FDEV oficjalnie - "Galnet i CG nie są na naszej roadmapie"
Z 2 strony, może to ze mną jest coś nie tak, ale...
Powiedzmy sobie szczerze, teraz jest kopanie, rok temu było coś, 2 lata temu było coś, wcześniej pewnie też były jakieś przegięte sposoby zarobku.
No i co? Ano olewałem to Smile
Tymczasem ludzie na reddicie i ich mądrości:
Bez kopania nie da się zarobić.
Leć do systemu z ltd tak szybko jak się da.
Kończy się to ludźmi, którzy mają kasę nie mając jakiejkolwiek wiedzy o grze, przecież to jest absurdalne, by w takowym systemie byli ludzie, którzy niby wiedzą, gdzie i co kopać, którzy się dopytują po co im rafineria, albo jak zbierać materiał xD
Ciężko mi powiedzieć, czy frontier po prostu nie myśli, co robi, czy dostosowuje się do speców od "zarobek mniejszy niż 300 milionów w godzinę to niewyobrażalny grind".
Odpowiedz
(10.07.2020, 18:13 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(10.07.2020, 17:58 UTC)w0jciechu_87 napisał(a): Oby tak było.
Mogliby jednakowoż nie pisać, że nie mają tego w roadmapie a politycznie napisać, że temat w zawieszeniu do po Oddysey

Dokładnie tak właśnie pisali wcześniej. "Tymczasowo wycofujemy Interstellar Initiatives i Galnet, bo wszyscy storywriterzy pracują przy Odyssey" - teraz się okazuje, że przywrócenia Galnetu nie ma nawet w planach.

Już nie chce mi się szukać, ale pamiętam jak kilka lat temu Fdev przekonywał na swoim forum, że mają napisane lore, które wystarczy na około 10 lat....
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
był czas że ja tylko dla galnetu w ogóle ED uruchamiałem
Odpowiedz
(14.07.2020, 18:49 UTC)szkodi napisał(a):
(10.07.2020, 18:13 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Dokładnie tak właśnie pisali wcześniej. "Tymczasowo wycofujemy Interstellar Initiatives i Galnet, bo wszyscy storywriterzy pracują przy Odyssey" - teraz się okazuje, że przywrócenia Galnetu nie ma nawet w planach.

Już nie chce mi się szukać, ale pamiętam jak kilka lat temu Fdev przekonywał na swoim forum, że mają napisane lore, które wystarczy na około 10 lat....

10 lat a 10 lat.
Może im chodziło o takie 10 lat, jak przy thargoidach w enklawie albo novej imperium, tzn 2-3 newsy i stop.
Odpowiedz
To było pisane w czasach gdzie codziennie mieliśmy news w Galnecie, a ja do kawy czytałem nowe wiadomości co było niemal rytuałem.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
No to widać, jak bardzo im na te 10 lat starczyło.
Odpowiedz
Za szybko ludzie w to grająSmile
Odpowiedz
To ja też dorzucę parę słów od siebie. Mam już troszkę wylatane. Więc myślę, że mogę, choć pamiętajcie, że dopiero zaczynam.
Sposoby zarobku, grindu etc.
Kochani tak jak zawsze mówicie to gra – piaskownica gdzie sami musimy wiedzieć co chcemy. Ja się bawię najlepiej w całej mojej karierze gracza i omijam złote porady. Korzystam głównie z Wikipedii i oglądam filmiki tego gościa The Pilot, jak chcę się czegoś dowiedzieć o statku. Nie wybieram się kopać LTD ale są tacy, którzy lubią mieć wszystko od ręki i dobrze. Potrzebne jest mięsko. Jak w pokerze, gdyby nie frajerzy, którym wydaje się, że umieją grać, ciężko było by wygrywać dużą kasę.
Powiem szczerze poznaję lore bardzo ostrożnie by nie wsiąknąć zbytnio. Zwróćcie uwagę, że każdy nowy gracz musi nadrobić czas od 2014 roku.
Szczerze powiem, fajnie zostało to wymyślone GalNet. Rewelacja.
Tu wtrącę jeszcze słowo. Dopóki są gracze, opłaca się taką grę prowadzić i utrzymywać, a powstanie kolejnego dużego dodatku tylko to potwierdza.
Teraz widzę takie wyjście jak w EVE, to gracze będą tworzyli Lore trzeba tylko w ich ręce oddać Powerplay.
Druga opcja to nawiązać współpracę np. z takim radiem „Sidewinder” i dać im eter w grze. Było by zastosowanie dla tego nieszczęsnego odtwarzacza montowanego na każdym statku.

Husaria jako znacząca i liczna grupa powinna wystosować pismo do Frontiera pisząc o dwóch rzeczach. Po pierwsze o szacunku do graczy, którego jak na moje oko zabrakło a po drugie o natychmiastowe przygotowanie kilku proponowanych opcji.
Zwrócić też uwagę na to, że taka deklaracja zaraz przed premierą nowego dodatku, to strzał w kolano.
Brak GalNetu to brak kontaktu twórców z graczami, brak informacji a co za tym idzie zatrzymanie rozwoju gry i powolna jej śmierć.

Takie jest moje zdanie, o7
Odpowiedz
Lore to coś na czym mi zawsze zależało, stąd moje zaangażowanie w http://galnetpl.blogspot.com/ i http://www.echoprzestrzeni.pl/. To żeby je pogłębić czytałem o Salome ręki Drew Wagara.
Gram po swojemu do FC mi jeszcze brakuje ze 30% kredytów, i bez lore to jakoś nie za bardzo mi się chce siadać za sterami...
Odpowiedz
(15.07.2020, 13:59 UTC)DYoda napisał(a): Lore to coś na czym mi zawsze zależało,  stąd moje zaangażowanie w  http://galnetpl.blogspot.com/ i  http://www.echoprzestrzeni.pl/. To żeby je pogłębić czytałem o Salome ręki Drew Wagara.
Gram po swojemu do FC mi jeszcze brakuje ze 30% kredytów, i bez lore to jakoś nie za bardzo mi się chce siadać za sterami...

Ooo, to ta stacja nie jest martwa? Macie rozbieżne info na stronie. 
Jak będziecie szukać współpracowników to ja chętnie coś dodam od siebie. Mogę np pisać teksty do czytania na antenie. 
Jak się już wyjaśni sprawa z lore oczywiście.
Odpowiedz