mej przygody dzięki poznaniu na Twitchu CMDR Rusałki, która przypomniała mi przecież ja mam Elitkę i tak dzięki niej dowiedziałem się o istnieniu społeczności Husarzy a Rusałka z Lenuchem praktycznie wprowadzili mnie w świat Elite oczywiście posiłkując to poradnikiem roots_rat'a. Finalnie dzięki temu, że na samym starcie kariery to Husarze zaznajomili mnie: Co; Z czym; Jak i Do czego, postanowiłem dodać swoją cegiełkę do tej społeczności a w tym samym podziękować tej społeczności za Przyjazne wprowadzenie do gry.
z gorącymi pozdrowieniami dla Róży, Lenucha i całej reszty nie wymienionych husarskich przyjaciół.
Odpowiedz
(07.04.2021, 20:43 UTC)radas96 napisał(a): To jak już wszyscy chwalą się, jak dotarli do husarskiego forum to w moim przypadku wyglądało to tak:
Kiedy jeszcze nie posiadałem gry oglądałem sobie po Twitchu różne streamy polaków - a tak po prostu by se popatrzeć jak latają bez większego zagłębiania się w szczegóły. Jak wszyscy wiemy bądź niektórzy się właśnie dowiadują, kiedyś Epic rozdawał Elitkę więc jak i masa ludzi przypisałem sobie grę do konta a niech sobie wisi w bibliotece. I w tym momencie jak już gra sobie wisiała w bibliotece pojawia się cała husarska otoczka mej przygody dzięki poznaniu na Twitchu CMDR Rusałki, która przypomniała mi przecież ja mam Elitkę i tak dzięki niej dowiedziałem się o istnieniu społeczności Husarzy a Rusałka z Lenuchem praktycznie wprowadzili mnie w świat Elite oczywiście posiłkując to poradnikiem roots_rat'a. Finalnie dzięki temu, że na samym starcie kariery to Husarze zaznajomili mnie: Co; Z czym; Jak i Do czego, postanowiłem dodać swoją cegiełkę do tej społeczności a w tym samym podziękować tej społeczności za Przyjazne wprowadzenie do gry.
z gorącymi pozdrowieniami dla Róży, Lenucha i całej reszty nie wymienionych husarskich przyjaciół.

Miło Cię zobaczyć w husarskich progach! Smile
"Tam gdzie diabeł nie może, tam Rusałkę poślą."

[Obrazek: XfrpR3P.png]
Odpowiedz
(07.04.2021, 20:43 UTC)radas96 napisał(a): To jak już wszyscy chwalą się, jak dotarli do husarskiego forum to w moim przypadku wyglądało to tak:

Również Czołgiem radas96 Smile
Odpowiedz
Zacząłem grać w Elite po obejrzeniu poradników naszego wodza, ale w tedy jakoś nie dotarła do mnie informacja o Husarii. Sam szwadron znalazłem sprawdzając możliwości i zasoby na Inara.cz. Przeglądając kolejne zakładki trafiłem na szwadrony i nie byłbym sobą widząc zakładkę "Language" żeby nie sprawdzić czy są tam moi rodacy Smile
Później kropki połączone i okazuje się, że poniekąd zacząłem grać dzięki TWH a teraz mogę latać z wami Wink
Odpowiedz
Gram w ED czwarty rok, początkowo zaczęło się zupełnie samodzielnego grania swoim tempem. Jak zrobiłem trzecie Elite, stwierdziłem, że zabawa się na tym nie skończy i zacząłem odblokowywać wszystkie bronie w power playu, technologie u brokerów i pierwszy raz dostałem łomot na CQC. W sensie - dotrzeć w tej grze we wszelkie możliwe miejsca. I zacząłem być pod wrażeniem, jak dobra jest interakcja z poszczególnymi graczami, choćby z poziomu Facebooka.

Z czasem zacząłem szukać interakcji z ludźmi, którzy też grają, ogarnąłem rejestrację do Mobiusa, zacząłem czytać rzeczy o ED na Facebooku, na ED Community i ED Anarchy. Tam co roku dostawałem pocztówkę świąteczną od Husarzy, więc ciężko było nie zrobić jakiejś ograniczonej chociażby kwerendy o polskiej grupie ED.

Ogarnąłem dzisiaj formularz rekrutacyjny na Inarze, więc to jest drugie pewne źródło sposobu trafienia tutaj.
Odpowiedz
Dostałem Bounty od waszej frakcji za zabicie pirata, później znów znalazłem wzmiankę o was na INARA. wtedy postanowiłem sprawdzić kim jesteście.
Odpowiedz
Przypadkiem trafiłem na stream w którym mówiono o The Winged Hussars i kalendarzu. Hussars zabrzmiało swojsko, a po sprawdzeniu okazało się, że to Polska frakcja. Nie mogłem nie chcieć do was dołączyć.
Odpowiedz
Na inara.cz wyszukałem pierwszą lepszą polską grupę zrzeszoną w Elite.
Odpowiedz
Jak sfiltrowałem w EDDB frakcje z największą ilością kontrolowanych systemów to w topie wyskoczyła frakcja o bardzo intrygującej i swojsko brzmiącej nazwie - TWH. Tak Was wyczaiłem. Potem wyhaczyłem na youtubie poradniki i gameplay roots_rata i zacząłem oglądać twitch jaśnie Hetmana. I finalnie skończyłem tutaj Smile
Odpowiedz