Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
A ja chętnie poznam scenariusz ucieczki z neutronówki Tongue
[Obrazek: 51626.jpg]
Odpowiedz
Jest dokładnie taki sam jak ze zwykłej gwiazdy, nie powinno przypiec tyłka. Przy białym karle trzeba sobie pomóc Heat Sinkiem bo się można mocno zagotować.
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Siemka wszystkim, Biggrin
Jestem totalnie nowy, nie mam bladego pojęcia jak się gra w tą grę, o co w niej chodzi itd. Dodatkowo język ang nie ułatwia mi odkrywanie gry, na samym starcie zrobiłem jedna misje dosyć łatwa bo miałem dolecieć do Mawson Dock, dostałem 10k CR i przyjąłem kolejna misje a mianowicie musze wydobyć 8 jednostek RUTILE i nie mam pojęcia jak się za to zabrać, nie wiem gdzie tego szukać ani jak to zdobyć, na mapie tez nie mam pojęcia jak się odnaleźć, jest ktoś w stanie mnie nakierować co mam robić na samym wstępie gry ? jakie misje przyjmować czy ogólnie zapoznać z gra ?
Odpowiedz
(07.12.2020, 12:16 UTC)EnotherOne napisał(a): Siemka wszystkim, Biggrin
Jestem totalnie nowy, nie mam bladego pojęcia jak się gra w tą grę, o co w niej chodzi itd. Dodatkowo język ang nie ułatwia mi odkrywanie gry, na samym starcie zrobiłem jedna misje dosyć łatwa bo miałem dolecieć do Mawson Dock, dostałem 10k CR i przyjąłem kolejna misje a mianowicie musze wydobyć 8 jednostek RUTILE i nie mam pojęcia jak się za to zabrać, nie wiem gdzie tego szukać ani jak to zdobyć, na mapie tez nie mam pojęcia jak się odnaleźć, jest ktoś w stanie mnie nakierować co mam robić na samym wstępie gry ? jakie misje przyjmować czy ogólnie zapoznać z gra ?
Nie sposób ująć tego w jednym poście. Polecam poradnik totalny. Dodatkowo wieczorem zawsze ktoś jest na kanałach głosowych, tam chętnie odpowiadamy na pytania.
Odpowiedz
Witam,
Czy jest gdzieś jakiś opis misji z gry? W sensie gdy w jakiejś misji trzeba coś zeskanować to w jaki sposób to zrobić, zebrać skądś itp. Jakoś nie mogę czegoś podobnego znaleźć w necie.
Z góry dzięki za pomoc.
Odpowiedz
(09.12.2020, 17:29 UTC)Onek napisał(a): Witam,
Czy jest gdzieś jakiś opis misji z gry? W sensie gdy w jakiejś misji trzeba coś zeskanować to w jaki sposób to zrobić, zebrać skądś itp. Jakoś nie mogę czegoś podobnego znaleźć w necie.
Z góry dzięki za pomoc.

Zazwyczaj najlepiej wpisać rodzaj misji w Google a powinno znaleźć jakiś zwięzły opis na Reddit albo Wiki.

Cytat:
Cytat:EnotherOne

Siemka wszystkim, [Obrazek: biggrin.png]

Jeśli chodzi o misję to nie bierz misji z wydobyciem, albo ogólnie związane z walką. Najlepiej pewnie zacząć od przewozu małych przesyłek, misji kurierskich albo skanowania lokacji na planetach. Możesz też polecieć na tak zwany RES, obserwować walki innych statków i atakować poszukiwanych gości którzy są już na wykończeniu, to niezbyt honorowe ale jeśli trafisz statek kilka razy przed jego śmiercią to dostaniesz nagrodę. To chyba najłatwiejszy sposób na pieniążki na samym początku gry.
Odpowiedz
dobra, nie trollujemy.
Odpowiedz
opis jak przejsć misję to mozesz do badziewnego GTA 5 znaleźć - w ED nie da się grac liniowo.
Odpowiedz
Jeśli to uwagi do mnie to wyjaśnię. Zauważyłem, że do wielu misji potrzebne jest różne wyposażenie. Nie zawsze wiem co akurat jest wymagane w danej misji. Robiłem kilka podejść do zeskanowania bazy naziemnej. I za każdym razem doopa. Widziałem np. w poradniku Rootsrata jak robił jedną z misji. Nigdy do głowy by mi nie przyszło co jest potrzebne. Dlatego zapytałem czy jest coś gdzieś spisane. Przez tydzień siedziałem w lokacji startowej i dochodziłem do wielu rzeczy metodą prób i błędów. A misje kurierskie trochę już mi się znudziły. A człowiek raczej jest tak stworzony żeby sobie życie jednak ułatwiać.
Odpowiedz
Widzę że community tutaj bardzo pomocne, więc postaram się pomóc jak mogę:

(09.12.2020, 19:03 UTC)Onek napisał(a): Jeśli to uwagi do mnie to wyjaśnię. Zauważyłem, że do wielu misji potrzebne jest różne wyposażenie. Nie zawsze wiem co akurat jest wymagane w danej misji. Robiłem kilka podejść do zeskanowania bazy naziemnej. I za każdym razem doopa.  Widziałem np. w poradniku Rootsrata jak robił jedną z misji. Nigdy do głowy by mi nie przyszło co jest potrzebne. Dlatego zapytałem czy jest coś gdzieś spisane. Przez tydzień siedziałem w lokacji startowej i dochodziłem do wielu rzeczy metodą prób i błędów. A misje kurierskie trochę już mi się znudziły. A człowiek raczej jest tak stworzony żeby sobie życie jednak ułatwiać.

Akurat w skanie naziemnym wystarczy sam pojazd naziemny, musisz podjechać dość blisko do takiej anteny, powinna być oznaczona na szaro na radarze i w małych bazach jest z reguły mniej więcej po środku tego wyznaczonego czerwonego obszaru. Nie przejmuj się mandatami a jeśli coś cię zaatakuje to rozwal to w trybie bojowym (tym z pomarańczowym obramowaniem), prawym namierzasz cel a lewym strzelasz. W taki sam sposób musisz namierzyć antenkę (będzie się nazywała "beacon" czy jakoś tak) tyle że w trybie skanu (tan niebieski) a następnie trzymać lewy przycisk myszy, powinieneś zobaczyć jak wokół celownika rośnie pasek postępu, musisz zaczekać aż naładuje się cały. To powinno być wszystko. Jeśli jednak wytłumaczyłem nie to co trzeba to pisz śmiało.
Odpowiedz