Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Oko ludzkie widzi klatkowanie przy wartościach poniżej 25 fps, dlatego filmy analogowe były puszczane z prędkością 24 klatek na sekundę, co nie powodowało w kinie żadnych problemów. Blokada na 60 fps (jak na przykład jest w ED) jest ze sporym zapasem. Dlatego nie ma sensu męczyć komputera czymś, czego nie dostrzegamy i tak. Wiem, że świat się zmienia i człowiek adaptuje do technologii, ale nie uwierzę, że nawet najlepsi gracze ze światowej czołówki dostrzegają pojedyncze klatki przy tych 60 fps.
Odpowiedz
Mam pytanie jak dotrzeć do systemy Kopernik może  wiecie ?  Huh Bo nie mogę wytyczyć trasy.
Odpowiedz
Ustawiasz "Fastes routes" + use jet-cone boost.
Metoda na koki pośrednie:
Najpierw kurs na ROHINI a później KOPERNIK
W drodze powrotnej wyznacz kurs na AUCOKS JJ-S B10-1 a stamtąd już w miejsce docelowe, przykładowo HR8444

Możesz wyznaczyć sobie inne punkty pośrednie ale w tych, które zapodałem znajdują się bazy więc w razie czego jest też i serwis.
[Obrazek: 244031.jpg]

Odpowiedz
(29.11.2020, 15:21 UTC)TADEK+OO7 napisał(a): Mam pytanie jak dotrzeć do systemy Kopernik może  wiecie ?  Huh Bo nie mogę wytyczyć trasy.

Ustawiales filtry fastest route economic albo jet cone boster moze to cos da,a ile masz skoku?
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
Jest ponad 20k ly. Trzeba polecieć 2k w kierunku mniej więcej, a potem już wytyczy. Najlepiej ustawić się na pierwszą mgławicę z bazą po drodze.
Odpowiedz
Witam, dostaję komunikat w SO :
Twój EDMC nie jest podłączony pod Companion API, nie można uzyskać danych o pilocie

Ale sama wtyczka działa, bo widzę że przesyła dane. Mogę brać misje z SO?

EDIT
dobra wszystko działa EOT
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

[Obrazek: 301059.jpg]

Odpowiedz
Szukam Interstellar Factor w okolicy HR 8444. Mój galaxy map nie chce tego znaleźć. Jest coś takiego w okolicy stolicy?
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

Odpowiedz
Polecam zapoznać się z tą stroną, znajdziesz tam odpowiedź na swoje pytanie https://inara.cz/
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Dzięki śliczne, już znalazłem. Konkretna stronka, super!

Odpowiedz
Mam takie pytanie odnośnie naszego systemu słonecznego.Dlaczego nie można wylądować na księżycu.Męczyłem się kilkanaście godzin żeby dostać przepustkę do sol a tu takie rozczarowanie.Przecież księżyc nie ma atmosfery wiec lądowanie dopuszczalne,a te lenie z frontier nawet się nie przyłożyli aby go chociaż porządnie oteksturować więc oglądanie z daleka też nie sprawia przyjemności(ustawienia full hd).
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz