Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Jestem na discordzie napisałem Ci wiadomość i jestem na czacie głosowym tam gdzie Ty
Odpowiedz
Mam dziwny problem.
Sądziłem, że mam już pełną kolekcję permitów, a tym czasem lecąc od Beagle Point w kierunku "Bańki" napotkałem niezwykle rozległą strefę "no fly zone" gdzie nazwa zaczyna się od "Bleia".
Szukałem w necie ale albo źle zadaję pytania albo nikt nie wie jak uzyskać "wejściówkę" do tej strefy. Póki co oblatuję ją ale miłoby było jednak zdobyć permita i na ten obszar.
[Obrazek: 244031.jpg]

Odpowiedz
W galaktyce jest pełno miejsc z permitami nie do zdobycia. FDEV poprostu zarezerwował sobie część systemów do celów tylko im znanych
Odpowiedz
Ok, dzięki za odpowiedź @Aran V.
Tym samym rozumiem, że moja taktyka "oblecenia" jest jedyną słuszną
[Obrazek: 244031.jpg]

Odpowiedz
Nie macie czasem serwera Discord by na luzie pogadać?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Jest link na stronie głównej forum, poszukaj dobrze
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Jezus, nie zauważyłem.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Takie szybkie pytanko, pod RES lepszy będzie Der de lance czy Python?
Odpowiedz
Jak Cię stać to proponuje robić statki pod konkretne zajęcie (combat, xeno, explo, handel/gornictwo). Więc wybrałbym FDL/chieftaina/Vulture pod Resy.
Natomiast Python jest generalnie OP pod kątem jego uniwersalności, więc i jego będziesz w stanie wykoksic do walki.
Trzeba mieć jednak świadomość, że prawdziwy fun w combacie zaczyna się z dość poważną inzynierką - oczywiście zależnie od preferencji/buildu
[Obrazek: 196481.jpg]
Odpowiedz
Który moduł odpowiada za szybkość obrotu statku w przód i tył (o 180 stopni, żeby jak najszybciej ustawić go do góry nogami) - thrustery?

...dziobem z tyłu.
// sry za double post, edycja nie działa
Odpowiedz