Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
@VerdantIvy6339 No to tak:
1. Powiem Ci szczerze, że ja do dzisiaj nie wiem, czy te opcje działają Biggrin Przy jet-cone chodzi o to, że możesz doładować swoje FSD scoopując gwiazdy neutronowe i białe karły, co zwiększa zasięg Twojego skoku i przy zaznaczeniu i przekalkulowaniu trasy powinno to być wzięte pod uwagę. Przy FSD boost powinno być podobnie, natomiast ponieważ te boosty są na jeden skok ja osobiście ręcznie wyznaczam system docelowy podkręconego skoku i z niego dalszą trasę.
2. Szybciej będzie użyć Detailed Surface Scanner, wystrzelić sondy i one zaznaczą Ci miejsca z tymi zjawiskami.
3. Możesz je sprzedać w systemie Kopernik na stacji planetarnej Kolonia Sobieski, tam jest nasza frakcja-córka TWH Colonia Initiative. A możesz też wrócić z nimi na tereny Husarskie i oblać nasze systemy deszczem map, za które ozłocą Cie Rotmistrzowie Biggrin oczywiście jak padniesz po drodze, to stracisz wszystko.

Podziwiam skakanie statkiem z 18ly, ja już bym nie wytrzymał Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
@VerdantIvy6339

Ad. 1

[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
1. Jet cone działa - wyznacza trasę po neutronówkach, ale lepsza jest ta strona:

https://www.spansh.co.uk/plotter

korzystałem z niej ostatio lecąc do Sag A sajdkiem, mapa z gry robi przerwy na tankowanie, co w sumie też się przydaje Smile
Odpowiedz
Hnmmmmm ....

Jak to jest z naprawą na takiej wyprawie saidkiem ? Moduły naprawcze ( AFM )    wejdzie do malucha ?   .
Odpowiedz
(09.07.2019, 14:41 UTC)Miczuryn napisał(a): Hnmmmmm ....

Jak to jest z naprawą na takiej wyprawie saidkiem ? Moduły naprawcze ( AFM )    wejdzie do malucha ?   .

koniecznie, a tak wygląda całość, druga koncepcja to drugi AFMU zamiast zbiornika

https://coriolis.io/outfit/sidewinder?co...2BGurdians

no i materiały do uzupełniania heat sinka i AFMU
Odpowiedz
Dzięki Panowie, czyli oba boosty jak rozumiem są do skakania na neutronówkach ok. To po co ta możliwość syntezy w 3 opcjach w zależności od ilości posiadanych materiałów czyli 25 % 50 % i 100 % do zasięgu ?
P.s. poradniki totalne obejrzałem chyba wszystkie po kilka razy ale nie wszystko przyswoiłem na raz i czasami chyba lepiej zapytać o jeden czy 2 szczegóły tutaj żeby było szybciej a jeśli nie to nie jarzę formuły tego wątku ?
Odpowiedz
Jet cone jest do neutronówek i białych karłów, drugi jest właśnie do syntezy.
A wątek jest dokładnie po toBiggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Wielkie dzięki rozjaśniło się ?

Tzn rozjaśniło mi się
Odpowiedz
Miałem to napisać wcześniej ale praca i praca ale do rzeczy, chodzi o to że rozumiem to tak :
1. Wybierając opcję dalekiego skoku nie eksplorujemy a jedynie chcemy szybko się gdzieś dostać
2. Wybierając opcję krótszego skoku możemy obadać i zobaczyć więcej
P. S. Już kilka razy miałem tak że było coś ciekawego i wtedy myślałem " kurcze jakbym skoczył np na 40ly to bym tego nie zobaczył i to jest prawdziwa eksploracja.
P. S. 2. Ale faktem jest że czasami to nuży i stąd moje pytanie o boosta
Odpowiedz
Takie pytanie. O co chodzi z tym, że ludzie mówią o "reloganiu lodówki"... ? O co chodzi z instancjami, relogowaniem i jak to robić? Kiedy i po co?
Odpowiedz