Frontier update 1.03.2019
Nie potrafię powiedzieć, czy dodatki na 2020 będą super, czy nie, ale wydaje mi się, że Frontier raczej nie skupiał się za bardzo na Elite Dangerous do tej pory jeśli chodzi o moc przerobową. Tak naprawdę posiadacze Lifetime Expansion Pass są najbardziej poszkodowani, bo zapłacili za coś, co czego jeszcze nie dostali. David Braben sprzedawał ambitny plan rozwoju gry, ale od czasu premiery Horizons to tak naprawdę nie było żadnego przełomowego dodatku.

Z jednej strony Elite Dangerous dostało mniej uwagi, niż moim zdaniem powinno dostać zgodnie z zapowiedziami. Z drugiej strony, Frontier ma kilka IP, jest chyba w miarę stabilną spółką z zapleczem finansowym - teraz mogą inwestować i rozwijać Elite Wink. Szkoda tylko, że odrobinę kosztem zaufania tych, którzy liczyli, że Elite będzie intensywnie rozwijane od samego początku.

Osobiście nie miałbym nic przeciwko jeśli wydaliby nową wersję Elite od zera. Wtedy musieliby zaoferować naprawdę sporo, żeby nazwać to nowym tytułem.
Odpowiedz
Kupiłem LEPa żeby wesprzeć grę, poza tym jeszcze kilka kopii dla znajomy i rodziny. Nie czuję się jakoś poszkodowany, co ograłem to moje, i co jakiś czas grę odpalam jak głód dociśnie.

z LEPa dostałem jeden dodatek, i dostanę drugi, za 4 lata może i trzeci. To nie jest wielki hajs, nie ma co narzekać.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(04.03.2019, 18:56 UTC)Kyokushin napisał(a): Kupiłem LEPa żeby wesprzeć grę, poza tym jeszcze kilka kopii dla znajomy i rodziny. Nie czuję się jakoś poszkodowany, co ograłem to moje, i co jakiś czas grę odpalam jak głód dociśnie.

z LEPa dostałem jeden dodatek, i dostanę drugi, za 4 lata może i trzeci. To nie jest wielki hajs, nie ma co narzekać.

To nie jest kwestia pieniędzy samych w sobie. Bardziej chodzi o hasła jakimi Frontier LEPa sprzedawał i o to, że raczej rozminęło się to z rzeczywistością.
Odpowiedz
eee... Ja tam LEP'a bym i teraz kupił... ktoś odsprzedaje? ]|0)
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
(05.03.2019, 10:56 UTC)USSER-PL napisał(a): eee... Ja tam LEP'a bym i teraz kupił... ktoś odsprzedaje? ]|0)

Też bym kupił xD, ale nie zmienia to faktu, że miało być "łooo Panie taką grę zrobimy, takie sezony będą, ooooo takie!", a wyszło: "tuu macie trochę paczy, o a w tym roku poprawimy to co nie działa". Nie mówię, że gra jest zła, a dostarczony w Beyond content był marnej jakości. Chodzi raczej o przekłamany obraz rozwoju Elite.
Odpowiedz
(05.03.2019, 10:45 UTC)Xeonary napisał(a):
(04.03.2019, 18:56 UTC)Kyokushin napisał(a): Kupiłem LEPa żeby wesprzeć grę, poza tym jeszcze kilka kopii dla znajomy i rodziny. Nie czuję się jakoś poszkodowany, co ograłem to moje, i co jakiś czas grę odpalam jak głód dociśnie.

To nie jest kwestia pieniędzy samych w sobie. Bardziej chodzi o hasła jakimi Frontier LEPa sprzedawał i o to, że raczej rozminęło się to z rzeczywistością.

Wtrącę swoje 3 grosze. Za LEP zapłaciłem ok. 180 EUR i nie zgadzam się, że to "nie jest wielki hajs". Niemniej jednak nie mam czasu na inne gry, więc po prostu spokojnie sobie czekam na kolejne dodatki, a Elitę odpalam od czasu do czasu. I tu się zgadzam z CMDR Kyokushin'em.

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz
Ja zapłaciłem za wersję deluxe, jak za dobrą flaszkę 50zł. Smile
Odpowiedz
No tak, wygląda na to, że z lepszymi kawałkami tortu czekają do wyjścia końkurencji z wersji paybety... tylko, żeby nie stęchły te kawałki.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz