20.11.2018, 19:17 UTC
Potwierdzam, jak PS4 to tylko PROsiak ?
|
Kupuję konsolę
|
|
20.11.2018, 20:04 UTC
A ja powiem, że kupuj jak chcesz. Jeśli nie jesteś graficznym fetyszystą to wszystko okej będzie działać na slimie czy nawet grubasie. Sam mam grubasa od 65 lat i problemów z nim nie miałem (choć skaszanił mi się dysk ale to była moja wina). PRO bez 4k lub vr dla mnie nie ma sensu. Niby jest ten teyb enhancmentu, ale w wieku grach ma lub miał problemy lub nie robi różnicy. PS 5 ma być zaprezentowane w październiku i nie zdziwiłbym się, że trafi do sprzedaży na święta.
![]() ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
20.11.2018, 20:12 UTC
(20.11.2018, 20:04 UTC)szkodi napisał(a): A ja powiem, że kupuj jak chcesz. Jeśli nie jesteś graficznym fetyszystą to wszystko okej będzie działać na slimie czy nawet grubasie. Sam mam grubasa od 65 lat i problemów z nim nie miałem (choć skaszanił mi się dysk ale to była moja wina). PRO bez 4k lub vr dla mnie nie ma sensu. Niby jest ten teyb enhancmentu, ale w wieku grach ma lub miał problemy lub nie robi różnicy. PS 5 ma być zaprezentowane w październiku i nie zdziwiłbym się, że trafi do sprzedaży na święta. Z tym PS5 to pojechałeś trochę, obstawiam prezentację w 2019 a na rynek w 2020. PS4 za dobrze się teraz sprzedaję, aby wprowadzać nowy sprzęt już.Myślę, że Sony będzie chciało poczekać na M$ i wtedy wypuścić PS5, żeby na starcie była mocniejsza (przynajmniej na papierze).
20.11.2018, 20:15 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2018, 20:18 UTC przez ronin_htd.)
Yuri pytanie fundamentalne, do czego Ci ta konsola tak naprawdę potrzebna?
Będziesz na niej grał jak PRO, czy raczej jako casual? Jeżeli to pierwsze to zastanowiłbym się nad X-OneX, nie oszukujmy się, jest mocniejsze od PS4Pro i dużo gier wygląda na niej o niebo lepiej. (Samo RDR2 na iksie ma natywną 4K,a na Pro tylko naciągane 2k )Jeżeli jednak interesuje Ciebie tylko weekendowe granie od sasa do lasa, to zwróć uwagę na ofertę tytułową. Tam gdzie znajdziesz więcej interesujących Ciebie pozycji - tam idź. Tak jak RDR2 jest dostępny na obie platformy, tak niestety już Spiderman jest exclusivem dla Sony ![]() Unikaj tylko wszelkiego rodzaju Slim, Lightów itp. DevoloPL napisał(a):Myślę, że Sony będzie chciało poczekać na M$ i wtedy wypuścić PS5, żeby na starcie była mocniejsza (przynajmniej na papierze).Devolo, ale na co ma czekać Sony? Przecież MS już wypuściło XoneX, które pobiło PRO na łeb na szyję. Teraz wszyscy czekają co właśnie Sony zrobi
Devkity podstawowe ps5 juz sa w niektorych studiach od 7-8 miesięcy więc nie widzę problemu z wydaniem nowej konsoli na święta czy nowy rok. Ludzie i tak będą na razie wykupywać ps4 i czekać, aż nowe ps5 będzie stabilne jak zawsze. Xbox wyskoczył z lepszym sprzętem i sprzedaje się tak słabo jak sprzedawał w porównaniu do sprzętu Sony. Na ich miejscu raczej bym się sorzętem Microsoftu nie przejmował bo fanbase już mają o wiele większy niz XBoxa.
No i najważniejsze - kupuj konsole gdzie masz kumpli jesli chcesz z nimi grac. Zawsze tak mowilem ludziom i zawsze powtarzać będę. Nie oowiem - z wielką chęcią pograłbym z Tobą na sieci
![]() ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
20.11.2018, 20:26 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2018, 20:28 UTC przez kris750PL.)
no tak deweloperzy mają już w przygotowaniu gry na PS5 to wiadomo od dawna, ale sama konsola ma mieć premierę na jakiś targach w połowie 2019 r. A kiedy na rynek wejdzie na dobre to nie podali.
20.11.2018, 20:33 UTC
(20.11.2018, 20:15 UTC)ronin_htd napisał(a): Yuri pytanie fundamentalne, do czego Ci ta konsola tak naprawdę potrzebna? 4k mnie nie kręci bo nie mam takiego ekranu, obecnie dysponuję 2x1080p, w nowym roku prawdopodobnie zakupię jakieś 32 cale 1440p (2560x1440) Co do exclusivów to te na ps4 są dla mnie po prostu ciekawsze więc konsoli Microsoftu raczej nie brałem pod uwagę.
20.11.2018, 20:39 UTC
Yuri napisał(a):Co do exclusivów to te na ps4 są dla mnie po prostu ciekawsze więc konsoli Microsoftu raczej nie brałem pod uwagę.Więc sam sobie już odpowiedziałeś na pytanie. Zbliża się Black Friday - idealny moment na zakup tego typu sprzętu. Poszukaj zwykłej PS4 (nie slim) bundle pack ze Spidermanem i będziesz naprawdę zadowolony ![]() Oczywiście w imieniu konsolowej braci husarskiej zapraszam na imprezę po zakupie
21.11.2018, 07:01 UTC
(20.11.2018, 20:15 UTC)ronin_htd napisał(a): Yuri pytanie fundamentalne, do czego Ci ta konsola tak naprawdę potrzebna? Ale weź pod uwagę, że XOX nie jest konsolą następnej generacji, tylko następną iteracją tej, a że najmocniejszą na rynku to też kwestia czasu jej "wypuszczenia". Biorąc pod uwagę wcześniejsze premiery konsol, ja osobiście uważam, że Sony mając dobrze sprzedającego się PS4 (na dzień dzisiejszy to jest jakieś 3:1 na korzyść japończyków) to spokojnie poczekają na ruch M$ i wtedy uderzą z PS5 mocniejszą niż konkurent. Biorąc pod uwagę konstrukcję tej generacji konsol, wprowadzenie mocniejszych bebechów zaraz przed premierą nie będzie miało wpływu na gry, które powstają w tej chwili na dev kitach. A na drugą generację gier już tak i to będzie taka sama różnica jak dziś XOX vs PS4 Pro. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|