Zapytania żółtodzioba
@Tomasz Magierowski polecam kurierke bo to łatwe i kasa leci a statki które posiadasz wystarczą.
Ja też jestem jeszcze na dorobku ale tu trzeba robic wszystko na spokojnie bez ciśnienia i presji jak to mówią nie od razu Rzym zbudowano.
Zarob trochę kasy kup sobie lepszy statek ja kupiłem ASP Exp i zrobiłem go pod górnictwo ( były lepsze czasy dla górników i szło zarobić) i farmiłem painte, bardzo szybko dorobiłem się 100kk i kupiłem sobie Type-9 z ponad 500 ładowni i znowu kopałem.
Jak by nie było czasu masz 1 miesiąć a kurierka oblatasz zadanka w 2 dni.
Co do pytania o statek wszystko zależy co chcesz robic, ja miałem dość kopania , kurierki, kupiłem Vulture i poleciałem na BH z tą nową zabawką polowanie na piratów to sama przyjemnośc.
Nadal idzie zarobić z kopania ( tylko nie Painitu ) albo misji handlowych.
(04.02.2020, 21:01 UTC)Tomasz Magierowski napisał(a): Witam, też jestem nowy, chciałbym się zapytać jakie misję (potrzebuje te 15 kadeckich) są najprostsze do wykonania. Mam Vipera Mk. III, ale jest on całkiem świeży i nie wiele do niego dodałem, Addera (ten jest bardziej rozbudowany), trochę ulepszonego Sidewinera oraz ~100 000 CR. Widzę że sporo misji to albo kartografia albo Bounty Hunting, z tych 2 wolałbym Bounty Hunting, lecz do tej pory tylko upolowałem 1 pirata za 60 000 CR, widzę jednak że na Sali Odpraw trzeba zebrać vouchery za ~250 000 CR. Poradziłem sobie jednak z treningiem Mostly Harmless beż żadnego problemu, więc kłopotem jest bardziej statek ubogi w wyposażenie. Ponawiam więc pytanie, które misję byłby najłatwiejsze i czy najpierw powinienem ulepszyć/kupić nowy statek?

Jeżeli masz problem z wykonywaniem misji bojowych proponuję misję handlowe (zawieź lub przywieź), kurierskie lub przewoź pasażerów (zawsze istnieje ryzyko związane z tym, że będzie chciał cię dopaść pirat).

Informacje o towarach (gdzie zdobyć i sprzedać z zyskiem) zebrane przez graczy możesz znaleźć znajdziesz na EDDB CLOCK

Dodatkowo:
- Możesz się zgłosić do Husarski Korpus Logistyczny o pomoc w zdobyciu większej kasy na rozwój CLICK
- Jeżeli jesteś Husarzem możesz poprosić o pomoc innych na kanale discord
- Jeżeli chcesz zarobić na własna rękę szybko/dużo z trochę większym ryzykiem to jest kopanie: LTD , Panite , core mining  Click1 Click2

PS: Zarobki w misjach są uzależnione często od reputacji jaką posiadasz u frakcji oferującej.
[Obrazek: 15654.jpg]
Bardzo dziękuje państwu za pomoc
Jak będziesz pukał do dzrzwi biura HKL na discordzie albo na forum to nie zwracaj uwagi na pajęczyny i zaniedbane rośliny z Zeta Octantis - HKL może cię zaskoczyć.
Mamy już wątek z pytaniami, drugi nam nie potrzebny. Zapraszam tam
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości