Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
leć do Res Hazardous i sprawdź..
Odpowiedz
Czy na przestrzeni lat mechanika zarabiania cr się zmieniła ? W jakimś starym poście sprzed kliku lat na forum jakiś gość napisał, że po 3 tygodniach grania dorobił się Cobry MKIII. Ja po 3 tyg.  mam Cobre, Vipera MKIV, Transporter typ6 i prawie 4 miliony cr odłożone. Jakoś łatwo i szybko się tą kase zarabia, mam wrażenie, że z 2-3 miechy starczą by dojść do najdroższych statków. Gram 2-4 godz. dziennie, bez parcia na wyniki. Na lajcie sobie latam. 
Zauważyłem też, że piraci NPC są łatwi do zestrzelenia. Przynajmniej tacy do 300 k cr za głowe. Prawie nie atakują, dają sobie wejść na ogon i łatwo ich rozwalić, bardziej uciekają niż walczą. Czy Ci "drożsi" stanowią jakieś wyzwanie?

Sorki, powieliłem posta. Nie ma opcji "usuń" a "edytuj" nie działa.

Pany ratunku,
Misja typu delivery-supply run. Podjąłem towar na pokład i mnie zestrzelili razem z ładunkiem, odkupiłem towar na jakijś stacji i doleciałem do docelowej, w oknie kończenia misji:"mission depot" przycisk delivery itiems jest czerwony i nie mogę wyładować towaru. Jakiś bug?? Jak to naprawić, żeby mi nie wlepili mandatu?
Odpowiedz
(01.01.2021, 10:58 UTC)A mberos napisał(a): Czy na przestrzeni lat mechanika zarabiania cr się zmieniła ? W jakimś starym poście sprzed kliku lat na forum jakiś gość napisał, że po 3 tygodniach grania dorobił się Cobry MKIII. Ja po 3 tyg.  mam Cobre, Vipera MKIV, Transporter typ6 i prawie 4 miliony cr odłożone. Jakoś łatwo i szybko się tą kase zarabia, mam wrażenie, że z 2-3 miechy starczą by dojść do najdroższych statków. Gram 2-4 godz. dziennie, bez parcia na wyniki. Na lajcie sobie latam. 
Zauważyłem też, że piraci NPC są łatwi do zestrzelenia. Przynajmniej tacy do 300 k cr za głowe. Prawie nie atakują, dają sobie wejść na ogon i łatwo ich rozwalić, bardziej uciekają niż walczą. Czy Ci "drożsi" stanowią jakieś wyzwanie?

Pomijając fakt, że niedawno zwiekszyli ok 4-krotnie zarobkowanie w CZ, Resach i xeno - w skrócie w walce to zmiany miały również miejsce w górnictwie. Najpierw poszli mocno w górę i taki stan przez dość długi okres miał miejsce, a ostatnio górnictwo poniekąd znerfiono celem zbalansowania różnych mechanik zarabiania (walka vs mining vs trade) idąc w stronę trudniejsza/bardziej techniczna metoda kopania -> większy profit.
Pamiętaj również, że parę lat temu ilość poradników i patentow na zarabianie była mniejsza i trudniej dostepna, stadctez różnica w prędkości zarabiania.
Co do piratow NPC to faktycznie im wyższa ranga tym lepiej sobie radzą i są lepiej wyposażeni. Natomiadt jeśli nadal brakuje Ci wyzwań w walce to polataj w CZ, spróbuj sobie zrobić solo misje wingową na likwidację celu  (nieźle zinzynierowane stateczki już się pojawiaja) lub weź się za walkę z kwiatkami Wink
[Obrazek: 196481.jpg]
Odpowiedz
Amberos - twoje ostatnie pytanie - w opisie misji na 800 % pisało że towar jest unikalny i nie może zostać utracony ani zastąpiony. Możesz jedynie anulować tą misję.
Odpowiedz
Chciałbym dołączyć do TWH. Czytam, że rekrutacja jest otwarta. Wysłałem formularz ponad tydzień temu ale nie dostałem żadnej odpowiedzi, więc pytam tutaj.
Wróciłem do Elitki po 2 latach i jestem w miarę obeznany z większością mechanik. Nigdy jednak nie grałem z kimś/w wingu i chciałbym spróbować.
Odpowiedz
Podania złożone przed zamknięciem rekrutacji zostaną rozpatrzone
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Witam serdecznie, mam jeden za bardzo nie przeszkadzający acz upierdliwy problem.
Po uruchomieniu EDFX2506 klawisze skrótowe Steam przestały działać włącznie z całą nakładką.

W właściwościach gry na Steamie mam włączoną nakładkę.

Po kilkuset godzinach już przyzwyczaiłem się do nakładki plus robienie screenów F12.
Bardzo przydatne.

Czy ktoś miał podobną sytuacje? Proszę o pomoc.
Odpowiedz
Siemanko.
Mam pytanie odnośnie inżynierów.
Czytałem wątek na forum, pisałem też na Discord ale jeszcze nie do końca ogarniam. 
Na razie odblokowałem Farseer.

W wątku "[PORADNIK] [2.3] Inżynierowie - Szybki GRADE 5"  jest to fajnie opisane: 

Robię konkretne ulepszenia wypisane w liście, w podanej kolejności i tyle razy ile przy nich pisze, w tym przypadku: najpierw THRUSTERS - REINFORCED (GRADE 1) x15; potem FRAME SHIFT DRIVE - SHIELDED (GRADE 3) x3, a na koniec FRAME SHIFT DRIVE - SHIELDED (GRADE 4) x3.

7. Mam grade 5 u Farseer [Obrazek: smile.png]

Czy dobrze rozumiem, że aby jak wbić 15x THRUSTERS - REINFORCED (GRADE 1)  muszę 15 razy przywieźć potrzebne materiały na grade1? 
Druga sprawa, gdzie się podział grade 2 bo w opisie go nie ma.
Trzecia sprawa co zrobić jak się zakręciłem i zamiast zrobić kolejność jak trzeba i pierwszy grade THRUSTERS - REINFORCED , to w przypływie euforii zrobiłem FSD....
[Obrazek: 309309.jpg?1611909611]
Odpowiedz
Trzecia sprawa - robisz to co potrzebujesz wtedy kiedy potrzebujesz.
Druga sprawa - grade 2 robi si e po 1 .. potem 3 - 4 - 5 Smile Wymagane materiały masz ładnie wypisane na Inara.cz po kliknięciu w danego inżymiera i w daną przeróbkę. Po najechaniu myszką nad nazwę danego komponentu ( nie klikać ! ) pokazujew ci sie okienko w którym pisze z czego dany materiał można pozyskać.
Pierwsza sprawa - spokojnie możesz najpierw pozbiewrac wszystkie materiały w maxymalnych ilościach - nie wykorzystasz u jednego inzymiera to może si eprzydadzą u innego...

P.S. a po co robisz Frame Shift Drive na Shielded? do walki statek szykujesz ? Bo w 99.99% robi się ten komponent na Increased Range żeby zwiększyć zasięg skoku...
Odpowiedz
Nie musisz dowozić niczego kilka razy. W grze włącz prawy panel, przejdź do inventory. Tam jest zakladka zdaje się "materials", w ktorej znajdują się właśnie materiały do inżynierii. Jest to zasobnik nie związany z ladownią statku. Jeżeli zbierzesz wszystkie niezbedne materiały do inżynierii modułu na max poziom, to o ile inżynier oferuje takie ulepszenie, możesz je zrobić za jednym zamachem. Inżynieria fsd i thrusterów to dwie osobne sprawy, ponieważ są to dwa różne moduły.

Skoro zaczynasz zabawę w inzynierię, polecam przeczytać : https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=2101

Najlepiej zanim zrobisz niepotrzebne ulepszenia.

Jeśli chodzi o zbiórkę materiałów to obejrzyj : https://youtu.be/-4HClk1cRIo
Odpowiedz