Skąd ten nick?!
Fenyl - bo zawsze lubiłem chemię i biologię i nigdy nie było zajęte: https://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_fenylowa
de Lechia - czyli po prostu z Polski: https://pl.wikipedia.org/wiki/Lechia
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Kiedyś daawno temu grałem w gre na konsoli, nie nie konsoli do grania, tylko takiej jak cmd Smile - ADOM
Jedno z pierwszych zadań dotyczyło zamordowania Ciemnego Druida imieniem Keethrax (opis: http://ancardia.wikia.com/wiki/Keethrax) i to pokrótce jest pierwowzór nick'a, jako że "ee" podczas wpisywania przeważnie były zajęte, zdecydowałem że będzie "e", no i tak zostało Smile
[Obrazek: p0nJHNW.png] 
Odpowiedz
A ja myślałem, że z Poznania... o.0
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
(20.01.2019, 20:55 UTC)USSER-PL napisał(a): A ja myślałem, że z Poznania... o.0

Albo Gdańska. No cóż, widać, że społeczeństwo wie więcej o piłce nożnej niż własnej historii Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Mój nick jest w sumie odziedziczony Smile mówili tak na mojego starszego brata potem na mnie młody Wito i tak jakoś zostało Smile
Odpowiedz
Gdy kilka lat temu zakładałem konto na Playstation, postanowiłem użyć jakiegoś nowego nicka, innego niż dotychczas. W tamtym czasie miałem fazę na pewien muzyczny twór o nazwie Akerstache. To nieistniejący zespół parodiujący dokonania szwedzkiej kapeli metalowej OPETH. Jej lider Mikael Åkerfeldt nosi wąsy, więc z połączenia jego nazwiska i angielskiego słowa "mustache" powstało Akerstache. Muza to bardzo śmieszna, całkiem niezły heavy metal z charakterystycznym fałszującym wokalem. Warto posłuchać dla beki:

Tak to już jest, że muzyka jest moją wielką pasją. Wszystkie moje statki w ED mają nazwy od piosenek albo albumów. Mój pierwszy statek nazywa się " King of errors", a Asp do eksploracji "White Darkness". Jest też Python "Wildhoney" oraz Krait MkII "November Rain". Jeżeli chodzi o inne nicki, to dawniej stosowałem Deathox czy Derrick McLow (pod tą ksywką działałem muzycznie). Z kolei na PPE.PL pojawiam się jako TheDevilYouKnow.
Odpowiedz
(20.01.2019, 13:18 UTC)KejuH napisał(a): Geneza mojego nicku jest prosta. Wystarczy przeczytać mój nick wspak  Biggrin Pomysł na taki nick powstał zupełnie przypadkowo po stwierdzeniu przez  mojego znajomego "Ty to ..... nie potrafił byś być" Niedługi czas później zastanawiając się nad wymyśleniem jakiegoś nicku, pierwsze co mi przyszło do głowy to jego słowa. Pomyślałem wiec że skoro ..... nie potrafił bym być to bedę przeciwieństwem tego określenia Smile Jednakże w całej tej genezie nicku bardziej zastanawiałbym się, czy aby napewno ten znajomy miał racje..?  Tongue

Gdybyś mi nie powiedział, to nigdy bym tego tak nie przeczytał. Biggrin
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
Bo brakuje "c" Smile
Odpowiedz
Od zawsze w grach i na forach bylem Lupus lub Lyos (to swoja droga zabawna pomylka kolegi ktory uczyl sie starogreckiego i tak mi przetlumaczyl) czyli wilk. Generalnie wilki mi sie dobrze kojarza. Oczywiscie jak zaczelem grac w ED to Lupus byl juz zajety, wpadlem wiec na pomysl stworzenia postaci z "imieniem i nazwiskiem" zeby bylo powazniej Smile A Kuba bo tak mam na imie Smile
Odpowiedz
Gdzieś w 2002 (o kurde, ile to już lat ...) zacząłem grać w Arkadię - polskiego MUDa, czyli tekstową grę RPG w świecie Warhammera. Od tych 17 lat gram tam jedną postacią: Baradem Kharilssonem (mój aktualny pełny tytuł: Barad Kharilsson, Langktrommi Rodu Rikbolg z Twierdzy Karak Kadrin, Badacz  Run, krasnolud Smile ). I tak jakoś zacząłem używać wszędzie w necie imienia Barad.
Wypada przy okazji zrobić małą reklamę Wink. Arkadia ciągle istnieje, wieczorami jest online ok 100 osób. Jak ktoś lubi rpgować, nie potrzebuje do grania grafiki (żadnej, tak żadnej grafiki tylko tekst), kocha Warhammera albo świat Sapkowskiego (w grze są 2 główne krainy: warhammerowski Stary Świat i Ishtar wg powieści wiedźmińskich Sapkowskiego) to zapraszam Smile
Odpowiedz