The Winged Hussars - Forum
Frontier update 1.03.2019 - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Frontier update 1.03.2019 (/showthread.php?tid=5168)

Strony: 1 2 3 4 5

Frontier update 1.03.2019 - Yata_PL - 01.03.2019

Niezbyt dobre wiesci , na kolejny content updated poczekamy jakies ~ 2 lata
Oczywiscie bedzie to bardzo ambitny update gry.

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/479122-Important-Community-Update-(01-03)?p=7448023#post7448023

RE: Frontier update 1.03.2019 - Merysh - 01.03.2019

To dużo powiedzieli...

RE: Frontier update 1.03.2019 - Fenyl de Lechia - 01.03.2019

Napisałbym co o nich myślę w dosadnych słowach, ale kultura i ranga mi nie pozwalają. Standardowy blok tekstu i zero treści. Będą rozwijali "początkowe" etapy gry, vel "was już wycackaliśmy na kasę, rzucamy się na następnych." Pora na wyjście innych gier w tym klimacie, bo brak konkurencji nie służy FD.

RE: Frontier update 1.03.2019 - Marv88 - 01.03.2019

Z drugiej strony jeżeli każą nam czekać na nowy content prawie dwa lata to może warto założyć, że będzie naprawdę dobry. Generalnie rzecz ujmując już zrobili coś fajnego, samo "stworzenie" ED jest super, nie zapominajmy że zagrywamy się w tę grę pomimo bugów itp. ponadto ten projekt tak naprawdę nas łączy więc dajmy mu szanse i myślmy pozytywnie. Wierzę, że jeszcze nie raz zostaniemy pozytywnie zaskoczeni Wink

RE: Frontier update 1.03.2019 - MAGNUM354 - 01.03.2019

tylko z ew 2019 miały byc planety i lotniskowce - podobno nie chcieli wypuszczac niedopracowanego materiału - a teraz po dwóch latach... już nikt o tym nie będzie pamiętał.

W tej chwili mają szansą dokumentnie i ostatecznie pogrążyć Star Citizena który w zasadzie nadal nie może niczego zaprezentować - a dwu letnia przerwa w ulepszaniu gry być może pozwoli Star citizenowi na zaistnienie na rynku i odebranie napewno sporej części graczy którzy coraz bardziej negatywnie będą patrzeć na Elitke.. tak to widze - a jeśli będzie mało graczy to po prostu podejmą decyzje o zamknięciu serwerów.. i kłopot z głowy będzie..
Moim zdaniem to nie przerwa tylko przygotowania do zamknięcia gry.

RE: Frontier update 1.03.2019 - akerstache - 01.03.2019

Czekałem na jakieś konkrety odnośnie dalszych dodatków i muszę przyznać , że po tym ogłoszeniu jestem mocno rozczarowany. Podejmują spore ryzyko. Za półtora roku baza aktywnych graczy może być sporo mniejsza... podobnie było przecież z końcówką Beyond. Wielu graczy już odchodziło od gry , ale z ciekawości wrócili do zabawy, by sprawdzić nową zawartość.. Tutaj nie dość, że trzeba czekać naprawdę długo, to jeszcze będzie trzeba zapłacić... nie każdemu będzie się chciało.

RE: Frontier update 1.03.2019 - Galimathias - 01.03.2019

Czyli coś nie pykło i kasa się nie zgadza. Ciężko powiedzieć czy im życzyć sukcesów czy nie.

RE: Frontier update 1.03.2019 - Samotnix - 02.03.2019

To teraz nie będzie nowych planet i frakcyjnych statków, które miały być w zeszłym roku?

Coś mi tu pachnie ściemą, bo w 2018 pisali, że mają gotowe, ale chcą jeszcze dopracować.

RE: Frontier update 1.03.2019 - SirLotar - 02.03.2019

Nie rozumiem pretensji o kasę?

Jesteście firmą, macie produkt który kupiła masa ludzi, projekt się spłacił teraz czerpiesz zyski, normalne że z biegiem czasu kupujących jest coraz mniej, pieniądze które zarobiłeś powoli wydawane są na utrzymanie gry i jakieś stałe aktualizacji, masz stałą liczbę comuniti które korzysta z twojej usługi już 2-3-4 lata i cały czas domaga się więcej za te pieniądze które zapłaciło dawno temu, które już dawno wykorzystałeś na utrzymanie produktu aby comuniti miało co robić, wszyscy twoi kumple zarabiają kurwiliony PLN bo każdy produkt porzucają po zrobieniu i zabierają się za zrobienie części nr2 i zganiają co 2 lata sporą kasę...

Pretensje ze nie macie co 2 miesiące super aktualizacji można mieć do gry która pobiera abonament, ale marudzić na grę na którą wydaliście kasę pal licho 2-3 lata temu, nawet po roku od zakupu? Mają święte prawo kopnąć już wszystkich w dupe Biggrin Przeliczcie sobie ilość godzin spędzonych przy grze i podzielcie przez nią kwotę jaka na nią wydaliście, i przeliczcie sobie tak samo inne rozrywki które dają wam przyjemność, kino, kolacja z żoną, weekend w górach. Zajebiście tania rozrywka (nie wliczajcie sprzętu do grania który i tak macie)....

Dobra sorry za wywód ale jako pracodawca jestem uczulony w sprawach finansów i naszego polskiego marudzenia...

A co do tego jak interpretuje to co napisali i tego co ja bym zrobił na ich miejscu? podtrzymał teraz grę tanim sposobem, sądzę że spowodują duże fabularne aktualizacje (bo najtaniej) i obcy napadną na bańkę o wiele bardziej agresywnie i tak aby każdy mógł sie z nimi zabawić cyklicznie nowy statek, i nie wykluczam że pojawi sią w tych akcjach lądowanie na planetach. A potem po tych 2 latach w 2021 muszą pokazać coś na tyle nowego jak Druga część gry, czegoś o czym będzie można zrobić marketing ze jest nowe, lepsze coś na rodzaj drugiej części o czym będzie głośno i kupją to nowi gracze, a starzy co po 3 latach zapomnieli o grze powiedzą O NARESZCIE NOWA ELITKA! Może będzie to potężna aktualizacja ale z marketingowego punktu i finansowego najlepiej było by dodać 2 do tytułu, bo jak będzie to aktualizacja to większość ludzi powie ooo odgrzewany kotlet przez 6 lat... Z resztą kto czytał to wie co napisali, większość zespołu porzuca wspieranie gry, i przenosi się do nowego projektu ELITE, dlatego mam takie wnioski.

I jeszcze jedno o czym się zapomina jak się myśli o jakimś projekcie, bo zawsze się myśli przez pryzmat samego siebie, samo to ze jesteę na tym forum sprawia że jesteś corowym graczem, myślisz o tej grze, spędzasz w niej masę czasu, ale takich użytkowników jest 10-20% (kopie sprzedanych gier a stała liczba w grze po 2 latach (my teraz jesteśmy kosztem)) a trzeba trafić do wszyskich bo tu chodzi o pieniądze! nikt takich rzeczy nie robi dla ideologi...

Dobra sorry o 8 mam zebranie marketingu i od rana jestem bojowo nastawiony w takich tematach Biggrin

RE: Frontier update 1.03.2019 - Dako - 02.03.2019

Hm ... No nie wiem. Mam wrażenie, że Kolega sam myśli przez "pryzmat siebie samego".
Niektórzy tutaj są już z grą od początku 2014 roku i doskonale pamiętają wszystkie mniej lub bardziej niezrealizowane obietnice Frontiera ...