Telefon z dobrym aparatem do 1000 - 1200 zł
Witam,

Żona mnie męczy o nowy telefon i głównie chodzi jej o to żeby miał dobry aparat, z racji że się kompletnie na tym nie znam czy ktoś może mi coś polecić lub doradzić?

Mam niby 2 telefony na oku ale się na tym nie znam, chodzi mi o:
- Samsung galaxy A50
- Huawei P30 lite

Takie coś doradza wujek google Smile warte to zakupu czy też nie?
Odpowiedz
Gdybyś po prostu chciał najlepszy telefon w tej półce cenowej to dorzuciłbym do puli królach bebechów w tej półce cenowej, czyli Xiaomi Redmi Note 8 Pro, do rozważenia.
Popatrz też na Motorole One Vision i One Action.

Natomiast kwestia z aparatami w telefonach, szczególnie w tej półce cenowej jest taka, że większość telefonów ma ten sam/bardzo podobny hardware, a różnica w zdjęciach wynika z oprogramowania, dlatego proponowałbym usiąść z żonką przy YT, wpisać sprawdzoną formę "x vs y photo comparison" i wybrać ten, który najbardziej się spodoba Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Hmm, A50 robi zadowalające zdjęcia.
A tu stronka z "porównywarką" aparatów w telefonach.
https://m.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Z Xiaomi poleciłbym jeszcze Mi9T. Można go teraz dorwać w Twoim budżecie. Sam kupiłem go żonie 3 miesiące temu i jest bardzo zadowolona.
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
albo jak się nie spieszy to można przeczekać chwilę i ceny spadną. Tylko teraz już jest tak że praktycznie nawet tańsze telefony spełniają wszystkie wymagania nawet najbardziej wymagających.
Odpowiedz
Z czystym sumieniem mogę polecić Lg G7 ThinQ, kolo tysiąca się wyłapie a czasami mniej, aparat spoko, jest tryb szerokokątny. nie będą się rozpisywał nad bebechami, ale mogę powiedzieć, że po roku użytku wciąż jest okej, nie ma żadnych ścinek itd.
[Obrazek: 325263.jpg]

"We do not go to the green woods and crystal waters to rough it, we go to smooth it. We get it rough enough at home, in towns and cities." George W. Sears

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości