31.12.2020, 14:22 UTC
leć do Res Hazardous i sprawdź..
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
01.01.2021, 10:58 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.01.2021, 11:17 UTC przez Amberos.)
Czy na przestrzeni lat mechanika zarabiania cr się zmieniła ? W jakimś starym poście sprzed kliku lat na forum jakiś gość napisał, że po 3 tygodniach grania dorobił się Cobry MKIII. Ja po 3 tyg. mam Cobre, Vipera MKIV, Transporter typ6 i prawie 4 miliony cr odłożone. Jakoś łatwo i szybko się tą kase zarabia, mam wrażenie, że z 2-3 miechy starczą by dojść do najdroższych statków. Gram 2-4 godz. dziennie, bez parcia na wyniki. Na lajcie sobie latam.
Zauważyłem też, że piraci NPC są łatwi do zestrzelenia. Przynajmniej tacy do 300 k cr za głowe. Prawie nie atakują, dają sobie wejść na ogon i łatwo ich rozwalić, bardziej uciekają niż walczą. Czy Ci "drożsi" stanowią jakieś wyzwanie? Sorki, powieliłem posta. Nie ma opcji "usuń" a "edytuj" nie działa. Pany ratunku, Misja typu delivery-supply run. Podjąłem towar na pokład i mnie zestrzelili razem z ładunkiem, odkupiłem towar na jakijś stacji i doleciałem do docelowej, w oknie kończenia misji:"mission depot" przycisk delivery itiems jest czerwony i nie mogę wyładować towaru. Jakiś bug?? Jak to naprawić, żeby mi nie wlepili mandatu?
01.01.2021, 11:25 UTC
(01.01.2021, 10:58 UTC)A mberos napisał(a): Czy na przestrzeni lat mechanika zarabiania cr się zmieniła ? W jakimś starym poście sprzed kliku lat na forum jakiś gość napisał, że po 3 tygodniach grania dorobił się Cobry MKIII. Ja po 3 tyg. mam Cobre, Vipera MKIV, Transporter typ6 i prawie 4 miliony cr odłożone. Jakoś łatwo i szybko się tą kase zarabia, mam wrażenie, że z 2-3 miechy starczą by dojść do najdroższych statków. Gram 2-4 godz. dziennie, bez parcia na wyniki. Na lajcie sobie latam. Pomijając fakt, że niedawno zwiekszyli ok 4-krotnie zarobkowanie w CZ, Resach i xeno - w skrócie w walce to zmiany miały również miejsce w górnictwie. Najpierw poszli mocno w górę i taki stan przez dość długi okres miał miejsce, a ostatnio górnictwo poniekąd znerfiono celem zbalansowania różnych mechanik zarabiania (walka vs mining vs trade) idąc w stronę trudniejsza/bardziej techniczna metoda kopania -> większy profit. Pamiętaj również, że parę lat temu ilość poradników i patentow na zarabianie była mniejsza i trudniej dostepna, stadctez różnica w prędkości zarabiania. Co do piratow NPC to faktycznie im wyższa ranga tym lepiej sobie radzą i są lepiej wyposażeni. Natomiadt jeśli nadal brakuje Ci wyzwań w walce to polataj w CZ, spróbuj sobie zrobić solo misje wingową na likwidację celu (nieźle zinzynierowane stateczki już się pojawiaja) lub weź się za walkę z kwiatkami
01.01.2021, 11:56 UTC
Amberos - twoje ostatnie pytanie - w opisie misji na 800 % pisało że towar jest unikalny i nie może zostać utracony ani zastąpiony. Możesz jedynie anulować tą misję.
01.01.2021, 22:15 UTC
Chciałbym dołączyć do TWH. Czytam, że rekrutacja jest otwarta. Wysłałem formularz ponad tydzień temu ale nie dostałem żadnej odpowiedzi, więc pytam tutaj.
Wróciłem do Elitki po 2 latach i jestem w miarę obeznany z większością mechanik. Nigdy jednak nie grałem z kimś/w wingu i chciałbym spróbować.
03.01.2021, 11:00 UTC
Witam serdecznie, mam jeden za bardzo nie przeszkadzający acz upierdliwy problem.
Po uruchomieniu EDFX2506 klawisze skrótowe Steam przestały działać włącznie z całą nakładką. W właściwościach gry na Steamie mam włączoną nakładkę. Po kilkuset godzinach już przyzwyczaiłem się do nakładki plus robienie screenów F12. Bardzo przydatne. Czy ktoś miał podobną sytuacje? Proszę o pomoc.
04.01.2021, 16:08 UTC
Siemanko.
Mam pytanie odnośnie inżynierów. Czytałem wątek na forum, pisałem też na Discord ale jeszcze nie do końca ogarniam. Na razie odblokowałem Farseer. W wątku "[PORADNIK] [2.3] Inżynierowie - Szybki GRADE 5" jest to fajnie opisane: Robię konkretne ulepszenia wypisane w liście, w podanej kolejności i tyle razy ile przy nich pisze, w tym przypadku: najpierw THRUSTERS - REINFORCED (GRADE 1) x15; potem FRAME SHIFT DRIVE - SHIELDED (GRADE 3) x3, a na koniec FRAME SHIFT DRIVE - SHIELDED (GRADE 4) x3. 7. Mam grade 5 u Farseer ![]() Czy dobrze rozumiem, że aby jak wbić 15x THRUSTERS - REINFORCED (GRADE 1) muszę 15 razy przywieźć potrzebne materiały na grade1? Druga sprawa, gdzie się podział grade 2 bo w opisie go nie ma. Trzecia sprawa co zrobić jak się zakręciłem i zamiast zrobić kolejność jak trzeba i pierwszy grade THRUSTERS - REINFORCED , to w przypływie euforii zrobiłem FSD....
04.01.2021, 16:40 UTC
Trzecia sprawa - robisz to co potrzebujesz wtedy kiedy potrzebujesz.
Druga sprawa - grade 2 robi si e po 1 .. potem 3 - 4 - 5 Wymagane materiały masz ładnie wypisane na Inara.cz po kliknięciu w danego inżymiera i w daną przeróbkę. Po najechaniu myszką nad nazwę danego komponentu ( nie klikać ! ) pokazujew ci sie okienko w którym pisze z czego dany materiał można pozyskać. Pierwsza sprawa - spokojnie możesz najpierw pozbiewrac wszystkie materiały w maxymalnych ilościach - nie wykorzystasz u jednego inzymiera to może si eprzydadzą u innego... P.S. a po co robisz Frame Shift Drive na Shielded? do walki statek szykujesz ? Bo w 99.99% robi się ten komponent na Increased Range żeby zwiększyć zasięg skoku...
04.01.2021, 16:40 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.01.2021, 16:54 UTC przez Ganzuri.)
Nie musisz dowozić niczego kilka razy. W grze włącz prawy panel, przejdź do inventory. Tam jest zakladka zdaje się "materials", w ktorej znajdują się właśnie materiały do inżynierii. Jest to zasobnik nie związany z ladownią statku. Jeżeli zbierzesz wszystkie niezbedne materiały do inżynierii modułu na max poziom, to o ile inżynier oferuje takie ulepszenie, możesz je zrobić za jednym zamachem. Inżynieria fsd i thrusterów to dwie osobne sprawy, ponieważ są to dwa różne moduły.
Skoro zaczynasz zabawę w inzynierię, polecam przeczytać : https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=2101 Najlepiej zanim zrobisz niepotrzebne ulepszenia. Jeśli chodzi o zbiórkę materiałów to obejrzyj : https://youtu.be/-4HClk1cRIo |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,426 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,289 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|