08.07.2019, 20:11 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2019, 20:11 UTC przez Pajk.)
Ja gram na laptopie - wcześniej Alien 18 z 2xR290, teraz MSI GT83 8RG z 2x1080 i i7-8850, czy jakoś tak 
nie widzę problemów, poza tym, że monitor słaby mam 
Stąd pytanie o GPU
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Lucas Dragoneye
.png)
Ja tam gram na lapku z 1050Ti, prockiem i5 8300H i 16GB RAM i gierka śmiga nawet na ultra 
Fakt lapek kosztował 4 klocki, ale przy jeżdżącym trybie życia, to warto
Takie pytanko, znacie może kogoś na polskiej scenie YT lub Twitch, kto w miarę regularnie publikuje materiały/streamuje z Elity?
Poza Hetmanem i Galaktyką Elite z YT, bo tych znam
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: SKI_COMPANY
Cześć, pytanko...
Jak Husaria dokonuje ekspansji na inne systemy, gdzie pojawia się osoba która daje nam misje układzie?
(08.07.2019, 20:43 UTC)SKI_COMPANY napisał(a): gdzie pojawia się osoba która daje nam misje układzie?
doprecyzuj, bo nie do końca rozumiem składni
Reputacja:
5
Platforma:
(08.07.2019, 20:47 UTC)Pajk napisał(a): (08.07.2019, 20:43 UTC)SKI_COMPANY napisał(a): gdzie pojawia się osoba która daje nam misje układzie?
doprecyzuj, bo nie do końca rozumiem składni
Jak to się odbywa, że pojawiają się misje innych systemach?
Np. w systemie G 267-24, czy Firbar?
Oczywiście mowa tu o SH
Ok, nadal nie bardzo rozumiem tej składni - chyba zbyt nowoczesna dla takiego dinozaura, jak ja.
Misje dla TWH pojawiają się w systemie dopiero, kiedy TWH tam wskoczy - wtedy w misjach pojawia się właściwy dla Ciebie kontakt - jak masz w TWH Aliied to jest to Sean Binder (mój stary znajomy z Wiednia btw). Masz wtedy misje dla TWH, żeby ciągnąć nas do góry. Wcześniej mogą być misje dla TWH w systemie, który ma "pending expansion", ale niekoniecznie tam, gdzie mamy wylądować i z pewnością nie dla nas, bo nas tam jeszcze nie ma. Dopiero po ekspansji, jak już jest kontakt TWH, są misje dla TWH.
Reputacja:
5
Platforma:
(08.07.2019, 21:39 UTC)Pajk napisał(a): Ok, nadal nie bardzo rozumiem tej składni - chyba zbyt nowoczesna dla takiego dinozaura, jak ja.
Misje dla TWH pojawiają się w systemie dopiero, kiedy TWH tam wskoczy - wtedy w misjach pojawia się właściwy dla Ciebie kontakt - jak masz w TWH Aliied to jest to Sean Binder (mój stary znajomy z Wiednia btw). Masz wtedy misje dla TWH, żeby ciągnąć nas do góry. Wcześniej mogą być misje dla TWH w systemie, który ma "pending expansion", ale niekoniecznie tam, gdzie mamy wylądować i z pewnością nie dla nas, bo nas tam jeszcze nie ma. Dopiero po ekspansji, jak już jest kontakt TWH, są misje dla TWH.
Dzięki za odpowiedź (sry, teraz będę używał skrótu TWH, a nie SH).
Czytałem że można robić misje w systemach gdzie jest 55 - 65% influence, więc inne rozumiem odpadają żeby nie szkodzić?
Mam Allied, znam gościa
(08.07.2019, 22:02 UTC)SKI_COMPANY napisał(a): (08.07.2019, 21:39 UTC)Pajk napisał(a): Ok, nadal nie bardzo rozumiem tej składni - chyba zbyt nowoczesna dla takiego dinozaura, jak ja.
Dzięki za odpowiedź (sry, teraz będę używał skrótu TWH, a nie SH).
Czytałem że można robić misje w systemach gdzie jest 55 - 65% influence, więc inne rozumiem odpadają żeby nie szkodzić?
Mam Allied, znam gościa
W Sali Odpraw masz listę naszych systemów. Jeśli są na zielono to bez problemu możesz tam działać. Jeśli są na fioletowo i czerwono to można tam robić tylko zadania, które są wystawione dla danego systemu poprzez Margrabiów lub Rotmistrzów (najczęściej specyficzne instrukcje w celu osiągnięcia przez nas jakiegoś celu). Dochodzą jeszcze systemy zamknięte czyli te które mrugają (aktualnie tylko HR 8444) do których zasady mają się tak samo jak wyżej.
Poza tym w Sali Odpraw jest link z wytłumaczeniem i instrukcją obsługi.
ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Liczba postów: 18
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: VerdantIvy6339
Hejka Koledzy o7, też mam kilka pytań, może ktoś podpowie :
1. W ustalaniu trasy ( galaxy map ) mam 2 opcje których nie mogę rozkminić. "use jet-cone boost" i " fsd boost". Tak wiem i zrobiłem sobie syntezę na jednego 'strzała' a moja cobra jak miała 18ly zasięgu tak ma i nawet nie pomogło przeliczenie trasy od nowa - lecę do Kolonii i ani jednego skoku nie miałem powyżej 19ly a niby tym suwakiem jak przesunę to pokazuje nawet coś tam około 40ly zasięgu.
2. Kiedy widzę w opisie planety w zakładce wulkanizm np gejzery wodne to jak dobrze poszukam srv to trafię na nie i zobaczę czy mogą być juz nieaktywne i nici z widoczków ?
3. Jak dolecę do Koloni to mogę sprzedać tam wszystkie mapki bez szkody dla Husarii ?
09.07.2019, 13:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2019, 13:44 UTC przez Wojciech Dannyboy.)
2. Musisz zeskanować detail surfes skanerem (z grubsza tak się to nazywa) i ci pokaże gdzie na planecie są ciekawe miejsca. Jak są wulkany i gejzery to są zaznaczone i tylko tam je znajdziesz. Planety są ogromne i samym jeźdzeniem nic nie znajdziesz. Musisz się kierować w zaznaczone miejsca.
3. Koło Coloni jest system Kopernik i tam jest baza planetarna Husarii - tam możesz sprzedać mapy.
|